Vill hitta världens skönaste soffa


Hoppas ni har en härlig lördag. Gustav har åkt skridskor med Matheo på sjön och jag och småttingarna har skrotat hemma i värmen.❤️ Vi ska snart hem till Beata och Arthur och en till familj men barn som har ws. Ska bli så kul att träffa dem.

Men nu drömmer jag om en soffa till vårt allrum mellan barnens rum. En soffa som ska göra det värt att traska upp två våningar för att man längtar efter den. Stor, stabil, stora kuddar (avskyr soffor med många kuddar) och blå. Här är utrymmet där den och kanske en loveseat ska stå.

Jag tänker mig blått sammet. Men undrar hur sammet är med barn och på sommaren.

Är linne en bättre idé?

Förslag på drömsoffan?

Bloggvännerna har ordet

19 svar till “Vill hitta världens skönaste soffa”


 1. Hmm skriver:

  Jag tycker linne är känsligare men allt beror på hur tygerna är behandlade.

  Den översta tycker jag är ursnygg.

 2. Emma skriver:

  Jag tipsar om soffan Lukas från ROOM som tillverkas i Sverige och är stor och mysig! Finns ca oändligt många tyger att välja mellan.

 3. Jenny skriver:

  Vart kommer den nedersta soffan i från’

 4. Vi har en fåtölj i sammet som jag köpt på loppis, en klassisk modell i rosa. Älskar den! Den ser inte sliten ut alls, trots sin ålder och våra tre barn?

  Så kör på en stor blå sammetssoffa-låter urmysigt!

 5. Christine skriver:

  Hej Elaine! Rekommenderar att du läser detta från Trendenser om samet i soffor: http://trendenser.se/2018/february/lasarfraga-har-du-sammet-pa-ditt-samvete.html.
  Mvh
  Christine

 6. Christine skriver:

  Hej Elaine. Rekommenderar att du läser detta från Trendenser: http://trendenser.se/2018/february/lasarfraga-har-du-sammet-pa-ditt-samvete.html.
  Mvh
  Christine

 7. Åsa M R skriver:

  Jag säger bara skinn! Lätt att torka av, åldras med grace. Skinnsoffa och barn är en perfekt kombination.

 8. M skriver:

  Wow… blått verkat vara innefärgen på soffor nu, såg just Ikeas senaste kollektion (INNEHÅLLSRIK). Jag har själv just beställt en jättesoffa i blått tyg från scapa på folkhemmet.

 9. Eline skriver:

  Inget tips på soffa eller inköpsställe. Men se till att kolla upp materialet noga. Sammet är ofta gjort av syntetfiber, dvs plast. Inget jag vill ha mer av i hemmet i alla fall.

 10. Madde skriver:

  Vart kan jag se filmer från renoveringen? Trodde det var på Insta men hittade inget när jag sökte på husrenovering. Jag älskar renoveringar och vill såklart följa.. har själv gjort samma lika men för ett år sen, gaaah..

 11. Ylva skriver:

  Hej Elaine!
  Jag tänkte bara bedriva skamlös reklam för min nya blogg, TydligVardag. Den handlar om hur tydliggörande pedagogik, specialpedagogik i hemmet och om föräldraskap i stort – med utgångspunkt i att jag är morsa åt ett ”normalfungerande” barn och ett barn med lite särskilda behov. Idag har jag skrivit om vikten av kommunikation! Jag skulle bli jätteglad om du hade tid att läsa – jag vet ju att du funderat kring kommunikationen med lilla E <3

 12. Katarina skriver:

  Soffan Lukas från Room är otroligt skön! Finns i massor med färger och tyger…

 13. Lindha skriver:

  Åh, måste tipsa om världens bästa OCh mest barnvänliga soffa från SWEEF (tyvärr ej spons ??)! Jag har en BJÖRNEN divansoffa därifrån i märkblå Manchester (inte så fult som det låter). Gå in på deras hemsida ocj kola, dem har många olika färger kan kan välja mellan. Den är alldeles perfekt! Djup sits, bäddsoffa, stora kuddar. Grovt tyg som tål extremt mycket (kladdiga små händer till exempel).
  Gå in på deras hemsida och kika, tror det kan vara något för er 🙂

 14. Ina skriver:

  Ett annat sätt kan ju vara att ta en soffa som inte är ny och klä om i den färg och tyg du vill ha hos en möbeltapeterare?

 15. Susanne skriver:

  Vi köpte vår sköna soffa från Bolia, såg att de nu har tyg i sammet eller liknande i sin fin blå färg. Det positiva med Bolia är att de ofta har rabatter, vi köpte vår på 50%. 🙂

 16. Linnéa skriver:

  Jag tycker vår soffa är fantastisk, den heter Colorado (från Sits, tror jag). Så skön! Den är djupare i sitsen så man får plats att ligga båda två och mysa framför tv:n, och vi har avtagbart tyg så att vi kan tvätta eller byta om vi vill det.

Lämna en kommentar