Ni är så fina


Tack för alla tips! Jag är tydligen inte ensam om att ha problem med mobilanvändandet. Men det som chockar mig är jag i detta fall inte har kontrollen. När jag bestämmer mig så brukar jag fixa det. Jag är ju en fanatiker som går all in när jag bestämmer mig. Retorik, träning, minimalism, kristendom (2001 var jag ju sektmedlem i en pingstkyrka på tal om all in). Men när det gäller mobilanvändandet så är jag inte stark alls, men jag ser att jag har problem.

Bilden har inte med något att göra men jag tog den igår och den blev fin fifan.

Mamma ringde mig när hon passade Pascal och jag jobbade i Oslo. Det var för mig ett JÄVLA wake up call på hur sjukt mycket jag tittar i telefonen.

Mamma: Gick flygningen bra.

Jag: Ja den gick fint. Hur mår Pascal?

Mamma: Han mår bra, han trivs med sin vovo. Är det snö i Norge?

Jag sitter på flygtåget in till Oslo och inser att jag inte kollat ut genom fönstret varken på flyget till Norge eller tåget till Oslo. Jag har bara tittat i min telefon.

Mamma uppfattar min tystnad och svarar bekymrat: Du har inte kollat.

Jag: Vänta så ska jag kolla.” Hör jag mig själv säga medan jag lyfter blicken från luren som jag talar i med headset, och tittar ut genom landskapet som swishar förbi. Det är snö där.

Jag: det är snö i Norge.

Mamma med ett lugn som avslöjar hennes oro: Ok..

Jag: Ok. Tack mamma.

Mamma: Tack.

Vi lägger på och jag känner obehaget.

Bilden har inget med inlägget att göra mer än att det är snö och så fick huset skärpa, tadaaaaa

Jag ska läsa era tips och ta tag i detta nu. Vet någon hur man gör eller vart hjälp finns att få. Mejla mig på elaine@snackasnyggt.se markera gärna med mobilhjälp.

SÅ FINT HUS.

Kom på att jag stod i vägen för det och tog ett nytt foto. Selfieskadan sitter i.

Nu tar jag helg. Håll tummarna för att jag håller tummarna från telefonjäveln!

Puss på er!

Bloggvännerna har ordet

15 svar till “Ni är så fina”


 1. Signe skriver:

  Finns en ”grey phone challenge”. Då ställer man in telefonen på svartvit/gråskala så ör den inte lika lockande att kika på. Testa det som ett steg! ? ör rätt stor challenge så googla! De pratade dessutom om det på pp3 för någon dag sedan om du vill höra mer om det där.

 2. Karin skriver:

  Jag har läst din blogg ett tag & tycker mycket om att ”hänga här”.
  Men nu vill jag protestera lite; en pingstkyrka är inte en sekt. Visst det finns frikyrkor som blir som sekter men inget samfund i Sverige idag så som Pingst, EFK eller Equmenia är en sekt. Tycker att du som retorikexpert borde ha koll på saker innan du stämplar en hel rörelse.

  • Elaine+Eksvärd skriver:

   Inte meningen att stämpla en hel rörelse, min kyrka var en sekt. Förtydligar i bloggen. Tack för feedback. Karisma hette den btw.

 3. Antonetta skriver:

  However, I have no idea just how far you could obtain with a minimal bandwidth making use of GSA Search
  Engine Ranker.

 4. m skriver:

  Upprepat kommer det fram att du inte är bekväm med din period som kristen/troende. Men du formulerar det dåligt, du får inte fram att det är dig själv du inte är bekväm med, utan du får alla kristna/troende att dras med i samma drag. Idag säger du att Pingstkyrkan är en sekt, vilket inte är sant. Jag kräver väl lite mer av dig som retoriker när du formulerar dig, och jag förväntar mig också religionsfrihet, inget förlöjligande. Du sysslar med utsatta barn, med funktionshindrade – du önskar inga påhopp på de grupperna. Visa samma respekt mot andra grupper.

 5. Amanda skriver:

  Jag har tagit bort många appar och använder *sökfunktionen* för att hitta dom. Bloggen minimalisterna har bra instruktioner!

  Lämnar mobilen hemma om jag tex ska på dejt, på bio etc.

  Ska börja ladda mobilen över natten i ett annat rum så det inte är det första jag pillar på innan jag somnar eller vaknar.

  Jag köpte engångskameror som jah tar med ibland om jah vill dokumentera något ?

  Min fästman har fortfarande en knapptelefon så det hjälper ju också såklart. Var så himla sorgligt i fredags när jah pt middag hos mina svärföräldrar och för första gång läste jah en hel bok med min fästmans lilla syster som är sju. Insåg att det hände för att jag inte hade telefonen med mig, annars hade jag glott i den istället…

 6. Louise skriver:

  Ska ni inte träffa Gudrun och F! för att diskutera vad dom gör för barnen? ☺️

 7. Lisette skriver:

  Göteborgsfilmen?!?

 8. Tamy skriver:

  Oj oj oj… Vad man känner igen detta med mobilanvändandet och även med skärmtid i övrigt 🙂 😉 .
  Önskar dig en härlig lördagskväll:).

 9. Malin skriver:

  Hej Elaine !

  Funderade, hur är det att för ett tag byta ut till en äldre mobiltelefon som ändast har funktioner som att ringa och skicka sms med ? De telefonerna var ju mindre lockande men 😉 Men såvida kan du fortfarande bli nådd och nå någon om det behövs !

  Lycka till !

 10. Malin skriver:

  Hej Elaine !

  Funderade, hur är det att för ett tag byta ut till en äldre mobil som endast har funktionerna att ringa och skicka sms ? Mobilen är ju mindre attraktiv då men du kan fortfarande bli nådd o nå någon vid behov !

  Kram !

 11. Karro skriver:

  Hej
  Radera alla appar till sociala medier från mobilen, sen använder du funktionen ”begränsningar” och gör så att du inte har webbläsaren framme. Kan du inte hantera koden så ber du din man att välja en till att börja med. Då kan du ringa, sms:a, använda hitta.se, väderappar och gps men det finns inget annat kul att göra med mobilen. Du kan ta ett kort på nått som du vill blogga/instagramma om på dagen men du kan inte göra det förrns du kommer hem och sätter dig vid datorn. Det är mycket lättare att begränsa datortid pga går inte att dra fram i tid och otid.

  Jag har gjort så och i början fipplar man fram den bara för att kolla smhi för att man är så skadad men till sist så vänjer man sig…

Lämna en kommentar