Nyhetsmorgon och ett A4 om sexuella övergrepp


Patrik och jag var med i nyhetsmorgon i morse för att prata om våra möten med partiledare och ministrar. Men också om ett A4-papper som vi tror hade räddat oss som barn om det bara hade suttit i klassrummen, omklädningsrummen, toaletterna eller till och med hemma.

Ett papper som förklara vad sexuella övergrepp är och att det är olagligt. Det tar en minut att skriva ut, det kostar ingenting och det kan rädda barn som är som Patrik och jag var. Det pappret har treskablinoll tagit fram och du som förälder, rektor, förskollärare eller vem som helst kan ladda ned, skriva ut och sätta upp det så barn ser. Det kostar inget, men din lilla ansträngning kan rädda utsatta barn. Här hittar du dokumentet.

Shit vad Patrik och jag jobbar på. Man blir rätt trött i kampen för barnen. Patrik däckade.

Men man får energi av att saker går framåt. En barnbok för barn om barns integritet har ganska länge toppat försäljningen över deckare och Leif GW böcker. Det är stort. Det händer grejer nu. Här hittar ni boken!

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Nyhetsmorgon och ett A4 om sexuella övergrepp”


  1. Pernilla skriver:

    Jag brukar aldrig kommentera, men jag vill att ni ska veta att ni gör ett helt fantastiskt jobb! Jag kan tänka mig att ni får höra det ofta, men ändå inte tillräckligt mycket, så ta åt er❤️

    Dessutom vill jag även tacka för att du skrev ”Medan han lever”, jag fick verkligen ännu en gång(skrev ett arbete om sexualbrott i kriminologi i gymnasiet) upp ögonen för hur uselt vårat, så kallat, rättssystem fungerar. När jag läste straffen för sexualbrott blev jag förbannad på de alldeles för korta ”straffen” pedofiler får. Jag blev även sjukt provocerad av att din ”pappa” enbart fick böter, herregud, vilket jävla samhälle vi lever i.

  2. Em skriver:

    Hej! När jag läser A4-papperet om sexuella övergrepp förstår jag er tanke. Jag funderar på om barn och ungdomar som inte haft sex eller vad så mycket om det tänker att sex är något hemskt, något dåligt etc. Jag fick ingen lust att printa ut det och sätta upp på grund av det. Jag undrar om ni har funderat över att ha med vad sex är och beskriva det positiva? Alltså att man har kvar det negativa med just sexuella övergrepp, men ändå tar upp hur det SKA vara. Alltså förstår någon min tanke?

Lämna en kommentar