Så tacksam för alla möten, även det med Åsa


Jag är så tacksam. Det ska sägas. Till alla partiledare och ministrar som tagit sig tiden att träffa mig och Patrik. Det är stort att utbildningsministern och ett av MP:s språkrör träffade oss. Inte bara det utan nästan samtliga partiledare. Vi knåpar fortfarande över hur och när vi ska träffa Ulf eller en representant, men oavsett så är vi tacksamma.

Frågan om sexualbrott mot barn tas på allvar. Den betyder något för våra partiledare oavsett om du heter Jonas Sjöstedt eller Jimmie Åkesson. Barn är en plats där vi alla kan mötas.

För mig handlar inte det här om att en enskild partiledare ska möta mig eller Patrik. Det handlar om att de möter problematiken om sexuella övergrepp. Vi fick riktigt bra samtal kring detta och kommer kunna visa er vad varje parti vill göra för åtgärder för att lösa problemen. De ser på det väldigt olika men jag tror att det är av stort intresse för många väljare.

Hur jag kommer att rösta påverkas enormt mycket av hur varje parti resonerar i denna fråga. Därför vill jag träffa precis alla och ge möjlighet till svenska folket att göra detsamma och göra sin bedömning. Därför har vi dokumenterat varje möte så att ni ska få se det hela.

Patrik och jag är lika och olika. Vi delar kampen för sexuellt utnyttjade barn och ser inte alltid prestigen eller fjädern i hatten att få träffa ministrar. Hela den här ”Fatta att de vill träffa ER” går oss förbi för vi tänker och är glada för ”Fatta att de vill möta frågan om sexualbrott mot barn”. Det är det stora i detta. Inte Patrik eller jag. Barnen får ljuset.

Vi är även tacksamma till Åsa Regnér. Trots att mötet gjorde mig ledsen så är jag tacksam att hon tog sig 40 minuter till att träffas oss. Det är ändå barnministern som tar sig tiden att träffa oss. Tack för tiden. Den fick vi av dig Åsa.

Sen att mötet inte blev som vi tänkt oss är en annan sak. I detta fall utesluter inte tacksamhet och besvikelse varandra. Så tack Åsa Regnér för att du tog dig tiden. Och tack Ebba Bush Thor, Jimmie Åkesson, Jonas Sjöstedt, Annie Lööf, Jan Björklund och Gustav Fridolin. Nu håller vi tummarna för dig Ulf Kristersson lite längre fram. Jag vet många väljare som vill höra ert tänk i denna fråga.

 

Bloggvännerna har ordet

14 svar till “Så tacksam för alla möten, även det med Åsa”


 1. Mille skriver:

  Varför var de en besvikelse?

 2. Hmm skriver:

  Jag tror de flesta förstår hur du menar och känner och precis som du själv säger så de, några få, som inte fattar gör det pga illvilja och kommer inte vilja förstå att varken du eller Patrik lägger noll prestige i det här.

  Det är nästan, nästan, så att jag önskar dessa människor en svår motgång att råka ut för så att de blir lite mer ödmjuka för livet.

  Och så det här med att någon skulle vara för viktig för att möta vem annars det än må vara. Fjant!

 3. Johanna skriver:

  Märkligt om de ens vill riskera att inte möta er. Så viktig fråga. Tack för att ni tar kampen!

 4. Annie skriver:

  Tacksam för det arbetet ni gör. När får man se och ta del av samtalen?

 5. Syster skriver:

  Tack för det ni gör! Jag kan tänka mig att det ibland känns som att det går trögt och långsamt. Därför vill jag poängtera hur stor skillnad ni gör hos många, varenda dag, bara genom att prata högt om det här.
  Jag hade aldrig reflekterat så noga över hur viktigt det är att tydligt lära barnen om rätten till deras egen kropp. Men idag känns det som en självklarhet att tidigt ge dem det verktyget.
  Blev så stolt härom dagen när min sexåring i badet, stolt förklarade för lillasyster att ”Du får inte röra på mig här, det är jag som bestämmer, för det är min kropp!”

 6. fevo skriver:

  Är sååå tacksam för det du gör Elaine ❤ du e bäst

 7. Jessica skriver:

  Jag är lärarstudent och på min praktik bad jag min handledare om att få läsa ”Barnen i Kramdalen” för klassen. Jag satt på golvet och hade eleverna runtomkring mig (åk 2). Efter bokläsning använde jag en del av bokens frågor samt från Rädda barnen. Det öppnade upp för riktigt bra diskussion med barnen som hade många frågor, tankar och berättelser. Vi lärde oss ”stopp min kropp” och ”Integritet” ordentligt. Dagen efter följde jag på inrådan av min handledare upp arbetet. Eleverna fick en repetion samt färglägga sina egna diplom (en teckning av superhjälparna med texten ”Stopp min kropp”). Vi lyssnade även på/tittade på videon och sjöng låten ”Stopp min kropp. Min lektion ledde till att skolans socialpedagog ville höra mer, skolan köpte sen in minst 10 böcker av boken. Jag fick sammanfatta mitt arbete i ett dokument och maila skolan som nu ville börja jobba med detta på allvar. Detta är tack vare dig. Jag lärde mig detta av dig. Du/ni gör skillnad

  • Emelie skriver:

   Vad roligt!
   Bra jobbat! ❤

   • Jessica skriver:

    Tack emelie 🙂 Jag hoppas Elaine ser min kommentar men hon kanske inte läser. Det är så viktigt att hon får veta vilken inspiration hon är och vilka goda ringar på vattnet som sprids om vi alla gör något

 8. tre skriver:

  hej Elaine!
  Har en fråga och vill inte gärna göra fel när jag bemöter människor och kom att tänka på detta pga en kommentar hos bloggbevakning. Är det helt oproblematiskt att som camilla lyfta att du blivit sexuellt utnyttjad eller hur känner du i frågan?
  Eller om någon annan vill svara och upplysa mig?

  • wigwag skriver:

   Självklart helt oproblematisk men man ska för den delen inte vända det mot hennes engagemang. Och det gjorde inte CC heller.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Jag tycker det är bra att hon lyfter det för de som inte känner till det. Jag har ju själv skrivit en bok där jag berättar det så jag ser inga problem, snarare fördelar att hon nämner det om kontexten behöver det. Som till exempel mötet med Regnér, det förklarar en del.

 9. Patrik skriver:

  Hej! Är intervjuerna inspelade? Vore kul att lyssna!

Lämna en kommentar