Åsa Regnér, en politisk robot som kallar sig barnminister.


Vad ska man säga? Jag känner mig hoppfull inför valet, men det känns faktiskt hopplöst att Åsa Regnér har varit barnminister dessa år. Med bara nån timmes framförhållning meddelar hennes pressekreterare oss att hon måste gå 20 minuter tidigare för ett annat möte. Hon är inte partiledare, dock minister, men oavsett så har ingen annan partiledare eller minister vi träffat varit så omständig eller kall som hon. Så ska hon vara barnminister.

När hon skulle gå så berättade jag för henne hur besviken jag var på henne och detta möte. Att hon som pratar så otillgängligt och kallt, ska vara ytterst ansvarig för de vi håller mest kär – barnen – det känns inte bra. Under tiden jag uttryckte min besvikelse så började tårarna rinna och genom dem försökte jag förklara hur hopplöst mötet kändes för barnen. Hon satt tyst och lyssnade. Jag tänkte på alla sexuellt utnyttjade barn och jag tänkte på alla barn med funktionsvariation. Hon är ju ytterst ansvarig för att det skärs ned med resurser. Jag lämnade samtalet innan hon gick. Det var inte läge att stå rödgråten och ta en selfie som vi gjort med de andra. Patrik var också grymt besviken.

Vi måste ha ministrar som verkligen brinner för de poster de sitter på. Regnér kändes kall och som en karriärist. Jag sa innan att det var konstigt att det var så omständigt att träffa henne – barnministern – i frågan om sexuella övergrepp mot barn. Hon var den enda som kortade mötet. Och hon var den enda som sa att ”det är mycket nu”. Jag svarade henne att hon har rätt. Det är mycket sexuella övergrepp på barn nu. En obekväm tystnad följdes av det. Hon har tid att sitta i Malou efter tio med Massi Fritz, med sminkning och allt vad det innebär. Men hon har inte riktigt tid att prata det som drabbar 400.000 barn i Sverige.

Ni ska veta det att Patrik och jag var inte prioriterade. Vi var inklämda i Åsas schema. Snacka om att vi kommer ha ögonen på den som blir Sveriges nästa barnminister. Hon eller han ska tala så barn förstår och ha ett hjärta som rymmer Sveriges barn. Jag må vara cynisk men jag tror karriär är det som bultar starkast i Åsas hjärta. Vi får se vad det väntar för fin tjänst efter den här mandatperioden.

Bloggvännerna har ordet

62 svar till “Åsa Regnér, en politisk robot som kallar sig barnminister.”


 1. Annelie wessman skriver:

  Det är så jävla sorgligt att det gör ont i varje del av kropp o själ.

 2. Theresia skriver:

  Jag älskar att du är ärlig och lyssnar på hjärtats bedömning. Känns som att det alltid är så med dig – att du struntar i parti och istället ser till personen. Jag uppskattar verkligen din röst pga det!

 3. Fröken+K skriver:

  Tråkigt att ert möte kändes så här. Jag tycker det är bra att ni och många andra kämpar för barns rätt till sin kropp. Jag försöker i det lilla. Som att dagligen säga att ingen har rätt att ta på dig om du inte vill. Hoppas jag kan hjälpa någon elev på detta lilla vis.

 4. Erica skriver:

  Blir så ledsen å dina och patricks vägar. Och känns hemskt att hon som borde ha barns säkerhet som största fokus betedde sig så nonchalant. Så bra av dig att du inte satt och nickade utan var ärlig med att du var missnöjd med mötet. Det ni gör är så otroligt viktigt och jag fattar inte vad för möte som skulle vara viktigare än ert. Skriv gärna ett till inlägg om mötet så vi får veta mer. Hon har trots allt stor politisk makt och vi är fler som vill veta mer om vad hon sa. Kramar till dig fina Elaine ❤️

 5. Anna Svensson crona skriver:

  Hej
  Jag har en son som har assistansersättning o ja han fick respit med två dagars marginal att slippa få den indragen. Men jag upplever Åsa som du en robot o helt ointresserad. Det ryktas ju att hon ska få ett uppdrag i FN nu under våren. Så jag önskar det blir verklighet (så socialdemokrat jag är, men hon representerar INTE mig!!!)
  Fortsätt kämpa så bra som du gör❤️

 6. Carro skriver:

  Så trist! Elaine for barnminister!

 7. Gabi skriver:

  Men Elaine hon tillhör ju ”det bästa tjejgänget” tillsammans med den lika värdelösa Annika Strandhäll som gapar, skriker och avbryter i alla sammanhang hon visar sin nuna! Makt, makt, makt! KÄMPA!

 8. Sandra skriver:

  Åsa har under flera år visat att hon inte ser något som helst behov av att stärka barns rättigheter. Känns skönt att ni lyfter fram detta i ljuset. Det finns så många barn som är beroende av att systemet fungerar. Kan ni inte be hennes entourage att ta fram vilka faktiska åtgärder de gjort just inom området övergrepp mot barn och sedan matcha det med verklighetens behov? Hade varit intressant att få ta del av och sedan använda min rösträtt. Tack för att ni orkar!

 9. Semmelmamman skriver:

  Bedrövligt och ledsamt.
  Tack för att ni orkar kämpa för alla fina barn ❤️

 10. Alva skriver:

  Socialdemokraterna är ett av de sista partier jag skulle rösta på. Åsa har gett intrycket av och vara en karriärist redan i kalla faktas program förra måndagen om anledningen till varför regeringen skär ner på assistansen. Oempatisk karriärist. Vet inte i dagsläget vilket parti jag ska rösta på dock 🙁 bara vilka det absolut inte blir….

 11. Elisabeth skriver:

  Så fruktansvärt tråkigt att höra, kokar inombords ???…..tur att det snart är val. Ni är grymma, tack för att ni för mångas talan och tankar. ????

 12. Ulrika skriver:

  Hejsan ni båda kämpar,
  Det är just därför kloka och engagerade oppinionsbildare som Patrik och du är så oerhört viktiga! Politiker kan vara politiker av olika orsaker, där kanske inte alltid hjärtat är med. Men ni kämpar med hjärtat och hjärnan för de utsatta som inte själva kan höja sin röst. Ert engagemang bidrar också till att sålla agnarna från vetet. Vi ser nu klarare var dådkraften kan finnas. Fortsätt peka på de problem vi måste lösa och hur vi kan göra. Kärlek till er bägge ❤❤❤

 13. Tina skriver:

  Vem värnar om våra barn, vem värnar om de flickor som tvingas till barnäktenskap, de flickor som är fast i en kultur som är oförenlig med barnkonventionen och de värderingar som vi vårdar. De utsätts för våld eller ännu värre blir de mördade om de vägrar att gifta sig. Svea rikes lag gäller för alla boende i Sverige, men vem står upp för dem?

 14. Annette Lind-Adamsson skriver:

  Tack Elaine för att du är den som vågar vara människa och säga det som många andra tänker.
  Jag ska rösta på dig för att ta Åsas plats när det blir dags.

  Tyvärr så tycker jag att det är många inkompetenta ”pärm bärare” som som lyfter feta löner för att bidra,förändra och förbättra i Sverige men p.gr. av att de inte har en aning om hur verkligheten är så händer väldigt lite.
  De är sk. kallade ”gäster i verkligheten”

  Att bli tilldelad en arbetsuppgift som man inte har en aning om vad det innebär kan ju inte vara lätt… eller?
  Speciellt när uppgiften inte tycks vara intressant ? väldigt tydligt att hon inte är speciellt intresserad av att sätta sig in i de frågor som ni driver.

  Allt hänger ihop och det är människor bakom allt , vad är det hon inte fattar???
  Citat:
  – Den sociala barn- och ungdomsvården är otroligt viktig för barn och unga i utsatta situationer. Vi måste se till att det första brottet aldrig begås eller att missbruket aldrig påbörjas, därför vill vi investera i personalen så att de kan stödja barnen, säger Åsa Regnér. slut citat.

  Vart är investeringen i föräldrarna ?????? det är väl där det börjar???

  Åsa är förvisso mamma själv men det innebär ju inte automatiskt att hon förstår det du/ni pratar om.
  Så länge det inte drabbar på ett personligt plan så går det att blunda och köra ”strutsmetoden” Det viktigaste är nog att pengarna är på kontot den 25.

  Jag tänker att den kyla och det ointresse hon visar är ett personlighetsdrag som finns med henne 24/7.
  Det är som att be någon utan ben att dansa tango.. det går inte, hon helt enkelt inte det som krävs för den uppgiften som hon har”fått”.
  EMPATI som betyder – förmågan att sätta sig in i andra människors känslor och behov, är ingen medfödd begåvning.
  Det krävs en personlig intelligens för att kunna utveckla en empatisk förmåga och det skulle ju vara ett krav kopplat till just den arbetsuppgift som Åsa blivit tilldelad och önskvärt att man kan känna empati när man ska ha professionell kontakt och ansvar i sitt dagliga arbete med and människor.
  Det uppdrag som socialstyrelsen fått om att förebygga att barn och ungdomar far illa pratas bara om handlingsplaner när det gått för långt.
  Vad betyder det i praktiken ” att barn genast ska lyftas ur skadliga miljöer och placeras på särskilda hem?”
  Vad om den skadliga miljön är hemma ???? vad är planen för de barn som inte går hemifrån själva på gr. av sin ålder?Som är beroende av vuxna i sin vardag?Som far illa varje dag, som inte kan välja ?
  Hoppas och tror att hon snart är ersatt av någon mer kompetent person som har fler redskap i sin ”vertygslåda”.

  Tack Elaine .

 15. Alexandra skriver:

  First Breathtaking. Breathtaking. Hur är detta möjligt? Jag fick läsa två gånger. Otroligt. Ja, vi måste verkligen se till att nästa barnminister har hjärta för ALLA barn!

 16. Selena skriver:

  Jag tror inte att jag har förstått vad var anledningen till din frustration. Är det att hon inte hade tid för möte med dig? Alltså att du och Patrik inte var prioriterade men att Malou är det?
  Om ni hade så kort möte, hade du tillräckligt med fakta för att dra ovan skrivna slutsatser?
  Dömer du henne för hårt?
  Jag vill inte förminska dina känslor men texten ger inte så mycket information om varför du blev så ledsen och frustrerad. Man får lätt tro att du anser att hon är en dålig minister för att hon inte hade tid för ett möte med dig. Jag antar att det är fel bild. (skriv gärna mer)

  • Becks skriver:

   Jag håller helt med! Jag tycker inte heller det framgår riktigt. Du får gärna förklara samtalet och vad det var du blev så ledsen av Elaine?

  • Sandra skriver:

   Håller med, att beskriva ngn som kall och karriärist baserat på att personen kortade ner ett möte? Jag vill, som alla andra, att brott och övergrepp mot barn ska prioriteras, men reagerar över att du drar så stora växlar på hennes bemötande. Hon må vara oengagerad, men du framstår som att du försöker göra en höna av en fjäder?

   • Therese skriver:

    Ni tre som kommenterat ovan här skämtar utgår jag ifrån?! Skulle inte förvåna mig om Elaine snart konstaterar att ”ni” skriver från samma IP-adress. Hur kan man INTE förstå av hennes text vad problemet är? Att Åsa som BARNminister inte prioriterar denna fråga. Att hon kändes kall och som om hon inte brann för frågan. Och hon är den enda som kortat mötet. Är det någon jäkla fråga hon ska brinna för så är det väl denna? Hon borde haft så mycket att berätta för Elaine och Patrik att hon nästan missade mötet efter.
    Elaine, keep up the good work. Om Åsa trodde detta stärkte hennes och hennes partis aktier inför valet så gissar jag att hon gjorde en fet miss i sina beräkningar. Hade varit intressant att se hur hon skulle bemött ditt inlägg!

    • Suss skriver:

     Förstår frustrationen att ni inte kände er prioriterade, men hur vet du Elaine vad som var anledningen till det förkortade mötet? Jag menar inte att låta tyken, men har du tänkt tanken att ni kommer som privatpersoner (praktiskt taget) till en minister och förväntar er nästan högsta prio och selfies. Att döma en annan kvinna som kall och karriärist (ja Gud förbjude…) efter ett kort möte är ju vansinne. Nä, det här inlägget gillade jag inte, det låter som om dina personliga känslor för att du känt dig oviktig tog överhanden här och inte så professionellt.

     • Elaine Eksvärd skriver:

      Att få prioriteringen att handla om att prioritera mig är att blåsa upp mitt ego till proportioner det inte har. Det handlar naturligtvis att prioritera 400.000 barn som blir sexuellt utnyttjade i Sverige. Något som övriga partier såg som högprio. Skulle inte känslor komma i gungning efter detta möte så är man inte människa. Allt är inspelar

     • TINA skriver:

      Det är alltid lätt att lova när man sitter i opposition, vad gjorde de andra partierna i denna frågan när dom styrde. För detta problem dök väl inte upp just i år…
      Då valde dom skattesänkningar och inte sjuka, handikappade eller barn m.m, och fler skattesänkningar blir det trots att sjukvård, barnomsorg och BB går på knäna.

     • Alva skriver:

      Är det så svårt TINA att förstå att om man varit med om något fruktansvärt traumatiskt i sin barndom som inget barn borde få lov och genomlida någonsin, att man då väljer och försöka allt vad man kan göra för att förhindra att andra barn ska gå samma öde till mötes och tvingas få samma upplevelser??? Jag tycker det är vedervärdigt att göra detta till en fråga om Elaine personligen och huruvida hon önskar stå i något rampljus eller ej. Hon gör detta för barnen, men vill man inte förstå då vill man inte. Jag tycker det är bra att hon och Patrik tar kampen för barnens skull.

 17. Christina skriver:

  Är hon barnminister ska hon ta ert möte på allvar fram tills att hon inte är barnminister längre. Sorgligt att se Åsa agera på det sättet. Hon saknar grundläggande kompetens i ledarskap och vänder därför kappan efter vinden så att det passar henne. Hade hon varit ännu ”smartare” hade hon avböjt ert möte helt, tur hon inte gjorde det eftersom hon nu framstår i sin rätta dager, inkompetent.

 18. Tess skriver:

  Det är konstigt ändå. För att vara lärare behöver du ha en utbildning för att just vara lärare i de ämnen som du vill lära ut. HUR kan det komma sig att inte samma krav ställs på ministrar? Det är väldigt motsägelsefullt och ytterst oansvarigt. Dessutom borde ett brinnande engagemang där man tidigare bevisat att detta är ens hjärtefrågor vara obligatoriskt även det. Det finns yrken som inte kräver specifik erfarenhet och så finns det yrken där detta borde vara sjävklart, detta är ett sådant. Och om man inte brinner för frågorna, för barnen, för barnens rättigheter och för barnens skyddsnät ä. Hur kan man på riktigt se sig själv i spegeln varje morgon, med gott samvete säga till sig själv att JAG är bäst lämpad för denna post?

  • Mimmi skriver:

   Folkvalda politiker, de har nästan aldrig nån riktigt relevant utbildning eller erfarenhet för sina åtaganden. Och samtidigt beslutsmakten i typ alla forum utom högre domstolar…
   Man upphör aldrig att förvånas som tjänsteman. Samtidigt är det upp till väljarna att se till att välja rätt och påverka när vi kan – det är vi också jäkligt dåliga på.

 19. Nina skriver:

  Där sitter ni och är helt engagerade och hon är kall? Hur kan hon vara barnminister? Vem är det som anställt henne? Båda borde sparkas. Vi måste lyfta detta ämne att det krävs rätt människor i alla yrken. Du kan aldrig bli bra på något såvida du inte brinner för det du jobbar med.
  Hellre du eller Patrik som barnminister! ❤

 20. wigwag skriver:

  Fan. .sluta snörvla och väx opp. Sätt dig in i vad det innebär att vara minister generellt. Ta reda på fakta vad Åsa gjort och inte gjort som barnminister. Sen kan du komma med saklig kritik utan massa känslosvammel om att lyssna och upplevda oempatiska karaktärsdrag som känslokyla. Det är helt irrelevant i sammanhanget och för barnen. Löfven kom inte alls och Regner var där bara för att Löfven delegerat mötet till henne. Tänk på det också. Finns liksom inget egenintresse eller anledning överhuvudtaget för regeringen att träffa dig eller Patrik för att diskutera barnrättsfrågor. För oppositionspartierna finns åtminstone anledningen att rikta kritik mot regeringens arbete i sakfrågan.

  • TINA skriver:

   Håller med dig ovan!
   En person som bara vill synas i alla sammanhang som du Elaine, engagera dig politiskt om du vill förändra Sverige. Du som är retorikexpert förminskar och nedvärderar ofta människor som inte tycker som du.

   En minister har tusen saker på sin agenda, tänk om alla som brann för sin sak skulle få sitta en timme med en minister.
   Din tid är säkert värdefull, och du tar väl inte dig tid att träffa alla som vill prata med dig.

   Du kan utan vidare klanka ner på personer du bara mött en stund. Vet du precis allt Åsa Regner gjort? Eller för den delen regeringen.
   Först klagade du på Löfven, och nu Åsa Regner. Varför var du inte på Alliansen i denna frågan, dom hade makten för bara 3 år sedan.

   Det är ett viktigt ämne du pratar om, men du fokuserar mest på dig och dina känslor.

   Det du gör nu är att smutskasta ett parti, för jag antar att du kan berätta vad Alliansen gjorde för de utsatta barnen under sina 8 år vid makten.

   • Martin skriver:

    Håller med ovanstående, jag är övertygad om det stora problemet här är att Elaine blir kränkt av att hon Å.R inte tillskrev henne samma expertstatus som en del andra gör. Det är en så absurd tanke att Elaine förväntar sig att folk ska stå i givakt och lyssna på henne, när det faktiskt är så att dessa människor dagligen omger sig med människor som är så ofantligt mkt mer kompetenta inom området.

    • Elaine Eksvärd skriver:

     Asså Martin fattar faktiskt inte att du är kvar här. Samtalen har du ju helt missuppfattat, det var ju Patrik och jag som lyssnade på partiledarna – inte tvärtom. Jag är inte expert på detta alls, men jobbat med experter som Nina Rung, Maria Dufva mfl. Lyssnar ofta på dem.

     Tack alla ni andra som förstår problematiken i kylan som rör så många barn. Ni förstår att det här handlar inte om mitt eller Patriks ego. Det handlar inte om tid för oss. Utan tid för sexualbrottsfrågan mot barn. Tack för att ni är här.

   • Martin skriver:

    Vill förresten göra ett tillägg; jag tycker verkligen inte att en barnminister ska prata ”så att barn förstår”. För sådant finns barnprogram. Det blir lätt intellektuell härdsmälta när du är igång Elaine.

   • P skriver:

    Oj nu trampade någon på din ömma politiska tå .. Ingenstans kan jag utläsa något partipolitiskt i inläggen och instauppdateringarna gällande det här projektet. Det här var kritik riktat mot en enskild minister, om du inte håller med om kritiken är det ju rimligare att argumentera mot den snarare än att börja grina om partipolitik och peka finger.
    Det enda jag kan hålla med dig om är att Elaine borde engagera sig politiskt för att få till en förändring. Vilket hon ju redan gör ..
    Heja heja säger jag!

    • TINA skriver:

     Kanske inte i detta inlägget, men häromdagen var det ”bara” Löfven som tackat nej till ett så viktigt möte med Elaine…alla andra partiledare hade ju tackat ja.

     Men det visade sig att Ulf Kristersson också tackat nej, och han är bara partiledare mot Stefan Löfven som är statsminister och är mycket mer uppbokad antar jag.

     Hmmm, låt mig gissa vilket parti eller block hon engagerar sig för!

     • P skriver:

      Ja Ulf Kristersson avbokade ju bara några dagar innan de skulle mötas .. Så när Löfven tackade nej så var det vid den tidpunkten bara han som hade gjort det. Du får nog hänga med i svängarna lite 🙂

      Jag hoppas på fortsatt politiskt obundet engagemang från Elaine. I så här viktiga frågor behöver vi se bortom blått, rött och brunt och se till vad som är bäst för barnen.

      Trevlig kväll på dig nu 🙂

     • TINA skriver:

      Spelar det någon roll när han tackade nej? Då valde han verkligen bort Elaine för något viktigare än det hon ville prata om. Åsa R träffade dom i alla fall.

      Politiskt obundet när man engagerar sig politiskt, vilket parti är hon engagerad i frågar jag dig som är så upplyst och hänger med i svängarna??

      Tack detsamma☺

     • Elaine Eksvärd skriver:

      ❤️

     • Elaine Eksvärd skriver:

      Men sluta konspirera Tina. Du djupdyker i en plaskdamm. Vaddå ”sen visade det sig”. Jag berättade att Löfven skickade barnministern och sen att Ulf ville skicka en representant i sista stund som vi inte ville träffa.

    • TINA skriver:

     P:
     Lite konstigt att du inte svarade det till de som dissade Socialdemokraterna i sina svar längre upp. Elaine vet hur hon ska påverka opinionen…retorikexpert som hon är.

  • Hmm skriver:

   Ha ha ha, sätta sig in i jobbet som minister. Det enda jobbet med den ansvarsgraden som du kan inneha i Sverige UTAN att ha ett enda högskolepoäng. ???

 21. Helen skriver:

  Fy fan vad sorgligt!!!!!!

 22. Lisa skriver:

  Varför spekulerar du i vad hennes drivkrafter är Elaine? Att karriär bultar hårdast i hennes hjärta – vad vet du om det?

 23. Lena skriver:

  Hon borde ju oxå brinna för detta kan man tycka. Var på nationella anhörigdagen i Varberg förra året och jag fick inget bra intryck utav henne där.

 24. Annette skriver:

  P i n s a m t Åsa Regner, riktigt pinsamt!

  Det är även pinsamt att inte unna Elaine rätten till sina egna känslor, tankar och reflektioner!!!!

  Jag behöver inte ha varit ett utsatt barn själv för att förstå den frustration och den besvikelse ett brinnande hjärta kan känna i mötet med någon som upplevs kall och oemottaglig.

  Är det n å g o n jag hade trott på innan Elaine och Patriks möte sä var det väl Åsa, med tanke på den f ö r t r o e n d e p o s t hon har fått. Det må vara hektiskt att vara politiskt vald. Men om vi vanliga dödliga inte kan koppla ihop det politiska uppdraget med vad som faktiskt görs, så kanske man som politiker ska kunna hjälpa till på traven.

  Om jag var i Åsa Regners position nu så skulle jag skämmas efter dagens möte. Jag skulle fundera lver mina prioriteringar. Och jag skulle inte sova gott…

  Sen skulle jag lägga lite krut på att förmedla på vilka sätt jag arbetar med att föra de svagas talan, för att få någon upprättelse… i det fall Elaines kritik är obefogad.

 25. Johanna skriver:

  Åh ni är så viktiga och gör ett så viktigt jobb! Hoppas något medie snappar upp detta och sprider det. Skamligt, Åsa!

 26. Cilla skriver:

  Jag har inte hängt med riktigt i syftet med era möten. Vad vinner Åsa R på att träffa er? Sen känner tyvärr att er trovärdighet fått sig en rejäl törn av att den ene medlemmen är ihop med en 30 år yngre tjej.

  • Jennifer skriver:

   De gör en dokumentär som ska visa alla dessa intervjuer så att presentera konkreta Actions som varje parti har är VÄLDIGT viktigt då det kommer påverka alla de som kollar på dokumentären och hur de sen kommer rösta.

 27. Gabriella Karlsson skriver:

  Fy fan! Alltså inte du. Såklart inte du. Men Åsa!
  Tack för allt jobb som du, Patrik och de andra inom Tre ska bli noll gör. Ush, vad jag skäms för att det finns så oengagerade personer bland de som styr vårt land. DU borde bli barnminister. Som du skriver – någon som brinner för barnen borde sitta på den posten. Stor kram och TACK igen. <3

 28. Karin skriver:

  Det är väl oviktigt om Åsa Regnér verkade känslokall? Det viktigaste är ju vad hon kommer att utföra! Tycker inte att politikers engagemang och prestation ska utvärderas pga hur väl de talar retoriskt eller om de är karimastiska och har en väloljad käft. Tyvärr tror jag också att kvinnor förväntas visa mer känslor, särskilt i ett ämne som detta, och att du kanske dömde henne hårdare pga detta.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Intressanta tankar, jag förstår hur du resonerar. Jag tycker det är viktigt att visa känslor när man är barnminister oavsett om man är man eller kvinna. Jag dömer absolut henne hårdare, inte för att hon är kvinna utan för att hon är barnminister och ytterst ansvarig för bla de nedskärningar som sker inom LSS och även att vi inte fick höra något konkret från henne. Däremot från de andra partiledarna. Jag hade väntat mig mer, mycket mer från en barnminister.

   • Nina skriver:

    Jag vet inte hur man resonerar när man ursäktar hennes beteende med att säga att hon är en upptagen kvinna med många åtaganden.
    När du brinner för något syns det i varenda liten del av ens uttryck och tal, oavsett om du är stressad eller inte!. Saknar du förmågan att visa empati i frågor som rör sexuellt utnyttjade barn är du antingen helt känslokall eller bara jobbar i fel yrke eller en kombination av båda. Oavsett så är det ett fel bemötande gentemot två personer som brinner för frågor som gäller sexuellt utnyttjade barn.
    När man träffar en person för första gången vill man alltid göra ett bra intryck. Det gjorde inte hon och det får stå för henne, likaså alla de nedskärningar inom LSS som skett under hennes tid. Skäms på dig Åsa.
    Klarar hon inte av alla beslut och åtaganden är det dags att vi letar en ny barn,-äldre och jämställdhetsminister.

   • wigwag skriver:

    Åsa Regner har fått ta emot massor av kritik för nedskärningarna inom LSS. Och det med rätta tycker jag. Borde bli tung valfråga såsmåningom. Men vad få tänker på är att alla budgetfrågor tas kollektivt av regeringen och Åsa kan mycket väl ha varit den som slagits hårdast för LSS inom regeringen och innan beslut fattats. Sen är det ändå hon som får stå till svars och måste försvara nåt hon tycker genuint illa om. Sådan är en ministers lott.

 29. […] Elaine har – tillsammans med Patrik Sjöberg – satt ut för att träffa alla partiledare för att diskutera vad som kan göra för att ytterliga förhindra att barn utsätts för sexuella övergrepp. Statsminister Stefan Lövén tackade nej till inbjudan men skickade istället barnminister Åsa Regnér för att träffa representanterna för ”Treskablinoll”. Elaine beskriver nu på sin blogg hur besviken hon känner sig efter deras samtal – som ministern var tvungen att korta ner med 20 minuter – då hon uppfattar barnministern som både omständig, kall och robotlik. […]

 30. Karin Svensson skriver:

  Heja dig Elaine! Jag önskar att du var barnminister! ?

 31. TINA skriver:

  Jag tycker det är svagt av dig Elaine att du inte vågar låta svar du får stå kvar, dom du plockat bort var varken elaka eller felaktiga. Det var tydligen för nära sanningen för att du skulle låta alla röster få komma till tals…

 32. Jossan skriver:

  Vi låter oss styras av partier. Röst hit och dit. Dumt. Om vi tillsammans skiter i att rösta kommer det bli bättre. /J

 33. Helen skriver:

  Så rätt du hade Elaine.
  Lämnade ju ministerposten för toppjobb i FN.
  Sällan skådat kallare människa.

Lämna en kommentar