Middagsmyset


Igår blev jag tvungen att lämna linsgrytan och ta kort på myset som tog plats vid mina fötter medan jag lagade mat. Matlagning är ingen svår grej när man har så mycket kärlek och lugn omkring sig.

Jag har börjat bli bra på det här med mat och det bästa av allt är att jag tycker det är kul och familjen tycker det är gott❤️.

Nu ska jag parkera mobilen för helgen och busa med familjen. Matheo och jag har döpt de tv- och skärmfria dagarna hemma till lek och busdagar. Ett hett tips till er där hemma som vill minska skärmtid och umgås mer med varandra. Igår släkte vi ned hela lägenheten och lekte spöke med barnen. Matheo tycker det är svinkul särskilt när han har en mamma som är fruktansvärt mörkrädd. Han vill skippa tv-dagen ikväll och köra lek och bus dag. Bara en sån sak.?

Nu tar jag helg och önskar er en härlig helg. Vi ses på måndag. Stor kram

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Middagsmyset”


 1. ErikaJ skriver:

  Så mysigt när man var barn och byggde koja hemma av soffkuddarna och bordet och filtar.

 2. Maria skriver:

  Kan du inte skriva lite om vad du lagar för mat? Du behöver inte lägga ut recept utan mer övergripande vad ni ätit under en vecka. Jag behöver lite inspo. Det blir att man lagar samma (vegetariska) mat om och om igen. Det gjorde jag iof när vi åt kött också..

  • Carin skriver:

   Två tips!
   1. börja följa matbloggar alternativt att börja kika runt bland recept och mat på pinterest (har funnits massvis med gott där)
   2. Jag gjorde ett tag när jag kände mig fast i samma hjulspår att jag varje vecka köpte 1 grej jag inte köpt förut och lagade något med det. Det var så jag hittade en supergod chili aioli till exempel.

  • Hmm skriver:

   Jag låter många gånger erbjudanden och extrapris styra mig. Hittar jag en sådan vara så den styra mig för vad jag ska laga. Är jag tveksam som googlar jag på recept som inehåller den varan. 🙂

 3. Jojo skriver:

  Åh så mysigt. Trevlig lekhelg till er. Tror minsann att vi kommer göra en koja av soffkuddarna, mycket bra idé!

 4. Ann-Cathrin skriver:

  Så fint! En av mina döttrar utreds just nu för Williams syndrom och vi väntar på svar från ett så kallat CGH array-test. Blir tokig av att vänta! 🙂

  Önskar dig och din familj allt gott.

  Vänligen

 5. Joyce skriver:

  You can after that use these brand-new impacts with the Search Online
  for Links” functionality to find even more possible target Links.

 6. Emma skriver:

  Vi har också skärmfria dagar. Tex fredagar vårt fredagsmys består av att spela spel tillsammans o äta något gott. Vår äldsta som är 5,5 han längtar efter fredagarna då vi spelar spel. Han har tom sagt att han vill att vi ska ha pysselkväll en gång i veckan också ? En dag sa han att han ville se tv hela tiden men sen efter en stund kom han på att det är inte så roligt att se pp tv hela tiden då.hinner jag knte leka o vara ute

 7. Anna M skriver:

  Såg på din instastory kring mat. Vill tipsa om denna rätt: https://minimalistbaker.com/rich-red-curry-roasted-vegetables/ Det var supergott och ganska enkelt! (men inte så barnvänligt dock om de inte gillar stark mat)
  Jag använde färdigköpt röd currypasta. Tänkte testa med kormapasta nästa gång för att se om dottern kan gilla det. Bloggaren har även många andra veganrätter, men detta recept var det första jag provat.

  • Hmm skriver:

   Tre kommentarer.

   1 Det lät gott.

   2 Men tänk på att det inte var en tillräckligt sammansatt måltid.

   3 Anti-inflammatoriska kryddor!! Suck, dubbelsuck och en stor varning till hela siten pga det.

   • Anna M skriver:

    Jo. Snacket kring antiinflammatoriskt hoppar jag över helt. Jag hade även kikärtor och tofu till för att få mer protein. Men jag äter inte varken veganskt eller vegetariskt (även om jag strävar åt det hållet), så jag har inte full koll på hur komplett måltiden är. Tänker att den åtminstone duger att äta då och då. Alla måltider vi äter hemma hos oss är troligen inte tillräckligt sammansatta, men vi gör så gott vi kan med att variera oss så att det förhoppningsvis jämnar ut sig någorlunda.

 8. Anna skriver:

  Velourpappa!
  (I positiv bemärkelse❤️)

Lämna en kommentar