Lite husnytt


Mellan intervjun med Annie Lööf och Jan Björklund så tog jag mig ut till huset för att kolla lite status. Det känns fortfarande som att man är på besök när man kommer dit. Jag har så svårt att se att det ska vara svartspröjsade fönster och en L-terass längst fram. Men fint kommer det bli. Ni kan se en massa i ett dygn framåt på min instastorys!

Det har hänt en hel del som jag inte riktigt är kunnig på. Men det märks att det händer grejer. Det kommer dröja en stund tills man känner Wow. Det som var wow idag var att ett som tidigare var ett stort sovrum har nu blivit två rum. Väggen har kommit upp. Jag kan riktigt se hur sofforna kommer stå där i ena rummet med heltäckningmatta.

Och gästrummet kommer få två platsbyggda garderober på varsin sida om gästsängen och sen svart spröjsfönster som överallt. Här har ni det plus ingången till rummet som går från groventrén.

Nån påpekade att det är fullt att förpassa gästerna till sitt rum via groventrén. Men vår groventré kommer vara riktigt fin. Ska nog döpa den till huvudingång istället. Sen att det kommer att finnas tvättmaskiner och torkskåp där är inte hela världen. Det kommer vara riktigt fint. Sen.

Barnens rum är riggat för golvläggning och badrumsprepp. Soffa här. Kan riktigt se mig sitta i hörnet och kika upp i takfönstret från nån skön soffa som jag inte har hittat än.

Sen tv:n på nåt kreativt sätt mittemot.

Matheos rum har börjat få lite platsbyggd förvaring. Men jag inser stt han kanske kommer att behöva en riktig stående garderob. Och skottgluggen till ”fönster” kommer att bli ett riktigt fönster.

Deras badrum är så gott som preppat och klart för kakling.

Svårast att få en vision över är nog vardagsrummet och köket för det är ett hav av sladdar och bråte.

Här har ni då vardagsrum där sovrumsvägg och platsbyggd bokhylla kommer att sitta. Ett grönt vardagsrum kommer det vara.

Vardagsrummet sett från lilla hallen från terassen och bredvid köket.

Jag inser med bilden nedan att jag har svårt att visualisera saker. Att se två gröna sammetssoffor och svartspröjsade fönster. Min hjärna lyckas inte snickra ihop den bilden. Men teoretiskt fattar jag att det kommer bli fint.

Det är tre månader kvar tills vi kan flytta in och slänga oss i sofforna. Jag får inte ihop det, men det får snickarna. Tur det!

/Elaine, åker hem till familjen för fredagsmyset.

Bloggvännerna har ordet

2 svar till “Lite husnytt”


  1. Margona Berggren skriver:

    Chilla å njut, ingen kan allt men många kan mycket! Lita på Dina hantverkare å stryp dem låååångsamt om dem inte håller måttet?
    Du för en sån GOD kamp mot det onda (pedofiler å andra kryp/lågt sående varelser) så jag håller tummar å tår att Du å de Dina får framgång å medgång i byggcirkusen – också! Lycka till med romanen, ser verkligen fram emot den boken av DIg också…

  2. J skriver:

    Fy fan… får lite panik på kaoset… vi är i sluttampen på ett bygge och jag är sååå trött på det… snart klart hoppas vi!!!
    Kommer bli sjukt läckert när det är klart med det du beskriver!

Lämna en kommentar