Godmorgon


Godmorgon mina fina milstolpar. Mår ni bra? Jag är lite krasslig men bra nog för att kunna göra lite rörelseövningar på gymmet. Intervjuerna med partiledarna har gått så himla bra. Jag är SÅ ledsen att Ulf Kristersson ville skicka någon annan.

Jonas Sjöstedt frågade mig och Patrik om vi är lika tuffa mot alla. Hade ingen aning om att vi var tuffa, mer vetgiriga. Men kanske är det lite läskigt att träffa oss. Många tackar mig och Patrik för det vi gör för barnen och det gör oss jätteglada. Men desto gladare om vi inspirerar folk att själva göra något för barnen i sexualbrottsfrågan.

foto Ebba Busch Thor

Våga prata integritet med barnen, våga polisanmäla om ni misstänker brott och våga se utsatta barn samt märkliga gränslösa beteenden från barn och vuxna. Vi kan inte ta denna kamp själva. Du behövs för barnen.

It takes a village

Bloggvännerna har ordet

3 svar till “Godmorgon”


 1. Kristina skriver:

  En känd pedofil, två gånger dömd, har flyttat in i huset på andra sidan gatan. Jag känner mig förtvivlad över att både vi föräldrar och barn ska behöva leva med den rädslan som hans närvaro ger oss. Vi har pratat integritet länge med våra barn, men man är rädd att det inte räcker till. Våra barn (5 och 8 år) vet givetvis vad han hjort sig skyldig till och att han är en dum vuxen.

 2. Hmm skriver:

  Var ska intervjuerna läggas ut/upp?

  Nyfiken på resultatet.

 3. Jessica skriver:

  Jag skrev detta på messenger men där tittar du kanske inte men vill att du ska veta detta:

  Jag är lärarstudent och på min praktik bad jag min handledare om att få läsa ”Barnen i Kramdalen” för klassen. Jag satt på golvet och hade eleverna runtomkring mig (åk 2). Efter bokläsning använde jag en del av bokens frågor samt från Rädda barnen. Det öppnade upp för riktigt bra diskussion med barnen som hade många frågor, tankar och berättelser. Vi lärde oss ”stopp min kropp” och ”Integritet” ordentligt. Dagen efter följde jag på inrådan av min handledare upp arbetet. Eleverna fick en repetion samt färglägga sina egna diplom (en teckning av superhjälparna med texten ”Stopp min kropp”). Vi lyssnade även på/tittade på videon och sjöng låten ”Stopp min kropp. Min lektion ledde till att skolans socialpedagog ville höra mer, skolan köpte sen in minst 10 böcker av boken. Jag fick sammanfatta mitt arbete i ett dokument och maila skolan som nu ville börja jobba med detta på allvar. Detta är tack vare dig. Jag lärde mig detta av dig. Du/ni gör skillnad!

Lämna en kommentar