Det vi vill ha av en barnflicka


Gustav och jag sitter i intervjuer hela eftermiddagen med potentiella barnflickor som kan följa med mig och Pascal på diverse destinationer när jag jobbar. Första intervjun gick jättebra. Vi delade iaf ett skratt ihop och delar man humor så delar man en del.

Jag granskade mig själv och mina frågor och insåg att jag har en lista av saker som är viktiga. Här kommer de utan inbördes ordning.

Har personen jobbat med barn.

Mobilparkering och bort med skärmtid för att se och umgås med barnen

Integritet och Heimlisch såklart

Matlagning åt barn

Sen allt det grundläggande om man tycker om barn och har känsla för personer.

Vad skulle ni ha för lista för saker som är viktigt för era barn?

Bloggvännerna har ordet

16 svar till “Det vi vill ha av en barnflicka”


 1. N skriver:

  Jag skulle frågat personen i fråga hens 5 viktigaste regler om hen vore/eller har som mamma. Då tror jag man får fram bra värderingar och hur personen ser på uppfostran med kärlek kontra regler.

  Jag skulle också tycka det var otroligt viktigt att personen i fråga hade kunskaper inom hjärt och lungräddning 🙂

  Kram

 2. Angelica skriver:

  Jag skulle ta någon med många småsyskon eller syskonbarn! Och ta med mig barnet för att kolla hur hen beter sig mot barn. Annars gå enbart på magkänslan och faktiskt hellre strunta i huruvida hen jobbat med barn och kan hjärt- och lungräddning och ta en varm person! 🙂 hoppas ni hittar någon ni trivs med!

 3. Malin skriver:

  Jag tror också på att man lite får gå på magkänsla, om man känner att personen är trovärdig och snäll.
  Jag ställer alltid frågor om allt det praktiska som blöjbyte, bad, om barnet är sjukt etc…
  Jag ”kräver” att de också ska vistas utomhus med barnet/n, vagbpromenader eller lek i perker då barnet är större.
  Och, jag understryker alltid att jag är öppen för alla kulturer och religioner, men jag vill ändå veta om den blivande barnvakten hör till någon religion och isåfall vara säker på att vi ändå förstår varandra.
  Jag berättar alltid massor om barnen, hurdana de är, olikheter och likheter och förstås vilka regler som gäller här hemma !

  Det där angående erfarenhet är lite knepigt för alla måste ju börja någonstans. Vi har haft barnvakter som debuterat och även om de behövt lite vägledning i början så har det fungerat utmärkt !

  Lycka till, hoppas ni hittar den bästa !

 4. Elin+Renck skriver:

  Att de har jobbat med barn tycker jag är jätteviktigt. Och som du skriver; att de gillar barn! Många som söker barnvaktsjobb för att de ser det som ett enkelt extrajobb, men i man märker snabbt om de gillar barn eller ej. Och barnen märker det snabbt också tyvärr.
  HLR är självklart att de ska kunna, och jag tycker att det lätt värt att skicka iväg dem på en kurs för en 500-ing.

  Men magkänsla som övriga har skrivit, och lägg märke till hur mycket de ställer frågor om barnen, (har träffat tjejer som inte ens undrar vad barnen heter typ). Medan andra frågar direkt om barnen har några allergier, hur de är som personer osv.

 5. Maria skriver:

  Jag har jobbat som nanny och intervjun var hemma hos familjen. Då fick jag en bra känsla av hur de var som familj och jag fick träffa barnen direkt för att se om dom gillade mig och vise versa. Gillar och gillar, kanske snarare kontakten. Jagljög och sa att jag varit barnvakt åt alla mina syskonbarn, vilket jag inte hade. Men jag fick jobbet och vi alla grät den dagen jag slutade. Så erfarenhet är inte allt.

 6. Tina skriver:

  Magkänsla. Låter kanske magert, men känns det rätt så är det nog ofta rätt. Jag tänker på alla intervjuer jag varit med på när vi anställt elevassistenter till särskolan. En person som säger konstiga saker eller beter sig helt i osynk med den som intervjuar kan vara en knepig person att samarbeta med.

 7. ErikaJ skriver:

  Att hon inte är snyggare än jag!

 8. Ullis skriver:

  Får man göra Heimlish på barn? Är det inte barn i knä, slag mellan skuldrorna som gäller? Uppriktig fråga och inte Ng bw kommentar.

 9. Martin skriver:

  Ett alternativ är ju att skita i barnflicka och helt enkelt vara med sitt barn, förslagsvis delar ni på det eftersom ni är två föräldrar.

  • Sandra skriver:

   Martin, förslagsvis läser du inlägget en gång till och konstaterar att AHA det är under Elaines resor med Pascal som hon behöver nanny support. Resor då hon är själv. Trist med din nedlåtande kommentar som insinuerar att E och G inte vill ta hand om sina barn.

   • Martin skriver:

    Sandra, jag har läst inlägget och förstår nog tillräckligt bra. Det vill säga att Elaine inte kan låta bli att jobba.

Lämna en kommentar