Johan skyttesskolan


Igår var Gustav och jag på min gamla skola Johan Skyttesskolan. Jädrar vilken nostalgitripp att gå till Ljushallen där man hängt under högstadietiden. Det var en bra tid. Och ha i min man, min framtid i en sel av min historia var så magiskt.

Jag brukar ju drömma om dessa korridorer. Av någon anledning är de så starkt förankrade i min minnesbank att nutida scenarion spelas upp i denna minnesbank av skolkorridorer.

Magiskt är bara förnamnet. Jag ska berätta mer om vad som utspelade sig här på 90-talet. Men jag kan berätta att de svarade så bra på alla frågor jag hade. De jobbar med stopp min kropp och en massa annat. Jag fick högt förtroende även för de manliga pedagogerna och det är stort för mig. Gustav är lite skeptisk för han tycker att skolan är alldeles för stor.

Nu ska jag till en annan skola och intervjua Jonas Sjöstedt tillsammans med Patrik Sjöberg!

Bloggvännerna har ordet

9 svar till “Johan skyttesskolan”


 1. Johanna skriver:

  Stora skolor kan ha små skolor i skolan. Jag har själv gått i sådana skolor och arbetar nu i en skola med 600 elever och 5 arbetslag. Ofta känns det som att ens arbetslag är en skola. Behöver inte vara en nackdel med en stor skola,bara en tanke 🙂

 2. Anna skriver:

  Jag gick i Johan skyttesskolan senare delen på 90-talet (innan dess herrängens skola) jag blickar tillbaka på min skolgång med endast positiva minnen! Riktigt bra skolor båda två när jag gick där! Upplevde inte Johan skyttesskolan som stor men å andra sidan hade vi inga baracker på skolgården..

 3. N skriver:

  Shit va Gustav är så lik Patrik Sjöberg på översta bilden. Trodde de va han först!! Lycka till idag 🙂

 4. Jenny skriver:

  Hej
  Vill bara säga att Johan skytte skola är jätte bra . Har mina 2 yngsta där . Med nya skolbyggnaden kommer det bli ännu bättre.
  Man ska inte alls känna att skolan är stor . Det är en sån fördel att direkt välja Johan skytte de hamnar där i högstadiet hur som helst . Eleverna som går i högstadiet tar sä väl hand om de små . Som förälder är der kul att gå på skolgården med min yngsta som går i lågstadiet och där möts man av stora killar som hälsar glatt på min son. Pedagogerna är underbara o fritids lika så. De flesta söker till Herrängen o långbrodal o likaså jag gjorde det . Men kom ej in pga plats brist. Så här iefterhand kan jag inte annat än varmt rekommendera Johan skytte . Många som bor i området längtar till nya skolan står klar och det kommer bli en succé med de pedagoger och den rektorn. Lycka till

 5. Johanna skriver:

  Jag tycker också att Gustav var jättelik Patrik Sjöberg, på båda bilderna till och med. 🙂

 6. Anna Lundkvit skriver:

  Hej Elaine. Din gamla granne Anna här igen. Johan Skytte skolan är så bra. Man blir så bra bemött och innan jul så var det em situation som jag tog upp ang min son. Sån bra gensvar och åtgärder vidtogs. Man blir tagen på allvar och de har ett så bra tänk kring allt. Skolan är stor men barnen blir sedda. Kram Anna. Hur går det med förskolebarn till Evelyn? Vill du ringa så får du gärna göra det. 070-4380215. All lycka. Jag skulle dessutom gilla att ha dig som löpar-kompis på söndagsmornarna;)

  Kram Anna

 7. Anna Lundkvist skriver:

  Hej Elaine. Din gamla granne Anna här. Skrev ett långt inlägg men vet inte om det kom med. Ring gärna ang Johan skytteskolan. Vill berätta en bra så. 070-4380215. Hur går det med Evelyns förskola? Kram!

 8. Sofia skriver:

  Är så nyfiken på dina samtal/intervjuer med de olika partiledarna. Bra initiativ och vikigt! Kommer vi få ta del av de på något sätt? Tack för de viktiga arbete du gör!

Lämna en kommentar