En ära


Nu förstår ni varför jag varit så nervös de senaste dagarna. Jag som nästan alltid tackar nej till att vara talskrivare hörde mig högt svara JA, när tystnad tagning ville att jag skulle vara deras talskrivare. Jag har suttit med fantastiska skådespelare men framförallt fantastiska kvinnor, produktionsbolag, chefer på Svt och jobbat med talet så det ska passa både budskapet, de glada som sitter i tv-sofforna och även Svts regler om att vara politiskt obundna.

Dagen innan hade jag både föreläsning på tele2 arena och retorikträning av talarna på Cirkus. Men Mia Skärringer, Angelica Prick och Ingela Olsson var ju väldigt tacksamma att retorikträna. Den enda utmaningen för en skådis när hen håller tal är att kunna vara sig själv – inte teatralisk. De var verkligen sig själva och talade från hjärtat.

Sofia längst till höger var den som tog kontakt med mig och har koordinerat precis allt. En stjärna. Och den ödmjukhet som Frida Hallgren, Lena Endre, Mia Skärringer, Angelica Blick och fler visat har varit helt makalös.

Idag ska jag träffa Ebba från KD och Jimmie från SD och prata barnrättsfrågor. Tempot fortsätter en vecka till.

Bloggvännerna har ordet

9 svar till “En ära”


 1. Syster skriver:

  Kära syster! Idag polisanmälde jag den personen som utnyttjade mig när jag var liten (ca 8-11/12 år, årskurs 2 till 5). Brottet är preskriberat men polisanmälan är gjord i alla fall. Skulden ska ligga hos honom, inte hos mig Jag gör det för att känna mig starkare, för att i små doser bli av med min börda, för att gå vidare. Ingen visste då, idag vet några få, en del har agerat korrekt mot mig, andra inte. Jag kommer fortsätta att lämpa av min börda, kasta den överbord och gå vidare. En person sa till mig, att ingen kan se hur trasig du är, det stämmer. Två andra underbara personer har sagt till mig att du är den som bäst vet vad du behöver för att må bra. Jag tar mig dit steg för steg. Tacksam och ödmjuk inför allt fint som livet också har gett mig. Jag vill leva i ljuset. Det du gör är viktigt, din bok är viktig, att du törs prata om detta är viktigt. Kör! /Din syster

 2. Åsa m r skriver:

  Håller med Syster om att det du gör är VIKTIGT!
  Vill bara säga att du skrivit till Guldbaggen är FANTASTISKT!

 3. […] Jag hade ingen aning om att det var Elaine som stod bakom talet när jag hörde det första gången. Om ni inte vet vilket tal jag menar så […]

 4. Anna skriver:

  Tror du har skrivit fel namn i din text ?Du har skrivit Angelica BLICK, men du menar väl Prick?

 5. ErikaJ skriver:

  Jag hade varit skitnervös över att träffa åla skådisar. Bra jobbat med talet!

 6. Karin skriver:

  Talet var fantastiskt!! Kram

 7. AS skriver:

  Varför rösta? Bli en röd grön gul eller svart?

Lämna en kommentar