Nästa skola


Alltså denna stress dessa dagar. Det är nästan så att jag blir full i skratt. Men det kommer gå bra, det måste det. En känslomässig bergochdalbana. Om ni hade varit med mig på axeln idag så hade ni tyckt att det var en rysare, spännande, känslosamt och häftigt. Skrämmande ska tilläggas, det är det inget snack. Nästa vecka kanske jag får berätta vad jag har sysslat med en en sak är att boka lokaler till alla partiledare och fixa frågorna. En sån sak bara. Sen var det besök på Långbrodalsskolan idag.

Ja. Det är svårt att bedöma skolan på ett informationsmöte, det känns inte rättvist. Men jag fick gott förtroende för många av dem. Andra hade lite dålig ögonkontakt, men herregud vi var ju ett hundratal som lyssnade. Svårt att ha ögonkontakt med alla. Full pott på de svåra frågorna men jag tror ändå att man som förälder får vara vaken. Jag känner bara den där stressen över barn som har föräldrar som inte har koll på vart de surfar in på i sina paddor. Tänk om barn råkar se sexscener och berättar för Matheo och han kommer hem och pratar om gränslösa saker en pojke i hans ålder inte borde känna till. Jag kommer ju prata med varenda förälder i den skolan tills jag kommer till källan och be föräldrarna ha porrfilter på sina paddor telefoner osv. Det är väl bra att sådana som jag finns på varje skola, men det är inte så kul att vara den som tar upp dessa saker varje gång. Tack till alla er som gör det på era skolor, förskolor och idrottsföreningar. Fritids ska tilläggas också. Det kanske är obekvämt men ni gör en skillnad.

När skolan berättade att de inte hade stängsel eller grindar som förskolorna har så blev jag nervös. Jag vet ju att det är så. Så var det när jag gick i skolan. Men för nåt år sedan var det nån pedofil i älvsjö området som försökte locka in barn i sin bil. Oj vad jag ska prata med Matheo och alla barn jag känner. Kanske föräldrarna också. Men jag vill inte vara den där hysteriska föräldern som skrämmer upp. Sannolikheten att ett peddo är på gatorna är mycket lägre än sannolikheten att peddot finns i barnets närhet. Fan.

Oh well, där har ni mina dystra tankar för kvällen. Vet inte hur jag ska släta över detta utan att lämna er i deppet. Skulle vara något roligt Gustav sagt idag kanske? 🙂 Eller Matheo. Ja!!! Vi hade faktiskt en kul dialog idag.

Matheo: Mamma, hur säger man skolbussen på spanska?

Jag: El autobus tror jag.

Matheo: Hur säger man det på kinesiska.

Jag: zume huu tirckeigkdice (låtsats prata kinesiska)

Matheo skrattar: Sluta mamma, jag menar på riktigt. Hur säger man skolbussen på kinesiska.

Jag ler: Jag vet inte älskling.

Matheo tittar konstigt på mig: Va? Vet du inte? Men du är ju vuxen.

?❤️ Barn asså. Dessa superkrafter de tror att vi har.

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Nästa skola”


 1. Yvonne skriver:

  Hej!
  Gå in på skolverket.se och sen skolinspektioner och sök er fram till olika skolor ni vill ha info om. Sen finns det brukarundersökning och kvalitetsredovisning någonstans, men var vet jag inte. Kanske på Älvsjö stadsdelsförvaltningens hemsida. Lycka till

 2. Jessica skriver:

  Underligt att de inte har stängsel. Det har de flesta skolor. Jag skulle inte oroa mig för pedofiler om det inte fanns på mina barns skola, men att de skulle springa ut på gatan eller kanske bara få för sig att dra. En 6-åring är fortfarande liten och det tar ju bara några sekunder för dem att sticka iväg. Barn kommer någon dag se porr tror jag (självklart ska inte små barn se sådant, men när de blir större kommer det ju att hända), då är ju det viktiga att förklara att liksom våld finns i filmer så finns det sex som inte har med verkligheten att göra. Att det inte är så där det går till

  • Sanna skriver:

   De flesta skolor har väl inte stängsel? Inte den kommun jag bor i, i varje fall… (Nära Göteborg). Skolan här lär ut regler för hur långt barnen får lov att gå – och gissa vad?! DET FUNKAR! De har stenkoll på att de inte får gå till lilla skogen eller för den delen sjön 15 promenadminuter bort… Det är ca 500 barn numera på skolan och det har funkat de senaste 40 åren när skolan blev utbyggd. Lär ungarna gränser istället både livet och i deras rörelsefrihet, det mår de bra av!

 3. Emelie skriver:

  Porrfilter? Hur då? Om ett barn råkat se en sexscen från film eller serie och sedan pratat om den på skolan… tänker du dig då forska fram vilket barn som pratat om detta och kräva, ja vad? ”…gränslösa saker en pojke i hans ålder inte borde känna till”. Var går gränsen? Vad sex är? Hur barn blir till? Hur kommer du att hantera den normala nyfikenheten? Vad är gränslöst och vad är normalt? Är alltså inte raljant, utan frågar med nyfikenhet? Vill du utveckla så vore det väldigt givande tycker jag!

  • Anonym skriver:

   Porr, inte sex. Hela den här debatten handlar om att mainstreamporr innehåller våld och kränkande behandling. Det är liksom inte informationsfilmer om sex och samlevnad det gäller.

 4. Hmm skriver:

  Elaine: Titta på slutet av det här programmet och lyssna ordentligt på forskaren så ska du se att hon säger precis allt det jag sagt även om hon pga begränsad tid bara hinner snudda vid det.

  Förstå sedan faran med att du upplåter din plattform till att skrämma andra med information som långtifrån är sanningen och i många fall rena deformationer av fakta genom att låta andra kommentera obehindrat i frågor som varken du eller de flesta av dina läsare förstår att vara kritiska till.

  https://www.svtplay.se/video/16588450/opinion-live/opinion-live-sasong-5-11-jan-22-00?start=auto&tab=2017

 5. L skriver:

  Så tacksam för att du finns och för att du har mod och ork att kämpa och ”vara den jobbiga”. Du är en hjälte.

  Om några timmar ska jag faktiskt få höra dig föreläsa för mitt jobb. Som jag längtat. Jag vet inte om du hinner läsa dina kommentarer, eller om du i sådana fall kommer hinna göra det innan 08.30 då det börjar, men jag vill bara säga (ifall dålig dag eller bara för allmän pepp) att du, med din blogg och din bok har räddat så mycket både för mig och min familj. Det ska bli så fantastiskt att få höra dig på riktigt. /överlevare.

 6. Annia skriver:

  bus på spanska var rätt, på kinesiska : gong gong qi che (uttalas gong gong chi ché, typ) 😀

Lämna en kommentar