En målkväll med Camilla


Jag träffade upp Camilla igår kväll för att renskriva våra nyårsmål. Ni som varit med länge i bloggen vet att det är Camilla och jag som började med denna tradition 2002 och blivit smått religiösa vad det gäller nyårsmål just för att de fungerar.

Fördelen med att ha det som tradition med en vän är att man får tänka högt, reflektera vad som varit bra och mindre bra med året som gått samt inspirera varandra kring nya mål. Jag hade satt meditera som mål förra året och jag har inte mediterat en endaste gång. Jag antar att jag inte har förstått vikten av det och då blir målet poänglöst.

Camilla hade med sig färgglada pennor, guldramar och fina papper till oss två. Så himla härligt av henne. Det är en viktig grej för oss, att kunna se målen varje dag.

Jag la till ett extra mål som jag tror kommer göra mig till en mer behaglig person att umgås med. Gustav kommer att gilla det.

Istället för att sucka högt när Gustavs båtar till skor står i vägen i hallen när jag ska köra in en sovande Pascal i vagnen, såkan jag berätta att jag uppskattar när hans skor står i skostället just för att det blir så enkelt att köra in vagnen då. Önskemål istället för klagomål.

Bloggvännerna har ordet

17 svar till “En målkväll med Camilla”


 1. Josefin skriver:

  Du kan spana in min fina väns blogg om du vill spana in minimalism lite 🙂

 2. Fia skriver:

  Smart ide med det där sista målet. Men man får passa sig för att inte använda sin dryga stämma när man säger ”jag skulle uppskatta om du ställer dina skor på skostället” ?

 3. Birgitta skriver:

  Hej elaine
  Tänkte bara tipsa om Sanna Brådings mat, hon har ett IG-KONTO brådingsmat, där hon lägger upp massor med supersmaskiga recept. Sanna är vegan som du kanske vet. Enkel och näringsrikt käk. Både hon och hennes killar käkar det. Välväxta och fina är de. ?

 4. Mathilda skriver:

  Hej Elaine!
  Kan du inte skriva lite Hur man ska göra när man utmanar sig själv och utsätter sig för saker utanför sin comfortzone?
  Jag har precis blivit antagen till en högskoleutbildning 130mil hemifrån och tycker att det känns oerhört läskigt. Eftersom jag kom in som reserv hade jag bara en dag på mig att tacka Ja, men nu när det närmar sig (och jag ännu inte lyckats få tag i någonstans att bo) börjar jag tvivla på mitt val. Känner mig så himla osäker. Jag behöver lite pepp!!

  • Sandra skriver:

   Tvivla inte! År från nu kommer det säkert vara det bästa du gjort! JUST DO IT ???????

  • M skriver:

   Hej Mathilda! Det korta svaret är helt enkelt: Man bara gör det, fast det känns läskigt.

   Jag var också osäker på om jag skulle våga flytta från min hemstad innan jag började plugga, men har aldrig ångrat att jag tog chansen. Det är helt okej att känna osäkerhet och förvirring inför en stor förändring. Acceptera att du kanske kommer känna så ett tag även efter flytten, men försök se det positivt, som ett bevis på att du utvecklas för att du utmanar dig själv. Försök att vara öppen för allt det nya, följ de rutiner du brukar må bra av, gör roliga saker och stressa inte alltför mycket – allt kommer med största sannolikhet lösa sig bättre än du tror och i efterhand kommer du tacka dig själv för att du vågade. Känns det outhärdligt efter några månader går det alltid att flytta hem, då har du i alla fall provat. Men våga ta chansen!

   PS. När det gäller boende har jag haft bra erfarenheter av att själv lägga ut annons på Blocket, var dock noga med att kolla upp hyresvärden och titta på boendet innan du betalar in något. Stort lycka till!

 5. Hmm skriver:

  Detta skrev du till mig…..

  Elaine Eksvärd skriver: 3 januari 2018 kl. 21:07
  Jag börjar tro att Hmm inte är Hmm längre. Irrationell och nästan rabiat, inte alls lika sansad som hon brukar. Sorgligt om det faktiskt är du.

  SVARA
  Elaine Eksvärd skriver: 3 januari 2018 kl. 21:16
  Skulle jag hantera kommentarer och utlåtanden som kommer skulle jag ha ett heltidsjobb. Med mina livsval så kommer det alltid vara folk som har åsikter och påståenden. Vissa kommer jag ha koll på, andra inte. Men att du tar ut din ilska över det andra säger över mig och ger mig ansvaret att blocka/bemöta påståenden jag inte har koll på är att begära för mycket. Det är att säga att jag väljer att äta veganskt innebär att jag ska ta på mig att vara expert och källgranska alla kommentarer. Jag har varken tid eller intresse av det. Jag har valt att utesluta animaliska produkter ur min kost. Punkt. Vad folk drar för slutsatser av den livsstilen är många och olika. Mina skäl är samvete mot djuren. Punkt. Jag tränar styrketräning. Folk drar växlar på att det är hysteriskt. Jag skiter i. Min livsstil gör mig inte till expert och mina val kräver inte att jag är det heller. Gör det dig förbannad och gör att du tycker att jag är självupptagen så får vi agree to disagree. Du har skrivit mycket vettigt genom åren men att döma av de som läser det du skrivit senast så har även solen sina fläckar. Kanske dags att bara acceptera att jag inte håller med dig här Hmm.

  • Hmm skriver:

   Här är mitt svar till dig….

   Men snygg härskarteknik du använder där.

   Först genom att avfärda mig och göra mig ”osynlig” med att försöka få det till att jag inte är jag utan en fejk-Hmm när du vet mycket väl att jag är och sedan kalla mig för rabiat.

   Rabiat= ursinnig, ettrig, elak, ilsken, galen, rasande, hätsk, uppretad; fanatisk, inbiten, förblindad….

   Vet du. Jag började skriva ett långt svar till dig som såg helt annorlunda ut men jag tror jag skiter i det. Jag skriver att folk ger farliga råd, du svarar med ett HA! Och Fniss!

   Om du tycker någon är rabiat för att hen står på sig för att visa DITT ansvar på DIN blogg samt är övertygad om hur fel farligt ditt agerande är och du svarar med en axelryckning, tja då är du inte den jag trodde du var och mycket av vad du sagt genom åren har bara varit tomma ord. När allt kommer till kritan så gäller bara detta när det är något som du förstår dig på, inte när andra har något viktigt att säga. Något som du visst inte tycker är viktigt.

   Allt du sagt till andra om att de ska ta ansvar för på sina plattformar så som tex hetts med babykilon mm gäller visst inte dig?

   Jag har inte sett NÅGON här som går bananas över att du vill bli vegan. Vad som kritiseras är att mängden av dina inlägg och vad det lockar för bull shit till i ditt kommentarsfält.

   Du tycker visst jag är klok så länge jag kritiserar andra och diskuterar med passion men när du fick en del av sleven så är jag rabiat….

   Missförstår du mig med flit när du vill få det till att jag tycker du är självupptagen för att du saknar kunskap? För det är inte det jag sagt och det tror jag du vet utan debatterar bara fult här. Eller är det verkligen så att du har dålig läsförståelse?
   Ja du är självupptagen när du med ett HA! skiter i att vad som står i din blogg skadar andra. Det skadar inte dig! Andra!
   Inte att du inte vet, utan att du skiter i det när någon berättar för dig att det som sker i din blogg kan gå illa. Väldigt illa. Fniss och ett HA!

   Jag kräver inte att du ska bli expert för dina livsval. Jag kräver att du ska veta så pass mycket om ett ämne att du kan ta ansvar för vad som sprids genom DIG. Din blogg = du.

   ”men att döma av de som läser det du skrivit senast så har även solen sina fläckar.”

   Det jag har skrivit här??? Jag har skrivit att du måste ta ansvar för vad du är kanal för. Sedan har jag för all del inte med tålmodiga ord visat var du borde ta ansvar. Var du brister. Det efter att du nonchalant avfärdar mig med att säga att det var några få kommentarer som var illa när sanningen istället är att det är ca 80 %. Men DET blev för mycket för dig att ta? Så du kanske inte förtjänade så mycket tålamod efter ditt bemötande av mig har den tanken inte slagit dig? Men saklig har jag HELA TIDEN varit.

   Självklart tar jag min ilska ut över dig. Detta är ju din blogg och du bestämmer vad som ska stå här och vilka ämnen som avhandlas. Tycker du bara det är sant för CamCam och inte dig?

   Men med tanke på hur du svarat här och vilket ansvar du känner, eller snarare inte känner, så förstår jag nu på en annan nivå att du funderat på att sluta blogga. För om du tycker det är att begära för mycket av dig att ta ansvar vad som står på DIN blogg ja då tycker jag faktiskt inte att du borde ha en. Som sagt alla solar har sina fläckar. Även solen Elaine.

   Och jag har redan förstått att du tycker det är ok med desinformation på din blogg och jag har så klart inget val annat än att acceptera det. Du behöver inte säga det till mig. Det är ju som jag sagt hela tiden DIN blogg att göra med och ta ansvar för hur du vill.

   Och du, vi är alla självupptagna ibland. Jag med. Jag blev bara förvånad och oerhört besviken att du var det i den här frågan.

 6. Hmm skriver:

  @Julia: Chimpanzees are capable of making spears to hunt other primates and have been seen using the weapons to apparently kill bushbabies for meat,….

  ”It is not adult males, but young chimpanzees, including adolescent females, who are exhibiting this behavior,” Jill Pruetz, a primatologist at Iowa State University, told LiveScience….

  It took four years for the chimpanzees [image] to become comfortable enough with the scientists to allow them to follow the chimps around and observe behaviors such as hunting.

  http://www.livescience.com/4395-chimps-spears-hunt-bushbabies.html

  Kan du sluta killsnacka nu?

 7. wigwag skriver:

  Hmm. Lägg ner. Din ”kritik” mot Elaine är så infantilt barnslig och dum så klockorna stannar. Men det är ju inte första gången du gör bort dig totalt. Veganer får desinformera och ljuga hur mycket dom vill även på den här bloggen. Och det är inte farligt som du påstår. Anledningen till ditt rabiata idiotbeteende den här gången är förmodligen att din självbild som kunnigt livsmedelsorakel fått sig en knäck av att debattera med folk som Julia och andra pålästa veganer.

 8. wigwag skriver:

  Meditation var väl himla synd du ska lägga ner. Tror det är just mer sånt du Elaine verkligen behöver. Om inte annat mer stillhet och egentid. Det är viktigt för folk i farten med psykisk och andlig återhämtning så din sociala kontext inte äter upp dig helt till slut.

  • Bea skriver:

   wigwag gör alltid sitt bästa för att uppröra och provocera fram mer bråk. Det är det hen livnär sig på. Drama och bråk. Hen är också smart att smeka dig medhårs och smickra dig för att uppmuntra dig och fortsätta gräla E.
   När en har wigwag på sin sida så vet en att det är fel.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Har du rätt i wigwag, ska testa❤️

Lämna en kommentar