Vi snackar douches från förr


Jag träffade upp Elin Ida och Daniela en stund i lördags. Daniela har också börjat äta veganskt så det blev en sån restaurang. Även om jag inte fattar att det står ”vegansk kyckling” på menyn. Vi som äter vegansk tar ju avstånd från att äta djur så man behöver ju inte skapa något som ska vara substitut för det. Tycker bara dessa alternativ är ganska äckliga kompromisser. Men jag hittade i alla fall något på menyn. Grönsaksbiff. Haha, men så kom det in något som såg ut som en biff. Men det var inte det, det såg bara ut som det. Oh well. 

Vi hade så kul. Pratade om 20-årstiden då vi blev vänner. Players som man hade dejtat. Saken var den att jag var lite av en player. Var alldeles för kärvänlig för att vara i en relation. Det var en kille jag dejtade som var lika kärvänlig som jag. Han flirtade inte med allt och alla, inte jag heller, men med de som föll honom i smaken. Vi var väldigt lika då och både förstod och accepterade det utan hymmel eller agg. Så var det en nyårsaftonsfest som vi var på tillsammans. Jag tror det var 2004 eller så. Det kom en så snygg svart kille dit som var på en annan fest på övervåningen, vi var på nedervåningen. Jag smet upp dit och började prata med killen. Jag minns hur A kom efter en stund, inte för att kolla mig utan för att gå på toaletterna som var där uppe. Så fick han se mig glittra framför den svarta snubben. A började skratta lätt, skakade på huvudet och ropade ”Elaine din lilla player”. Jag log generat medan han gick på toaletten. Jag övergav den svarta snubben och gick tillbaka till A nån minut senare. Han höll en arm om min axel och tog en klunk av sin öl. Varken bråk, dramatik eller svartsjuka. Vi var likadana då och vi accepterade det. Vi var inte ett par. Vi bara var med varandra och andra ibland.

Det tänkte jag på när vi tjejer satt och snackade. Elin berättade om en kompis till henne som var tillsammans med en ganska ökänd kille från Bredäng då. Jag blev så förvånad trots att det var 15 år sedan.

Jag: Vad fick hon ut av honom?

Elin: Pengar.

Vi börjar skratta allihop. Gud vad saker var annorlunda förr mot nu.

Bloggvännerna har ordet

Lämna en kommentar