Daniela va


Jag strosar i Hornstull med vegantankar och bästis i telefon.

Jag: Jag tänkte bli minimalist också, men går på HM nu känns så där.

Daniela: SÅ inspirerande, jag ska också ta vegansteget. Jag har hört att det finns kalsonger av bambuträ.

Jag: Mmm, för det var exakt därför jag tänkte ta vegansteget. Har längtat efter kalsonger av bambuu.

Daniela asgarvar: Det var inte så jag menade.

Jag fortsätter: tänk att få sätta tänderna i bambukalsonger.

Daniela garvar vidare.

Jag: Det går liksom hand i hand med hur jag vill se ut. En sorts panflöjt runt höften, kanske en banankjol när jag ändå är på gång.

/Elaine, kommer inte bli bomullsvegan.

Bloggvännerna har ordet

31 svar till “Daniela va”


 1. Ida skriver:

  Ville bara säga att jag såg läroverkets nya reklam som använde ’stop min kropp’ i sitt manus. Vet inte om du sett det men tänkte på dig.

  Du gör skillnad Elaine!

 2. Hmm skriver:

  Varför nämner du i stort sett varje inlägg om att du ska bli vegan?

  • Linda skriver:

   Jag är ju inte Elaine men troligtvis för att det är det som snurrar i hennes huvud just nu, att bli vegan. Därav mkt inlägg om just det.

  • Martha skriver:

   Kanske för att hon är en medveten konsument och kan påverka?Köttindustrin är så 1900tal,hejdå vi saknar dig inte?

   • Hmm skriver:

    Kanske det kanske. Eller tror åtminstone att hon är en medveten konsument.

    Snabba ni är på att svara åt någon annan. Offensiva som alltid.

    • Martha skriver:

     Jag svarar ej åt ngn annan. Gissar på att hennes beslut om ändrad kost handlar om att vara medveten om just kosten,där kött ej är viktig för oss idag som proteinkälla. Då vi har proteinkällor från växtriket som ger oss högre halter av protein och dessutom värnar om miljön och allas vår framtid.

     • Hmm skriver:

      Men min fråga hade var inte varför hon vill bli vegan. Min fråga var varför hon skriver om det i nästan i varje inlägg.

      Varför kände du ett behov att gissa på varför? Hon har ju redan skrivit ett inlägg om det.
      (Sen att jag har lite fler tankar om skälet är en annan fråga och inget som jag frågar just nu. Och absolut så frågade jag inte det som en allmän fråga.)

     • Elaine+Eksvärd skriver:

      Hallå Hmm, för att det är stort för mig. Allt som snurrar i mitt huvud just nu och den nya livsstilen börjar ju idag. Scary! Är inte sponsrad, promis!

     • Hmm skriver:

      Ha ha, trodde inte du är sponsrad.

      Men tänk så här, om det hade gällt en stor omställning i träning så hade du aldrig kommit på tanken att skriva så många inlägg. Och det hade jag då tyckt varit mer ok för när det kommer till träning så är folk så oerhört mycket mer kritiska och har en så mycket större förmåga att tänka själva.

      Veganism idag är en så stor rörelse och okunskapen i den gigantisk och jag ser många få dåligt samvete för att de tror att de ska ha det. Jag tycker, pga att detta är en tro och verkligen ingen underbyggd vetenskap att detta verkligen ska vara något som man håller för sig själv. Jag ser dina tankar här som ett missionerande och likefiskande.

      Hade du skrivit inlägg om att det är scary hade jag varit med på tåget. Ett hälsosamt ifrågasättande. Nu ser detta, i mina ögon, mer ut som att du håller på att intala dig själv att du gör rätt och söker bekräftelse på det. Den kommer inte finnas. Inte någon saklig iaf. Och det stör mig att den här bloggen nu ”skamar” folk i deras val av kost. Det känsligaste av känsligast framförallt när det kommer till kvinnor. ?

     • Hmm skriver:

      Glömde. Tack för svar! ?

 3. Ina skriver:

  Hahaha! Svårt att bli minimalist när man totalrenoverar hus ?

  • Sandra skriver:

   Mmm, känns lite väl motstridigt.

  • j skriver:

   Precis. Särskilt när man också sålt sina gamla möbler för att sedan kunna köpa nya till nya huset..!

  • Elin skriver:

   Att vara minimalist innebär ju inte att man sover på mattor på golvet utan att man konsumerar så lite som möjligt och har så få materialistiska ting som möjligt. Jag är minimalist men jag har faktiskt det basala möblemanget att sitta på i mitt hem.

   • J skriver:

    Fast nu handlar det inte om det basala!

   • j skriver:

    ”Att man konsumerar så lite som möjligt.” Ok. Och Elaine köper nya möbler för att de förra inte passar in i det nya hemmet… Om det är någon som gillar att konsumera så är det väl Elaine. Särskilt inredning/renovering. I alla fall vad hon visar upp på bloggen. Och det får hon väl göra. Men att i samma andetag börja prata om minimalism känns tveksamt trovärdigt.

 4. Martin skriver:

  Logik och stringens är inget som går att hitta på den här bloggen. Jag tror helt enkelt att det här ett extremt bra sätt för Elaine att älta sin ångest på; hon slänger ur sig allsköns tankar och blir sen superboostad av sin svans. Som nån skrev ovan, att vara minimalist och samtidigt helrenovera hus och köpa massa nya möbler helt i onödan går helt enkelt inte ihop.

 5. Elaine+Eksvärd skriver:

  Gud det här var nog den mest deppiga tråden på ett blogginlägg ever. Tur att ni inte är mina vänner IRL. ? jag hade sagt ”gud vad bra att du strävar efter att bli minimalist och tänker om kring din livsstil. Lycka till!” Att sträva efter något när man är långt där ifrån är inget att shama folk över. Som att säga till en tjock person ”va ska DU bli smal, du som drack en milkshake igår. Haha”. Tänk på er ton, fruktansvärt nedlåtande

  • J skriver:

   Så hur ämnar du införa minimalism i renoveringen och inredningen? Borde ju vara ganska lätt?

   • Jess skriver:

    Ja men förstår ni inte att hon ska ju antagligen bli det efter hela renoveringen är klar och alla möbler är köpta ? året är ju långt, och beställas möbler görs ju redan om 8 veckor så hon har ju gott m tid på sig.

 6. Cammy skriver:

  Elaine! Säkert något som redan kommenterat detta men såg din instastory oxh tänkte tipsa om att gogreen har en glutenfri havremjölk :)! Står bland de andra plantbaserade mjölken

 7. Carin skriver:

  Shit vad negativa alla är 🙁 LYCKA TILL ELAINE!

 8. Skolkurator skriver:

  Min son har snuttefiltar av bambutyg. Finns inget mjukare. Är som ull, ”självrengörande”.

  • Andrea skriver:

   Finns även strumpor på återvunnen bambu, skönaste strumporna jag ägt och håller riktigt riktigt bra 🙂 Vill bara lägga till att jag tycker det är supercoolt att du vågar ta steget mot veganism, önskar att jag hade möjligheten men pga hälsoskäl går det inte 🙁

 9. Ida skriver:

  Ska bli spännande att följa! Är imponerad både av dina höga, modiga målsättningar och att du lyckas hålla reda på ett papper under ett helt år! Jag är hopplös på att hålla ordning på papper, att hitta ett sätt att hålla reda på mina papper får nog bli ett föremål för min egen del.

 10. Emps skriver:

  Viskostyg är träfibrer som gjorts om till tyg, så egentligen går jag runt med leggings gjort av furu eller nåt annat. Kunde lika gärna vara bambu, så jag förstår inte grejen med att det ska märkas speciellt som bambu ?

Lämna en kommentar