Berivan och vegantankar


Jag körde all in på socker igår kväll. Vaknade upp bakis, deppad och förgiftad. Men så var jag på’t igen idag. Inte godis men läsk, kaffe och alla mejeriprodukter du kan tänka dig. Fifan vad gott det var.

Men kaffe vettefan. Jag försöker tänka på nackdelarna men känner att jag har glömt bort dem?. Kanske blir jag deprimerad utan det. Samtidigt så smakar ju kaffe päckel under graviditeten just för att man inte ska dricka’t.

Jag måste preppa kylskåpet med veganska alternativ så saker och ting går smidigt. Imorgon börjar det. Mest spännande kommer det bli att ha vatten som enda dryckesintag. Jag har bytt bakgrundsbild på telefonen för att stärka mig de dagar jag blir mjölksugen?❤️.

Gott nytt år folket mitt, nästa år tar vi nya nivåer i våra liv. Fifan.

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Berivan och vegantankar”


 1. Maria skriver:

  Om inspirationen tryter när du går över till vegankost vill jag tipsa om Årstidernas veganska matkasse. Jag har varit vegeterian sedan jag var 14 (är 35 nu) och under kortare och längre perioder har jag varit vegan. Nu är jag där igen där jag velat äta veganskt men inte riktigt haft ork eller inspiration att laga olika rätter osv. Då har Årstidernas kasse varit super, man får råvaror och recept, allt levererat till ytterdörren. Lätt att avbeställa eller göra uppehåll när man vill eller behöver det. Gott nytt år!

 2. Anna skriver:

  Vad är det som är dåligt med kaffe då menar Du? Vissa saker är måttligt överdrivna.

 3. Kicki skriver:

  Der är en stor förändring att växla från allätare till vegan. Inget för mig men jag uppskattar alltid ”grön”, ekologisk och nyttig mat. Väljer gärna vegetariskt om vi är ute och äter någon gång. Svårast skulle det nog vara att avstå kaffe och te helt. Jag önskar dig lycka till och tar gärna del av hur det fungerar samt i övrigt allt gott du jobbar med, livet, barnen osv.. Hälsningar från en trogen läsare!

 4. Ninni skriver:

  Hej Eleine,
  Du har mycket att dela och ge, som är jättebra.
  Men måste Du svära i skrift så mycket och som sluthälsning också i Dina inlägg? Är inte skönt att läsa eller snyggt att höra.
  Önskar Dig ett Gott Nytt År ✨
  PS. Kaffe är nyttigt enligt ny rapport ?

 5. Carin skriver:

  Finns en veganutmaning i just januari: Veganuari, där du får recept och inspiration till mejlen, kanske kan vara något?

  Kolla här: https://www.valjvego.se/veganuari

 6. Alice skriver:

  Att leva veganskt är härligt, chill och helt fantastiskt. Leva i enlighet med sina core values :). När man sett industrin upplever jag det som ett enkelt val. Fint för både alla djuren, miljön och sin hälsa. Finns så bra alternativ till allt numera. You go Elaine!

 7. Fröken+K skriver:

  Havredryck?? Och någon kopp kaffe tycker jag nog inte är så ohälsosamt. Känner flera hälsoivrare som dricker lite kaffe, vissa bara te, andra bara örttee osv. Jag tror på att hitta sin egen variant. Finns även mandeldryck o soyadryck. Tyckte när jag var tvungen att vara mjölkproteinfri att soyadryck i kaffet funkade ej havredryck. Dock provade jag inte oatleys kaffemjölk. Saknade ost allra mest. Lycka till med dina mål.

 8. Jag undrar också över kaffet? Eller är det mer för att vatten är nyttigast??? Jag har varit vegetarian sedan jag var 16, är nu 35, men jag väljer allt som oftast bort mjölkprodukter, började med att jag blev laktosintolerant, bytte då till sojamjölk (åt ju mkt sojaprodukter också) och blev då allergisk mot soja…. Så helt plötsligt blev det bara att jag valde havre alternativen och fick välja mkt bönor istället för sojan- känns jättebra!!!

 9. Ulrica skriver:

  Varför ska du ta bort kaffet? Finns ju snarare bevisat goda effekter av att dricka kaffe. Du kanske inte behöver sätta upp begränsningar för dig själv inom alla livets delar samtidigt.

Lämna en kommentar