Godmorgon


Godmorgon mina smilfinkar, är allt bra? Jag har köpt en alldeles egen kopp, identisk med den Gustav fick i farsdags present. Jag tycker det är så skönt att ha något som är bara mitt i ett hem där inget är vårt. Jag saknar mig Döskallekopp men den är tyvärr nedpackad.

På tal om hem så ska vi till byggmötet och jag ska äntligen börja filma. Så så så kul. Jag har en Canon Legria Mini så vi får se hur det blir sen när jag lägger upp det i kanalen. Jag kommer även ta kort och filma hur långt de har kommit idag.

Idag har jag byggmöte, två föreläsningar en på Scalateatern och en i Uppsala. Jag tänkte även spana soffor på Mio just för att jag vill ha två som är 2.80 långa i vardagsrummet. Vi är en större familj och kanske blir vi fler, vem vet. När barnen blir större så vet jag att jag kommer vilja vara stödfamilj åt barn som har det svårt och man behöver ju inte leta särskilt mycket. De finns i varje klass. Jag ska hålla ögonen öppna på barnens skolor och förskolor. Jag ska även be dem hålla ögonen öppna.

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “Godmorgon”


 1. Sofia skriver:

  Undrar om du läst om övergreppen i ett litet samhälle i norra Norge som pågått i generationer? Hörde om detta på BBC World Service, men det har varit väldigt tyst om det i svensk press, om det inte bara är jag som missat. Så sjukt! Läs här t ex:
  https://www.vg.no/nyheter/innenriks/tysfjord-saken/vi-maa-utfordre-fortielseskulturen/a/23706290/

 2. Liza skriver:

  Åh, ska du till Uppsala? Hoppas jag stöter på dig på stan! Vore drömmen. Såg dig en gång när du promenerade med en vän, men var för feg för att hälsa.

 3. Elin skriver:

  Hej! Måste fråga eftersom jag tänkt på det i samband med ett antal av dina inlägg på senaste tiden. Jag har totat missat att tre barn räknas som stor familj, att inte bli bjuden till tillställningar osv osv. Jag har alltid gått i tron att tre barn är mer eller mindre norm, de flesta av lina vänner hatt bo syskon och jag vet att jag många gånger tänkt på två barn som ”bara” ett syskon osv?! Är det jag som är ute och cyklar eller ör det ev olika beroende på vart man växer upp/bor?

  • j skriver:

   Själv tycker jag att 0, 1 eller max 2 barn är det vanligaste i en familj. Som du ser, det är nog olika pga vilka du umgås med.

  • wigwag skriver:

   2 eller 3 är norm. 1 är minst ett för lite. Ungen blir ju ensam utan syskon. Sååå synd om barnet som blir hämmat och konflikträdd för livet. Heter det. 4 är för många. Herregud. Hur tänker dom egentligen. Och i dessa stressiga tider. Hur ska dom hinna med. Tillgodose alla barnens olika behov. Så jävla oansvarigt. Och sen överbefolkning också. Men dom tänker väl inte. Bara knullar som kaniner. Nej 2 eller 3 ska det vara. Då är man helt rätt liksom.

 4. Maja skriver:

  Va glad jag blir av att läsa att du funderar på att bli uppdragstagare åt en kommun i framtiden vare sig det är stödfamilj, kontaktfamilj eller familjehem. Behoven är stora i typ alla kommuner i hela Sverige. Googla gärna på mininsats socialstyrelsen för att läsa mer och se hur du/ni som familj kan hjälpa ett barn som behöver det. Sprid GÄRNA på bloggen!!

  Varma hälsningar från en familjehemssekreterare!

 5. Ylva skriver:

  Om du vill bli stödfamilj ska du kontakta socialtjänsten som gör en utredning och fattar beslut om du ska bli godkänd som stödfamilj. Om du blir godkänd matchar socialtjänsten dig med barn som fått insatsen beviljad efter utredning. Detta är för att minska risken för att redan utsatta barn ska bli utsatta för missförhållanden. Det är inte lämpligt att själv försöka hitta barn som har det svårt. Om du upptäcker ett barn som verkar utsatt ska du göra en anmälan till socialtjänsten som utreder.

Lämna en kommentar