Om jag hade varit en tecknad figur


Så hade jag varit Lilla My från Mumindalen.

Jädrar vad jag kan bli sträng och snärta till i frågor om sexuella övergrepp. Idag kallade en pressekreterare mig för ”på hugget” för att jag frågade om svar från en viss partiledare. Det var menat som en komplimang från pressisen ”på hugget”. Jag svarade att jag nog inte var på hugget utan angelägen i en väldigt stor, aktuell och viktig fråga. Sen svarade jag diplomatiskt ”ta er tid”. Men Lilla My i mig svarade högt något annat medan jag skrev diplomatiska bokstäver på tangentbordet.

Pressisen: Kul att du är så på hugget! 🙂

Lilla My: Tråkigt att ni är sniglar! 🙁

Men jag sa det inte, jag tänkte det bara. Jag kan säga att Annie Lööf, Ebba Buch Thor, Jimmie Åkesson, Jonas Sjöstedt och Åsa Regnér är på hugget. De har svarat Ja direkt. Nu ser jag fram emot Jan Björklund, Ulf Kristersson och språkrören från MP. Extra angeläget på det senare partiet med tanke på tio års skandal av en riksdagsledamot.

Vilken seriefigur hade du varit och varför??

Bloggvännerna har ordet

4 svar till “Om jag hade varit en tecknad figur”


 1. Helena skriver:

  Heja heja! Så bra att du sätter press på dem!

 2. Lovisa skriver:

  Har jag missat något? Just att du räknar upp alla partiledare utan statsministern, svarade partiet nej? Eller har du redan berättat om detta i ett annat inlägg?

  Du gör ett jättebra jobb, tack! Kram

 3. Skolkurator skriver:

  Mina förra kollegor kallade mig för ”Terrier ”. Jag är kort och späd men har många stora åsikter som jag gärna står upp för, därav smeknamnet (som var sagt med glimten i ögat och kärlek).

 4. wigwag skriver:

  Du är ingen lilla my för mig. Just för att lilla my inte ger några diplomatiska svar. Sen har hon ingen fucking Åmålhiss heller. Eller haft. Lilla my tar inga selfies och föreställer sig aldrig. Hon har samma frisyr och samma kläder. Alltid. Lilla my är lilla my som bara är. Du är nånting annat. Törnrosa kanske.

Lämna en kommentar