”Pang!” – Ebba Buch Thor


Jag träffade Anna Kinberg Batra på Mamaeventet och både gratulerade och beklagade hennes avgångstal. Gratulerade för det var hennes retoriskt mest skickliga tal och beklagade att hon inte börjat så när hon tillträdde partiledarollen.

Hon beklagade detsamma och sa ”Jag hade ju precis blivit varm i kläderna, redo att börja. Men att vara kvinna i politiken är en uppförsbacke och vi har stora utmaningar i klimatet för kvinnor inom Moderaterna.”.

– Det har nog alla partier, svarade jag och hon nickade menande. Sen snackade jag med Ebba Busch Thor och vi har bokat tid för träff nästa år då vi ska prata barnrättsfrågorna.

Säga vad man vill om hennes politik och alla andras politik, men jag är lite kär i henne som person. Så jävla rolig och lite crazy! Jag berättade för henne och det bord vi delade på galan med bland anna Jennie Strömstedt, Nina Rung, Lollo Bratt med flera, hur jag hade sagt ifrån när en man uttalat sig sexistisk. Då får Ebba något vilt i ögonen och utbrister att: Det var exakt så en lärare i Lund förklarade för mig att man skulle säga till männen när de går över gränserna. Inte underifrån försiktigt och pedagogiskt som många av oss kvinnor gör utan uppifrån som en blixt PANG ner på männen där vi säger till dom så som du gjorde. Uppfostrande och auktoritärt ”Du tjänar på att inte säga så!”.” Och när Ebba säger ”som en blixt” så höjer hon handen i luften och slår ner den i bordet när hon säger ”PANG”. Alla runt bordet fick stora ögon och skrattade samtidigt som vi blev sjukt inspirerade!

”Pang!” – Ebba Busch Thor

Ut och PANGA ner era blixtrar kvinnor! Sätt gränser för gränslösa män! Pang!

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “”Pang!” – Ebba Buch Thor”


 1. Sarah Häger skriver:

  När jag arbetade i Tyskland gick jag en heldagskurs i hur man ska kommunicera med män och hur man ”lär” dem gränser som ska sättas.

 2. C skriver:

  Ja visst är hon lite cool?!

 3. Sofie skriver:

  Pluggade inte Ebba Busch Thor i Uppsala? Pluggade i Lund och har inte hört att hon var nere i Lund, bara hört om Uppsala men hon kan ju ha hunnit med Lund också utan att det nämns på Wiki osv. 🙂

 4. Johanna skriver:

  Fick till ett sådant där PANG-moment mot en man i våras. Vad han krympte! Jag gick så stärkt ur den situationen! Men jag tycker samtidigt att det är så sorgligt att jag var tvungen att agera så, för att han skulle förstå att det inte var ok att bete sig som han gjorde. Han är ju smartare än så. Nu vet jag iaf vilken effekt PANG har, så nu kommer jag använda mig av det igen! ?

 5. sofia skriver:

  Men Ebba och hennes parti vill inte att kvinnor ska ha den mest grundläggande rättigheten av alla.

 6. Linnea skriver:

  Det är en 5-6 år sedan nu, men jag hade en manlig kollega som en dag började kommentera mina bröst och frågade om jag hade opererat in silikon. Det enda svar han fick av mig var ”Det var då en djävla fråga att ställa – på internationella kvinnodagen!” och han lommade iväg med svansen mellan benen. Fortfarande rätt så nöjd med det svaret!

Lämna en kommentar