Lyckan att få vinna


Det här är ju bara början! Det är så roligt att få priser för sitt arbete, men det bästa priset av allt är när föräldrar ringer och berättar att deras förskolor börjat jobba med integritet tack vara treskablinolls arbete. När lärare hittat de tre utsatta barnen i sina klasser tack vare att de vågade se och hade modet att anmäla. Jag vill utrota sexism och sexuella övergrepp mot barn. Utrotas det där så utrotas det också bland vuxna.

Det var en underbar tillställning igår. Jag höll tal där jag tackade alla kvinnor för systerskapet och bad männen om ett syskonskap – stå upp för oss när vi blir utsatta.

Sen hade jag ingen skam för jag bad om pengar till treskablinoll. Det här med att leva på swishbidrag är ingen enkel sak när man vill göra skillnad. Så jag bad de samlade företaget på plats att bidra.

Vi vill så gärna lansera särskolebrevet, men innan dess måste förskolan och idrottsföreningarna vara i rullning och fungera som det ska. Det kräver sin teknik och administrativa arbete. Vill du bidra så hjälp oss gärna med swish 1234947982 . Men du kan göra mer än så. Fråga din arbetsplats om ni hjälper några välgörande ändamål. Gör dom inte det så säg att du har ett förslag – Treskablinoll. Berätta att lågt räknat så är det tre barn i varje klass blir sexuellt utnyttjade men mer realistiskt så är det en av fem. Organisationen treskablinoll som Elaine Eksvärd  har grundat jobbar för dessa barn. För att fostra barn och vuxna i integritet och respekt från förskola och uppåt. Överallt där barn finns ska treskablinoll finnas med brottsförebyggande riktlinjer och utbildning. Hälsa chefen från mig!

Kampen fortsätter!

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “Lyckan att få vinna”


 1. H skriver:

  Grattis!!!! Och tack för arbetet du gör ❤

 2. C skriver:

  Jaaaa! Heja heja dig! 😀

 3. Tina skriver:

  Måste bara, utan att gnälla. ”Barn våldtäkter” ”bättre kunde få detta en Elaine”. Jag gillar att snacka och skriva snyggt, men här går budskapet förlorat, tyvärr.

 4. MS skriver:

  Hej Elaine, först och främst grattis! Verkligen en värdig vinnare. Jag skruvar alltid upp tvn lite extra när du är med i nyhetsmorgon och kikar ofta på Youtubeklipp där du är med. Jag gillar retorik precis som du.

  En fråga jag hoppas du kan besvara är följande:
  Jag har precis börjat hålla en kurs för ca 15-20 personer åt gången. Kursen är ca 3-4 timmar lång och jag har lite svårt att ”hålla igång” kursen. När det gått ca 2,5 timmar och vi haft ”paus” och lite övningar i grupp så ser jag alltid några personer som börjar gäspa, vilket leder till att jag blir opepp och ofokuserad. Har du några tips på hur jag kan göra för att få igång dessa som börjar tröttna?

  Tack! <3

 5. Jättestort grattis! Det är verkligen välförtjänt för du gör ett fantastiskt arbete som är så viktigt.

 6. Elin skriver:

  Gratulerar och så välförtjänt! Jag är en fattig student just nu (swishade en 10:a). Treskablinoll är värt sååå mycket mer och jag hoppas kunna ge mycket mer när jag tar examen 🙂 kram och grattis ännu en gång!

Lämna en kommentar