Lite ändringar på huset


Vi skulle ju först ha två gästrum på entréplan, men har nu kommit på att det är lite over kill. Sen slopar vi spat på nedreplan då det kostade flera hundra tusen att trolla bort rören i det nuvarande pannrummet och det skulle ändå inte bli särskilt stort. Så här såg det ut förut.


Och så här blir det istället idag. Det blir vardagsrummet vi hade intill köket i Liljeholmen (samma möbler) i ett av gästrummen istället. Blir jättebra litet tv- och lekrum medan vi tränar vintertid. Så här.


Sen har vi även skippat det som skulle bli två smala barnrum och istället gjort ett stort barnrum som Evelyn och Pascal får dela i några år. Så här var det förut.


Och så här blir det istället. Ett större rum till vänster och större tv- och lekrum då väggen flyttas.


När Matheo blir tonåring så kommer han säkert att vilja flytta ner och då kan Evelyn eller Pascal ta hans rum. Men det dröjer ju. Om tre år kommer väl Pascal vilja ha ett rum och då får han dela rum med Evelyn som då kommer vara fem och Matheo 8 år. Gud, 8 år. Svårt att föreställa sig. När Matheo är 12 kan jag tänka mig att han kanske vill flytta ner till entréplan, då är Evelyn 10 och Pascal 8. Det blir bra allting. Jag delade rum med min bonussyster tills hon var 14 och jag 11. Gick hur fint som helst.

Imorgon börjar de riva i huset. Jag funderar på att filma processen på youtube en gång i veckan. Jag älskar förvandlingsr och tänker att ni som gör det med skulle ha glädje av att se processen.

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Lite ändringar på huset”


 1. Maria skriver:

  Så fint! Ni måste vara så glada nu när allt är på gång! Spännande hur olika det kan vara. Min syster är min bästavän men vi hade aldrig någonsin kunnat eller velat dela rum någonsin haha! Vi gick varandra på nerverna undet hela uppväxten. Har ni reservplan om era barn inte alls vill dela rum eller? 🙂

 2. Johanna skriver:

  Mycket kloka ändringar!
  Och filma gärna processen till YouTube! Jag skulle bilen trogen tittare 🙂

 3. Sara skriver:

  Kul om du filmar! Jättekul att få följa er renovering ?
  Har ni en dusch bredvid gästtoan?
  Har ni gjort några ändringar på våning 1 med kök, vardagsrum och sovrum?

  • Elaine+Eksvärd skriver:

   Yes dusch bredvid för att vattnet går där och gymmet är på samma våning. 🙂
   Nej inga ändringar där.

 4. Anna skriver:

  Ja, skulle gärna kolla på de videoklippen! 🙂

 5. Caisa skriver:

  Ja! Filma gärna! 🙂 så kul att följa huset! Om jag tyckte det var spännande att följa förvandlingen av din mammas lägenhet kommer jag tycka det är SPÄNNANDE att följa husförvandling!

 6. Sara skriver:

  Hej, ja det vore jättekul att få följa processen via youtube 🙂 <3

 7. Josefin skriver:

  Angående det gästrum där ni nu ska ha soffa och så, ett förslag ör ju att skaffa någon schysst bäddsoffa så kan det omvandlas till ”sovrum” om ni får många gäster 🙂

  https://sweef.se, tycker dem har lite modernare bäddsoffor!

 8. Trebarnsmamma skriver:

  Mina barn delade med rum en period och det funkade bra men ha med i tanken att de vill ha egna rum för det har ni ju möjlighet till i erat hus. våra barn fick egna rum efter hand ja vi gjorde övervåningen till deras sedan hade vi gemensammt tv-rum och vardagsrum på annat våningsplan vi hade tre plan. Lycka till med huset.

 9. Åsa skriver:

  Barn är olika och när de själva vill ha eget rum kan variera väldigt. Mina söner (9,5 och 7,5 år) har precis fått egna rum pga flytt till större hus. Sjuåringen vägrar befatta sig med sitt rum (vill sova i min säng) och nioåringen är glad för att ha ”eget rum” men är helt ok med att lillebrorsans säng också står i rummet. (Enda chansen för mig att få i alla fall några ostörda timmar sömn, innan den lille kommer nattvandrandes…)

 10. Elsie skriver:

  Det blir så fint!? Det enda jag har att invända mot är soffan i TV-rummet på övervåningen, satsa på några sköna sittsäckar och ett bra lågt spelbord för kidsen istället! Antar att det främst är de som kommer använda tv:n där uppe och de sitter ju ändå aldrig still i en soffa? plus att det är bättre att sitta på golvet med snacks än i en soffa.

 11. Anna skriver:

  Att ha eget rum ger barn möjlighet att kunna stänga om sig. Just nu är det bara jag o min 9 åriga dotter som är hemma och hon har stängt till sitt rum. Man får nog räkna med tjafs när det delas och jag tror att man utvecklar sympati och medkänsla även i ett ”eget rum”.

Lämna en kommentar