Vart går gränsen och hur sätter man den?


Jättebra fråga, inte helt enkel men viktig att diskutera. Jag vill ge folk mod att sätta gränser på ett bra sätt. Kom ihåg att en halv arms avstånd är kärlekszonen, obehöriga får inte vara där. En armslängd är mer lämpligt avstånd för hänsyn.

Hur sätter ni gränser för folk i er vardag?

 

Bloggvännerna har ordet

5 svar till “Vart går gränsen och hur sätter man den?”


 1. ErikaJ skriver:

  Jag håller absolut med om komplimanger man ger till tex kollegor. Jag skulle inte vilja höra saker av manliga kollegor (alltså av dem som inte är mina vänner utan endast kollegor) att jag har snygga bröst i en tröja eller sexiga ben eller dylikt. Men gärna snygga kläder, fin frisyr eller god parfym. Så länge det inte anspelar på sex. Sen vad mannen tänker innerst inne är en annan sak.

 2. Sofia skriver:

  Jag skulle inte vilja höra någon kommentar om mitt yttre av någon som inte är familj/nära vän. Onödigt. Är det något negativt, var tyst ist. Är det något positivt så fimns det bättre komplimanger tex. Bra jobbat med… var roligt det är att se dig! Osv.

 3. Kristin skriver:

  Bra inslag med dig!
  Det du säger att man kan svara eller säga när någon gör intrång eller gör något olämpligt är ju egentligen så enkla ord. Ändå kan det kännas så svårt att dra den där gränsen och få ut orden. Men när du presenterar det på detta sätt och visar hur enkelt och självklart det är så tror jag fler kommer få mod till att faktiskt dra gränser och säga nej. ”Stämningen är ju redan förstörd” kommer jag att bära med mig! Tack för det Elaine!

 4. Linnea skriver:

  Jag har tänkt på en grej som jag vet att du tagit upp tidigare. Jag tycker det är så himla synd att vi ska använda våra plattformar för att prata om viktnedgång och centimetrar.

  Jag vet att du själv reflekterar över detta och att du verkligen är medveten och vettig (kanske just därför jag skriver detta till dig). Jag förstår om man vill gå ner i vikt oavsett anledning, det vill jag själv också och det är inget konstigt med det. Dock blir vi matade med detta budskap överallt och hela tiden.

  När man är stor måste man vara snäll. Du har en stor medieplattform med många läsare som jag gissar har yngre kvinnliga läsareoch då tycker jag det är viktigt och reflektera över vilket budskap du vill förmedla och hur det kan landa hos andra.

Lämna en kommentar