De som blundar


Familjemedlemmar som blundade stöttar nu metoo. Amanda blev precis som jag sexuellt utnyttjad av sin pappa. Hon har, precis som jag, familjemedlemmar som blundar. Gissa vår irritation och förvåning över att de plötsligt håller högt i Metoo-fanan. För att det är en trend? Såklart.

Jag tycker de som öppet stöttar denna kampanj men som i det tysta tystar egna utsatta familjemedlemmar. De kan dra åt helvete. Jag blir så provocerad över de som plötsligt agerar och säger ”hoppsan” när det kastas ljus på sexuella övergrepp. När medier uppmärksammade mitt fall så fick mina familjemedlemmar plötsligt – efter en livstid – eld i baken och stöttade mig ”till hundra procent”. Så äcklig och beräknande timing att jag bad dem att dra åt helvete. Jag undrar hur de utsatta kvinnorna (av mediemännen) känner för de chefer som mörkat de sexuella övergreppen och plötsligt stöttar när medierna uppmärksammar. Jag mår faktiskt illa. Riktigt illa av det. Jag har skrivit mer om de som blundar här.

Det borde finnas en till hashtag #desomblundar

Bloggvännerna har ordet

13 svar till “De som blundar”


 1. Bc skriver:

  Fast även du är ju opportunistisk i mycket av det du gör?

 2. Anna skriver:

  Ska du sluta jobbahos tv 4 nu?

  • Hmm skriver:

   Jag tycker faktiskt TV4 har tagit bra ansvar.

   Om det nu berodde på pga att det var lätt då meter media är inköpta program och att de inte kände att de var in house som problemen låg, låter jag vara osagt, men agerart fort och bra tycker jag de gjort.

   • Martin skriver:

    Fast TV4 agerade ju först när det här blev uppmärksammat i media, allt tyder på att ledningen känt till situationen betydligt längre än så. Varför tar du inte chansen och gör en markering?

    För övrigt är jag lite förbluffad över att du lyckas få #metoo att plötsligt handla om dig, och dessutom ur en negativ vinkel. Kanske läge att låta den förbli en positivt, stärkande rörelse?

 3. ErikaJ skriver:

  Fy fan vad man vill spy åt sånt.

 4. Karin skriver:

  Skrev detta till min syster igår. (Hon fick senare reda på övergreppen)

  Godkväll!
  Kan inte låta bli att tänka på Glenn nu när METOO-kampanjen pågår för fullt…
  Alltså vilket svin ändå…
  Första gången han gjorde närmanden var när jag sov över hos er.
  Jag var 14 år och han ger mig en ”alkoholfri” drink. Jag däckar. Han väcker mig och jag går mot trappan. Han ropar tillbaka mig och kysser mig. Jag går upp för trappan nyvaken och förvirrad. Lägger mig i den nedersta sängen i våningssängen. Han kommer in och smeker mig. Oklart vad han tänker. Han går ut igen och jag hör honom cirkulera i köket. Han kommer in igen och gör samma sak igen. Detta sker några gånger tills jag i skräck lägger mig i den övre sängen intryckt mot väggen. Han kommer in igen och letar efter mig och när han märker att jag lagt mig där uppe så går han ut och kommer inte in igen.
  Alltså vad tänkte han göra egentligen?? Fatta skammen jag kände när jag skulle äta frukost med er och du frågar varför jag sov i den övre sängen.
  Och detta var bara början på alla övergrepp som komma skulle.
  FY FAN VILKET SVIN!! Tur att du inte är tillsammans med honom längre?

  Det värsta var att när min pappa efter några år fick reda på övergreppen så skakar han på huvudet och säger att det var nog inte så farligt och fortsätter umgås med svinet.

 5. Tina skriver:

  Håller fullständig med, känner sådan avsky och lider med alla dom som har varit utsatta, pressis som jag. Har själv skrivit på min sida om hur killar var/är på 80 talet när jag jobba på ett åkeri och SVT:S körcentral ???

 6. Annika skriver:

  #desomblundarskahaenstolifejset

 7. Sara skriver:

  Snälla sprid och dela detta! Snälla, gör ett inlägg om det

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154804221865458&id=552310457

Lämna en kommentar