Konsten att respektera andras personliga rymd


 

Jag har alltid tyckt att det varit svårt att förklara för folk att jag vill ha mer space ibland. Särskilt män som kommer alldeles för nära, män jag inte känner. Min förhoppning med dagens inslag var att lära folk de fyra zonerna av den ”personliga bubblan” så man kan lära sig att sätta gränser men också respektera andras personliga rymd. Hoppas att ni gillar det!

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Konsten att respektera andras personliga rymd”


 1. Åh, känner verkligen igen detta. Tycker ofta folk står alldeles för nära, men har inte riktigt vetat hur jag ska hantera det.

 2. mia skriver:

  Tips: Titta på detta https://www.youtube.com/watch?v=hMVHz-1I1zY
  Superbra initiativ för att rädda barn!

 3. Ingrid skriver:

  Så väldigt bra klipp! Har ofta svårt med den kram-epidemi som tycks ha utbrutit i Sverige, även på mitt kontor. Jag kan känna att alltför många hakar på en ”oj du kramade hen då ska jag också komma och kramas” utan att ta hänsyn till att man har känt den ena personen i 5 år och den andra i 2 månader… Svårt att ta sig ur den utan att person 2 (som hoppar in) känner sig ratad.

  Minns fortfarande hur glad jag blev ett år när jag kom tillbaka efter semestern (hej kramkalas…) och min chef inte kramade mig. När kollegorna frågade varför inte sa han ”jag tror att Ingrid behöver lite space just nu men du får jättegärna en välkommen tillbaka kram om du vill”. Han sa det så snyggt också, det kändes omtänksamt och jag kände mig sedd men jag tror inte att någon av kollegorna kände sig dumma.

 4. Malin skriver:

  Såg inslaget i morse och blev återigen imponerad av hur duktig du är på ditt jobb. Har varit på en av dina föreläsningar och har flera av dina böcker, vill bara ta in allt klokt du har att säga! Du är en sann kämpe med allt du gör för de utsatta i samhället❤️

 5. Coachen skriver:

  vad f-n har du på dig?

 6. anna skriver:

  Som muslim eller som allergiker eller handikappad eller person med social fobi kan en kram vara väldigt kränkande. Hatar att krama främlingar men älskar människor skulle jag beskriva mig själv som. Jag anser att kramar är för lyckotillfällen inom privata sfären. Kramas på jobbet är ju bara pinsamt speciellt motsatta könet.

Lämna en kommentar