Att stå upp för folk inför folk


Har du varit på ett möte där någon tryckt ner dig inför andra och alla sitter tysta. Sen efter mötet kanske någon kan viska ”jag är på din sida”. Jag tycker sådana människor är så fega och blir så lättad när det finns de som säger ifrån inför andra oavsett om det kostar en lite groll. Därför blev jag så glad när Camilla Läckberg använder sin plattform att stötta Cissi Wallin. Jag sprang på henne i tv4-huset imorse och passade på att krama om och uppmuntra hennes civilkurage.

Det är så många som känner till det Cissi varit med om. Vänner och bekanta, med och utan plattformer som väljer att vara tysta i detta. Jag förstår inte. Jag tänker alltid att det kunde varit Evelyn och så tar jag ställning. Tänker på det Martin Luther King sa 

In the end we wont remember the words of our enemies, but the silence of our friends.

Jag förstår inte vad Aftonbladet håller på med vad det gäller den anställde som står anklagad för våldtäkt och pedofili. De säger att han inte är dömd, men det är ju inte heller den där hollywood gubben som de nu hänger ut i sin tidning. Går det bara bra så länge det inte är någon av deras journalister. Läckberg belyser frågan så bra här

När stora medier tystar så är det så jädra bra att det finns stora sociala medier som skriker! 

Me too

Bloggvännerna har ordet

2 svar till “Att stå upp för folk inför folk”


  1. Erika skriver:

    Jag blev också helt gripen av serien, och jag kan inte låta bli att tänka på hur fort det kan gå om fel person kommer till makten…När missnöje/politikerförakt leder till att populistiska ledare/partier kommer fram med sin propaganda… Serien känns skrämmande realistisk och så viktig idag, jag rekommenderar verkligen alla att se den!

  2. Anna skriver:

    ”Har du varit på ett möte där någon tryckt ner dig inför andra och alla sitter tysta. Sen efter mötet kanske någon kan viska ”jag är på din sida”.

    Det har jag…för 1,5v sedan efter att jag just avslutat ett föredrag för mina kollegor. Chefen sa inget, resterande 25 kollegor sa inget…jag fick ta skiten kollegan slängde ur sig själv rakt upp och ner. Jag bemötte kollegan med respekt tillbaka, rätt eller fel? Efteråt kommer chef å kollegor och kramar om mig och ursäktar kollegan x flera. Jävla fegråttor!!

Lämna en kommentar