Jag gör inget för att provocera


Barn är inte Skalman. Tänk om det vore så väl. De som säger att man ska hitta en lugn vrå och sätta sig på för att amma diskret kan väl berätta vart jag hittar den i stan, på flygplatsen på väg till ett flyg, på perrongen på väg till Göteborg. Våra barn får mat när de är hungriga oavsett om det är i en makeupstol eller på Hornsgatan.

Nej det är inte ett statement eller för att provocera dig eller min omgivning. Det är för att mitt barn är hungrigt. Om du blir provocerad så fine, men ta ansvar för dina känslor. Erkänn att bilden gör dig irriterad men kom inte och säg att jag vill irritera dig.

Det kanske är mindblowing men ??Jag tänker inte på dig i denna situation, jag tänker på mitt barn. 

Att jag lägger fram mitt bröst för att provocera dig. Det är väldigt småsint och självupptaget att ens tänka så. Tro det eller ej, men jag skulle aldrig ta fram mitt bröst för att försöka påverka min omgivning, alls. Jag är inte den som tänker ”hö hö, nu ska jag göra folk lite provocerade så jag tar fram mitt bröst”. Please.

Jag tar inte fram mitt bröst för att provocera dig. Jag tar fram det för att mata mitt barn. Du kanske blir provocerad, men blanda inte in mina intentioner i dina reaktioner. Tack. 

Bloggvännerna har ordet

11 svar till “Jag gör inget för att provocera”


 1. Marie skriver:

  Jag förstår att du inte ammar öppet för att provocera,men du vet samtidigt att det provocerar vissa människor.
  Du väljer ändå att inte bry dig om dessa reaktioner utan fortsätter att amma öppet. Hur svårt kan det vara att vara liiite diskret med tutten i vädret? Så jobbigt är det väl ändå inte.
  Marie.

  • Elsie skriver:

   Alltså jag känner inte en enda nu eller tidigare ammande person som inte har försökt sköta det så diskret som möjligt. Vad det innebär är såklart olika för alla. Hur svårt kan det vara att inte titta?

  • Anna skriver:

   Jag förstår inte hur det kan vara ett problem att ett bröst skymtas när en bebis får mat. Känns skevt och sorgligt.

  • Tre barns mamma skriver:

   Jag känner att du är provocerande med ditt idiotiska kommentar. Samma sak ungefär som det du säger. Folk blir inte ett dugg provocerade av att se halv nakna kvinnor i reklam men när man ammar sitt barn e det så provocerande och jobbigt.

  • Mollan skriver:

   Jag håller faktiskt med. En liten sjal över skulle lösa hela grejen. Ingen säger väl att ungar inte har rätt till mat men likt förbannat hör inte bröst hemma vid ett middagsbord på en restaurang.

   • Karin skriver:

    …och om du lyfter blicken ser du garanterat bröst överallt; på restaurangens tavlor, på bussen som susar förbi utanför, på reklamskyltar, på plastpåsar från butikerna, på tidningar i stället och på t-shirts m.m. Men det är såklart, det är ju bröst i sexuell mening -betydligt bättre än att se dem göra det de är tänkta att göra…

    (IRONI!)

 2. Johanna skriver:

  Lite väl stark reaktion på kommentarerna i förra amningsinlägget kanske…. eller har jag missat nått?
  Jag håller givetvis med dig. 🙂

 3. Sandra skriver:

  Jag tror tyvärr att du gör det. Har inget emot offentlig amning och vill inte vara den som är den, men påstå inte att du inte vill provocera. Vi läser ändå din blogg och vet lite hur du funkar som person ? Tror alla som bloggar provocerar litegrann, varje dag. Medvetet.

  • j skriver:

   Precis! Annars skulle det inte ha varit såhär många inlägg om samma sak på så kort tid! Det är helt ok att provocera/göra ett statement eller kalla det vad du vill, men stå för det i så fall 🙂

 4. Vanessa skriver:

  Så bra! ?

 5. Malle skriver:

  Måste berätta en sak . Sen man läst å hört mycket om barn som blivit utsatta även på dagis så har jag pratat med mina barn sen dem var små ( 6 år och 4 år) att ingen får ”peka” säger barnen själva er där nere- på snoppen å snippan gör någon det vill mamma och pappa veta det. Idag fick sonen följa med till läkaren då jag hade buksmärtor å han kände och tryckte vid nedre magen så min son höjde rösten DU FÅR Inte peka där eller hur mamma? Doktorn sa jag måste veta var mamma har ont så doktorer får det. Får DOKTORN det mamma? Är det säkert? Jag kände mig så stolt .

Lämna en kommentar