Evelyn kanske kan vinna pris


Att vår kampanj #intesåkonstigt har blivit så uppmärksammad och kanske prisbelönt. Omslaget med mig och barnen, men framför allt Evelyn – precis som hon är❤️. Det kanske gör att vi vinner årets omslag. Hur mycket det betyder är svårt att förklara. Att våra barn med funktionsvariation får vara med, det betyder allt.

Jag kan vara ängslig över att Evelyn ska få vara med på kalas, dansklasser och överallt där hennes storebror har en självklar plats för att han inte har några genetiska utmaningar. Att hon dessutom ska få vara inkluderad i samhället. Att hon ska kunna se sig själv och andra representerade i offentligheten. Förebilder som hon kan relatera till, känna igen sig i. Att det inte är så konstigt. Det är min dröm för Evelyn, för alla barn med funktionsvariation. När jag var liten fanns det inte prinsessor som var bruna i sagoböckerna. Nu finns det det till viss del. Jag skulle gärna se en prinsessa med Williams syndrom eller en skelande superhjälte. ❤️

Tack för nomineringen, den betyder massor! 

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “Evelyn kanske kan vinna pris”


 1. Nathalie skriver:

  GRATTIS!! Välförtjänt! Lycka till ❤️

 2. Åsa M R skriver:

  Du som kan hantera orden – gör boken med Williams prinsessan!
  Allt gott till dig, barnen och Gustav!

 3. Mimmi skriver:

  Hej Elaine,
  Kolla in Karl-Petters Orkester. Det är en underbar orkester där en av bandmedlemmarna har en funktionsvariation. Han har blivit lite av en idolbland barnen på Gotland. Dessutom gör de underbar barnmusik. Låten världen är allas plats sjöngs på skolavslutningarna här och är så fin så attman jan gråta. Kram

 4. Pernilla skriver:

  Åh, Grattis ? Det förtjänar ni ? Jag önskar så att det finns och visas mer ute i samhället människor med olika typer av funktionsvarianter för det behövs verkligen. Jag vet för jag själv hade behövt såna förebilder när jag var barn och tonåring.

  Jag har en liten cp skada (lite nersatt känsel på vänstersida på kroppen, och dålig finmotorik i vänsterhand och lite sämre balans). Jag är ett ”mellanting” hos myndigheter. Har fått ”slåss” och kommer få fortsätta med det livet ut för att få den hjälp jag har rätt till.

  Det hade ju känts lite lättare om jag ”sett” andra ute i samhället med liknade svårigheter. Känner ju sig lite starkare då ?.

  Nu ska jag ”bara” lära mig hitta balans i livet och försöka må så bra jag kan ?

  Jag får ju ofta klura på lösningar i vardagen för att underlätta för mig. Det har jag märkt
  efter mina barn kom till världen (har en 4 åring, en 3 åring och en 2 åring), det är tufft att ha barn ibland även om man inte ha nån funktionsvariant. Men fått komma på mina egna lösningar. Människor undrar hur jag orkar med 3 barn för dom skulle inte göra det och dom har inte någon funktionsvariation ens. Jag brukar svara att jag orkar nog det för att jag har en funktionsvariation ?

  Har inte kunnat sluta läsa din blogg sen du skrev om Evelyn och hennes funktionsvarition. Utifrån det du skriver tycker jag att du hantera det bra ? Är så skönt att få veta lite mer hur en förälder till ett barn med funktionsvariant tänker och känner. Du är modig ?

 5. Lina skriver:

  Hej!

  Så fint omslag! Jag är partiskt här men vill ändå tipsa om en bild som jag tycker är sjukt stark. https://instagram.com/p/BZbXiRFHTHV/
  Sista bilden i det här bildspelet, där Nina tar sig an ett av hindren i Toughest Umeå tidigare i höst. Hennes blick och fokus! Jag blir så glad att Nina här i första hand porträtteras som den hon är – en sjukt stark människa på väg att genomföra en tuff utmaning. Det behövs att människor med funktionsvariation förstås 1) synliggörs men också 2) får porträtterats på olika sätt – så att vi faktiskt blir påminda om att det handlar om just människovärde. Att allt inte bara är skoj och kramar (som så ofta när det är just Downs).
  Reportaget om Uttervägens hjältar finns bland annat på DN.se. Rekommenderas!

 6. Åsa skriver:

  Hon är fantastiskt gullig lilla Evelyn <3

Lämna en kommentar