”Han är välkommen till sin begravning” 


Jag ringer mamma.

Jag: Mamma hur stavar tio Elias sitt namn?

Mamma: E L I A S 

Jag: Vad bra, vi skickar in namnet till skatteverket idag.

Mamma: Tio Elias är så stolt, han frågar alltid om lilla Elias.

Jag inser att Pascal kommer heta Elias när vi är i Brasilien. Matheo kommer heta Oberlan som är hans andra namn efter min yngsta morbror och Evelyn kommer heta Julia som är hennes andranamn efter min mormor. Så fint ändå.

Jag saknar min familj i Brasilien. Jag hade gärna åkt dit i vinter. Men det blir nog svårt och dyrt. En fyra generationers bild på mormor Julia, mamma, Evelyn och mig hade varit underbart. Vem vet. Vi kanske åker ändå.

Jag är så glad att Pascal har ett namn efter en morbror som stått upp för mig extra mycket. En som avskyr Tor så som en sund förälder avskyr någon som förgripit sig på ens barn. Jag minns det där samtalet jag och morbror är hade när boken Medan han lever hade kommit ut. Han hade hört att Tor hade förnekat för tidningarna att han förgripit sig på mig. Tio Elias blev så arg att det blev tyst på andra sidan luren. Sen sa han:

Din pappa är välkommen till Brasilien. Han är välkommen till sin begravning om han kommer hit

Snacka om att den meningen värmde när jag haft svenska anhöriga som bara blundar hela barndomen. Pascal har ett namn efter en som stor upp för barn och mot pedofiler. Ett bra namn. Fifan 

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “”Han är välkommen till sin begravning” ”


 1. Cecilia skriver:

  Så fint på många sätt, Elias ❤️

 2. Sofie skriver:

  Din morbror reagerade så som jag tycker alla borde reagera, speciellt om man är en sund anhörig. Alla andra reaktioner är för mig oförståeliga. Det skrämmer ihjäl mig att man i detta land blundar för ofta i sådana hemska situationer som när ett barn blir sexuellt utnyttjat. I dessa situationer hade det varit mer normalt att känna att man vill ha ihjäl den jäveln som gör så mot ett barn. Det är konstigt att det inte råder mer anarki i detta land eftersom att rättssystemet ofta sviker utsatta barn och kvinnor. Men det är klart, hur många är beredda att riskera att sitta fängslad för ett barns skull eller en kvinnas skull. Så mycket är vi kvinnor och våra barn värda i Sverige.

 3. Johanna skriver:

  Hoppas ni åker <3 Det är en fin möjlighet när en sådan bild kan tas. Ta vara på de chanserna. <3

 4. Mumintrollet skriver:

  Du åker nog inte så ofta till vårt östra grannland, för i det finska språket är det lätt att förknippa Pascal med paska…

 5. Malin skriver:

  Tänkte på Pascal igår när jag o min dotter tittade på filmen trassel (Tangled) med prinsessan Rapunzel som har en gecko/salamander (?) som heter Pascal. ??

 6. Diana skriver:

  Helt underbart fint, jag hoppas innerligt att du ska kunna åka dit och ta bilder med familjen. Underbar Tío Elias, finaste som finns, familjen. Jag saknar mina i Colombia, trots att jag aldrig bott där, men de är det finaste som finns med all dess kärlek de har för en och omtanke. 😀
  Lycka till med allt.

 7. Elin skriver:

  Tänk på att en generationsbild även går att ta med sina söner 🙂

Lämna en kommentar