En liten paus


Gud vad jag mår mycket bättre idag. Självförtroende och självkänsla tillbaka på rimliga nivåer. Men jag tror det är viktigt att berätta när man känner sig sårbar och ynklig, i alla fall för folk man litar på. En trygg zon på något sätt. Men jag kan inte låta bli att tänka på dem som mår som jag varje dag. Det måste vara helt fruktansvärt och klassas som psykisk ohälsa. Visst kan man från piller mot det. Men jag tror att negativa tankar och inställningar är en smitta. Kanske att man fått smittan från någon. Alla som har ett jobbigt umgänge borde verkligen omge sig med kärleksfulla människor först. Men också avlägsna sig från energislukare. Den är viktig.

Jag såg förresten än anhörig till Tor idag. Det var ovehagligt och ledsamt på samma gång. Tänk om vi bara hade haft kontakt idag. Tänk om personen hade agerat sunt i förhållande till Tor och mig. Inte bett mig sopa saker under mattan utan istället stått upp för mig.

Dåliga familjemedlemmar å sido så är jag väldigt glad över mina kollegor. Vilka topprekryteringar vi har gjort. Tuva, Karolina, Arwind, Serena, Peter, Karl, Tomas och nu senaste Pontus. Jag är så tacksam och var så stolt över att vara deras kollega på minglena, det är jag alltid. Folk himlar med ögonen och säger ”Gud vad trevliga kollegor du har!”. 

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “En liten paus”


 1. Anni skriver:

  När du säger att negativa tankar är en smitta så blir jag ledsen, jag har en kärleksfull man, 2 underbara barn, ett hus jag älskar och ett jobb som ger mig jättemycket, jag har vänner och släkt som ger jättemycket positiv energi och stöd, Men, så är jag bipolär och har hela mitt liv tampas med psykisk ohälsa oavsett hur mycket kärlek jag har runt omkring mig, mina självmordstankar är stundtals fler än mina jag vill leva tankar, det är ingen smitta, det är ett faktiskt tillstånd som jag får kämpa med varje dag, att gå upp ur sängen vissa dagar är som att bestiga ett berg, trots all kärlek runtomkring, för i detta jobbiga tillstånd så finns inget annat. Så snälla var försiktig när du skriver att det är en smitta att tänka så, jag tror inte alls du menar något illa men det låter lite som att bara man har kärlek och en positiv inställning så löser sig allt och så är det verkligen inte för många människor.

  • Josefina skriver:

   Jag reagerade också på det och blev ledsen. Det är som att säga att min depression och min ångest beror på att jag har ”en negativ inställning”.

   Det har jag inte, då hade hade jag inte orkat vakna och kämpa varje eviga dag.

  • Tissel skriver:

   Jag reagerade också på det. Tråkigt formulerat. Jag har generaliserat ångestsyndrom, GAD. Det är inte en smitta. Det känns som att du här bidrar till att öka stigmat kring psykisk ohälsa.

 2. Lil skriver:

  Jag har precis som du blivit sexuellt utnyttjad som barn, och jag tampas med depression och negativa tankar varje dag. Det kallas PTSD. Inte en smitta. Du menar sakert inget illa, men ibland kommer dina tankar pa bloggen ut helt fel och man tar illa vid sig.

 3. J | Noees, Amandus och Elviras studietokiga mamma skriver:

  Tänk vad knasigt, nu gick jag in på din blogg via datorn och den ser katastrof ut!! Stackare, de verkar inte ha det lätt på Mama med designen och allt alltså. Det finns inga som helst bilder i dina inlägg när man kollar via datorn. Texten är i en liten remsa i mitten och så bryts den av med lindex-reklamer emellanåt. Hade jag läst via datorn hade jag inte varit trogen läsare länge till. De får nog step it up nu alltså.

 4. Kadijja skriver:

  Hej Elaine.
  Så tråkigt du mår dåligt och känner medkänsla för andra som dåligt varjedag.
  Du är proffs som kan hantera människor i alla hälskartekniker,och omget dig med mycket kärlek runt om kring ändå du är tom i hJärtan.
  Älska gud igen och gör allt för gud s kärlek och sök beskydd från satan och hans arme av onda andar.
  Du har varit praktiserande troende ,tror du javolen ska låta dig vara lycklig.och gud kommer tappa hopent att vilja dig paradiset.
  O mina troende Sök tålamod via bön och var tacksamt och gör gott.
  Acceptera och känn känslor na.de kommer alltid finnas i detta livet.det är en del av jorda livet.du och ingen kan slippa dem.
  Be för alla människor .
  Jag önskar dig gott.
  ?

 5. Christina skriver:

  Till viss del tror jag att jag förstår Elaine angående vad hon kan tänkas mena med smittan.
  Jag har en kollega på jobbet, som bara sprider negativa åsikter vad det än gäller och jag kan ibland känna att jag tillåts att dras med. Undviker personen så mycket jag kan och jag ser att andra också gör det. Trist men jag kan inte ändra personen eller agera terapeut.

  Liknande exempel med en vän (eller kanske numera bekant) som jag undviker, orkar inte höra eller stötta, personen tar alldeles för mycket energi från mig just nu i livet….

  • Anni skriver:

   Jo och såna människor bär ju på en negativ smitta. Men att först skriva om psykisk ohälsa och sen negativ inställning o tankar blir fel.det är två helt skilda saker. Och även om det är inte är menat att det ska vara ihop kopplat så blir det fel. Psykisk ohälsa är fortfarandetabu och det är viktigt att prata om, o i sammanhanget i bloggtexten så blir det för mig ledsamt, jag vill inte att Psykisk ohälsa kopplas samman med en smitta.

Lämna en kommentar