Principer, vikt och styrka


Det finns de som blir sura på mig för att jag är med i viktväktarna och samarbetar med dem. För mig är det skillnad att av estetiska skäl mäta centimeter i midja mot att gå ner i vikt av hälsoskäl. Att det finns de som blir sura för att jag kör ett samarbete med viktväktarna efter varje graviditet får jag leva med. Att det finns dom som blir peppade får jag också leva med. Det senare är såklart roligare men jag förstår de som är skeptiska. 

Jag har varit med i viktväktarna kanske tjugo gånger, det är därför det känns så harmlöst särskilt när det finns för ammande mammor också. Jag skulle aldrig kärt vikinskning på ett annat alternativ än det hälsosamma för bebis och för mig. Jag var med när man vägde sin mat på 90-talet. Jag var med när det mest var tanter som gick viktväktarna. Vi satt där och utbytte kakrecept med bra antal points i varje kaka. 

Poängen är att jag inte kommer kompromissa eller cencurera min livsstil eller det jag tror på för att det kan finnas de som tar illa upp. Jag är dock ingen robot. Klart jag till viss del tycker det är tråkigt att folk tar illa upp, men jag kan och ska inte forma mig efter alla. Inte du heller. 

Igår tänkte jag vid ett svagt ögonblick att jag sålde min själ genom att samarbeta med viktväktarna, men så kom jag på att jag inte gör det. Jag har lyxen att göra samarbeten som jag tror på. Ni anar inte hur ofta jag tackar nej. ”Vill du göra ett samarbete med Mc:donalds?” Nej. 

Men jag är ledsen att jag gör er ledsna och hoppas att ni kan scrolla förbi de inläggen på instagram, det är bara tre kvar. På sätt och vis är jag tacksam till er också för att ni får mig att väga orden på guldskål innan jag publicerar inlägg om träning och hälsa. Det tycker jag är bra.❤️

Jag är också glad för er som blir peppade av att följa min lilla resa mot en starkare och hälsosam kropp. Det värmer massor. Det är så skönt när man är i mål sen, som jag var med Evelyn och då gjorde jag allt i en lugn takt, lika lugn tack som nu. 

Bloggvännerna har ordet

21 svar till “Principer, vikt och styrka”


 1. Karin skriver:

  Behöver man inte väga maten längre i VV? Låter väldigt bra, så ska jag nog testa!

 2. H skriver:

  Hej Elaine,
  Vill bara informera om att upplägget på bloggen just nu (med en annons mellan inläggets rubrik och inläggets innehåll) är så jobbig. Det skulle vara bättre med annonserna mellan varje inlägg istället, (som det var tidigare?) så slipper man störas av annonsen och kan koncentrera sig på först rubriken och sedan texten och innehållet direkt under rubriken. Bara en liten tanke!

  Kram på dig!

 3. Elsie skriver:

  Du har ju varit rätt tydlig med din inställning till vv så det samarbetet känns inte konstigt. Det jag inte riktigt hänger med på är att du flera gånger skrivit hur oviktigt det är med kilona, för att nu lägga upp en bild där du redovisar viktnedgången.

  • ELin skriver:

   Jag håller med om att det inte riktigt går ihop, det blir dubbelmoral hur man än vrider och vänder på det. Kan bara spekulera men troligtvis är det en förutsättning för samarbetet att Elaine redovisar sina framsteg, för att vi läsare ska tro på att VV fungerar. MEN, det finns ju snyggare sätt att göra det på, typ skriva antal kilo man gått ner och inte skriva ut vad vågen står på, eller att ange i procent att man gått ner t.ex 30 procent av målet på x veckor. Att gardera sig med att det ”bara” är tre inlägg kvar är litegrann att inte stå för samarbetet och inget jag skulle uppskatta som uppdragsgivare…

   • Elsie skriver:

    Ja jag misstänker också att det är ett krav från vv. Känns bara så trist att Elaine av alla säljer ut sig så isf.

 4. Lil skriver:

  Alltså varför har Mama förstört din blogg?? Så jobbig att läsa nu 🙁

 5. Anette skriver:

  Du är en sån inspirerande människa! Så klok i allt du gör! Följer din blogg, läser dina böcker mm.

 6. Johanna skriver:

  Jag upplever dig tyvärr som ganska kroppsfixerad. Även om du säger att det är styrkan som är det viktiga så kommer det väldigt många kommentarer från dig om din kropp som pekar på att den är bättre ”smal och snygg” etc, särskilt under oxj efter graviditeten. Det kan så klart vara helt fel, men det är min uppfattning. (Har inget med vv-kampanjen att göra)

  Jag hoppade faktiskt på Viktväktarna efter ditt första reklaminlägg. Tycker att amningsprogrammet verkar ganska vettigt… men lekte runt med inställningarna för att se hur mkt de ansåg att jag skulle äta om jag inte ammade. Kom fram till att det var ca 1000 kcal och där försvann mitt förtroende för dem direkt. Blev ångerrätten utan att ha använt tjänsten en dag ens. Kan inte stödja en organisation som sprider så osunda matvanor.

 7. Fia skriver:

  Jag har inget emot om du bantar, tränar försöker gå ner i vikt osv. Kul att följa tycker jag. Men på nåt sätt känns det som ditt fokus på vikt å träning blir så himla stort. I ett inlägg kritiserar du dig själv för att du träningshetsade tidigare, i nästa visar du hur mycket du gått ner i vikt och i ett annat skriver du att du inte bryr dig om vågen. Så det blir så rörigt på nåt sätt. Andra som tränar å äter nyttigt och som bara kör reagerar jag inte på. Här blir det två helt olika infallsvinklar så man fattar liksom inte var du står. Eller ingår det helt enkelt i samarbetet att du måste lägga upp bild på vad du väger? i så fall förstår jag dig bättre. Ett samarbete ska ju båda tjäna på som man får ju ge och ta

 8. Fanny skriver:

  Jag tänker lite såhär: Jag har noll och inga åsikter om det faktum ATT du vill gå ner i vikt eller varför du gör det. Jag håller själv på att gå ner i vikt, av både estetiska och hälsomässiga skäl. Däremot kan jag ifrågasätta att göra ett samarbete av det, för jag förstår inte riktigt syftet. Vi lever i ett samhälle där vi hela tiden matas med att vi bör gå ner i vikt, så även om avsikten inte är att bidra till den hetsen så gör du det. Det är inte alla som har en så sund inställning till viktnedgång som du har och för de personerna blir nog det här samarbetet rätt triggande. Hur man än vrider och vänder på det så är VV en hjälp för att gå ner i vikt och genom ert samarbete säger du till dina läsare att ”Det här är en bra grej, det här borde ni göra!”, även om det inte är vad du säger rakt ut. Det är reklam för VV, vilket är reklam för viktnedgång, vilket bidrar till vikthetsen. Jag tänker att du absolut kan visa din livsstil ändå, genom bilder och klipp från gymmet osv, det är ju bara härligt, men just VV är så otroligt sammankopplade med att gå ner i vikt. Jag är fullständigt övertygad om att det inte finns någon illvilja från din sida och jag vet att vi uppenbarligen ser helt olika på det här, men ja… jag tycker bara att det hela känns så onödigt.

 9. W skriver:

  Gå ner i vikt av hälsoskäl säger du, din vikt är ju redan hälsosam sett till din längd och att du har mycket muskler. Det är problematiskt att koppla samman en specifik vikt med hälsa, hälsa är så mycket mer än så.

  • Hmm skriver:

   Fast vad som är ens hälsosamma vikt är synnerligen individuellt och inget som du kan avgöra över skärmen tänker jag.

 10. Linda skriver:

  Det spelar ingen roll om du är med i VV av hälsoskäl, du bidrar till kroppsfixeringen ändå. Jag blev förvånad över detta. Jag gissar på att du kommer att tänka till och inte göra om detta.

  • Linda skriver:

   Syftar alltså på själva samarbetet, inte att du är med i VV. Fast jag tycker det hade varit bäst att hålla VV utanför sociala medier, även utan samarbete. Jag tycker man bör göra vad man kan för att minska kroppsfixeringen i samhället.

 11. Stina skriver:

  Men nu blir jag fundersam… du kritiserade Emelie Hollsten rätt så hårt för ett halvår sedan. En tjej som jag anser lever ett sunt liv med mat och träning som livsstil. Att Viktväktarna skulle vara sunt är jag tveksam till att du dessutom förklarar det med att du varit med 20 gånger, anser jag vara jojobantning på hög nivå. Sen är du gör det pga hälsoskäl och inte pga utseende det låter inte särskilt troligt.

 12. Anna skriver:

  Man kan ju vara med i VV utan att vara deras reklampelare och få betalt för det. Det är ju inte så himla dyrt och då slipper du allt detta kroppsfokus och tråkiga kommentarer. Gör det för din egen skull liksom utan pekpinnar från andra.

 13. Diana skriver:

  åh vad trist att din blogg ska vara så smal, vill ha tillbaka den där stora spalten om det går.

  jag tycker i alla fall att du får göra vilka samarbeten DU vill, det har inte med andra att göra, det är ditt liv, ditt jobb, din blogg. Det blir nästan lite löjligt när alla har så många åsikter över vad du bör och inte bör göra. Alltså vi följer väl dig för att vi gillar dig som person, sen vad du gör är bara för oss att acceptera.

  Det är lite som när alla kritiserade Michael Jackson från att vara en dålig artist för att han opererade sig och fixade sig hela tiden till det värre.. alltså att han gick från svart till vitt gör han inte till en sämre artist, att han opererade sig tusentalsgånger gör han inte sämre sångare. Så gör vad du vill. Och självklart ska du få gå ner i vikt utan att skämmas Elaine. Alla måste sluta få det att vara något att skämmas för. Aldrig i livet, Jag vill gå ner i vikt och tänker inte skämmas.

 14. Veenya skriver:

  Men alltså, du har varit med tjugo gånger. Det är ju det här som är problemet med VV. Ingen annan bransch tjänar så mycket pengar på sitt egna totala misslyckande. Temporär viktminskning som man hyllar som ”resultat”, tillägnat VV. Sen när man (nästan garanterat) går upp i vikt igen så är det ens egna fel och man springer tillbaka och spenderar ännu mer pengar på ytterligare en temporär viktminskning. Hade det funkat hade du inte behövt vara med tjugo ggr.

Lämna en kommentar