Nya drömmar och mål


Nu när Vi måste prata, min sjunde bok, är ute så är ännu ett mål uppfyllt. Det var ett mål, inte en dröm. Drömmen infriades vid första boken – Härskarteknik. När det gick så blev resterande böcker bara mål. Men nu har jag en dröm och jag är faktiskt lite nervös över att dela den för det gör en exponerad för både lycka och kanske att man inte når målet. Oh well.

Min dröm är att skriva en krimbok. Min högsta dröm idag är att bli manusförfattare och att det jag skriver ska bli en serie på Netflix eller HBO. Ni ser det är inte en liten dröm direkt. Men det är så jag forumlerar mina drömmar. De ska vara så stora att jag nästan skäms över att artikulera dem. Som jag gjorde på Södertörns högskola 2001. Jag satt själv i matsalen i en lång svart kjol, skor som var trasiga för att jag var så studentfattig och en lång beige då lyxig rock som jag sparat ihop och köpt för en 800 kronor. I min hand hade jag en kopp av liptons vaniljte och i mitt bröst hade jag en dröm om att bli Sveriges största retoriker. Jag visste inte riktigt vad det innebar men jag tänkte att det vill jag bli. 

Nu har jag en kopp kaffe i hand, jag sitter på vår svartrutiga vardagsrumsmatta, mitt tredje barn Pascal sover. Sex retorikböcker och en självbiografi står i bokhyllan framför mig. I mitt bröst bor en ny dröm. Camilla Läckbergs redaktör John och jag ska träffas den 17:e Oktober för att prata kurser i manusförfattande. Min förläggare Anders såg mig i ögonen på Bokmässan och sa ”Du kan skriva en krim, nu måste du bara bygga en story”.

Jag är så tacksam för alla som tror på mig.

Vad har du för dröm som är lite för stor för att du ska våga berätta den? Nu har jag berättat, din tur❤️. 

Bloggvännerna har ordet

46 svar till “Nya drömmar och mål”


 1. Hmm skriver:

  Kan inte. 😉

  Lycka till med din! ?

 2. Kelly skriver:

  I skrivandes stund ska jag egentligen plugga inför första tentan på universitetet, men det här lät mycket roligare och kanske kan det fungera som motivation.

  Jag drömmer nämligen om att bli fysioterapeut (eller sjukgymnast som de flesta känner igen det som). Och inte vilken fysio som helst, utan en som gör sån jädra skillnad. För mina kunder men även för yrket och forskningen. Än sålänge går jag första terminen men har redan en tanke om att slå mig ihop med en gammal kollega som är massör och att vi skall kunna uträtta storverk tillsammans.

  Jag är sjukt inspirerad utav ditt liv och funderade länge på att bli retoriker och söka jobb hos er, men istället har jag kommit fram till att det är detta jag vill göra för att sedan kunna åka runt och föreläsa om nya tekniker osv. Största drömmen är att lyckas bli så pass framgångsrik att jag kan åka runt utomlands och föreläsa och bli konsulterad i svåra uppdrag osv.

  Dit ska jag ta mig en vacker dag. 🙂

 3. F skriver:

  Fasen vad grymt att du siktar så högt! Har också alltid drömt om att skriva en bok men nog inte tagit mig själv på tillräckligt allvar för att fullfölja. Känns också som att jag haft så stora drömmar vad gäller arbete men att livet kommit i vägen hela tiden och så har jag inte nått ända fram. Mår bra och har ett fint liv men mitt arbetsliv är på väg i en riktning som jag aldrig varit det minsta sugen på och det känns lite sorgligt. Inte försent än dock!

 4. Louise skriver:

  Alltså, du!!! Fantastiska du! Lycka till – det kommer gå så jäkla bra, det är jag säker på.
  Jag brukar säga att ”kan man tänka det kan man också genomföra det” men har liksom aldrig applicerat det på mig själv.
  Min dröm är nämligen också stor, jättestor. Och väldigt långt från var jag är idag. Mitt första steg var att formulera det högt inför någon annan. Nu har jag ju sagt det – vad pinsamt om jag inte ens försöker sträcka mig efter drömmen då. Så nu är bollen i rullning och på torsdag har jag ett viktigt möte som förhoppningsvis också tar mig närmare drömmen.
  Hejja oss, lycka till och kram!

 5. Charlotta skriver:

  Vilken fantastisk dröm, det är klart att du måste satsa på den! Jag tror absolut att du har förmågan, och tekniken kan man alltid tillägna sig. Heja-heja! 🙂 (Y)

 6. Johanna skriver:

  Underbart!

  Min dröm är att hitta en ny dröm som känns rätt. Jag vet inte vad det är än. MEN tills dess drömmer jag om att njuta av livet som mamma, sambo och lärare. Jag är inte 100% rätt i yrkeslivet, men jag behöver några år för att veta vad det är som skaver. Helt okej, ändå. Älskar drömmar så konstigt bara att inte drömma mer

 7. Thalia skriver:

  Att skriva en bok om psykisk ohälsa och anhöriga. Hur hanterar man som förälder ett barn som blivit våldtagen?

  Håller på med den nu och läser parallellt med jobbet en termin kreativt skrivande.

 8. Anja Erika skriver:

  Min dröm, som jag jobbar på och hoppas ska bli verklighet snart, är att min låt Jag vet vem du är (https://www.facebook.com/pg/anjaerikas/videos/?ref=page_internal) ska släppas och bli en del av en massiv antirasistisk rörelse. Jag vill att alla ska våga säga ”Jag vet vem du är” till nazister, rasister och andra hatare i vårt samhälle. Så som vi gjorde tillsammans i helgen i Göteborg. Det var verkligen en enorm känsla att vara bland så många som står för ett öppet, inkluderande samhälle, och som vågade komma dit och visa det. Jag lanserar snart min crowdfundingkampanj för att göra min dröm till verklighet, och det är såååå nervöst och såååå spännande. Så bra att du uppmanar andra till att våga, och att våga berätta! De enda drömmarna som går att göra verklighet av är ju de vi gör till konkreta, tydliga mål.

 9. Helena skriver:

  Jag vill skriva nischade barnböcker.
  Jag har historierna i mitt huvud men är rädd för vad andra ska tycka om dem och vågar inte riktigt ta steget.

 10. Soile skriver:

  Lycka till! ❤ Har samma dröm som jag haft sedan jag var 12-år. Är på gång nu men har inte den lyxen att redan känna folk som hjälper mig på vägen med manus eller annat. Så du kommer garanterat hinna före och lyckas. Att redan vara etablerad på ngt sätt verkar vara ett krav. Tråkigt nog.

 11. Sanna skriver:

  Min dröm är att min graviditet fortsätter och att jag föder ett friskt barn. Det är det enda jag ber och drömmer om ❤️

  • Ylva skriver:

   Jag hoppas att din dröm besannas och att din graviditet fortsätter och du får ett friskt barn ❤️ Jag drömmer om det samma att mitt barn i magen ska må bra hela vägen ?

 12. Liza skriver:

  Att leva med barn som blivit misshandlade av en närstående vuxen gör att en känsla/dröm växer sig större och större i mig. Min stora (hemliga) dröm är att skriva böcker, föreläsa och utbilda skol/BVC/sjukvårds-och myndighetspersonal i hur man upptäcker, hjälper och stärker barn som blivit misshandlade av en närstående vuxen. Jag vill utbilda mig, berätta ”min” historia och på så sätt hjälpa barn. Jag vill göra hela samhället medvetet om detta stora problem. Jag vill stå upp för de barnen i min närhet som blivit svikna och ge dem upprättelse!

 13. Elin skriver:

  Jag drömmer om att forska och jobba på högskolan och vara med och utbilda framtidens förskollärare ?. Måste ”bara” ta en master medan jag jobbar heltid. Vill vara med och reformera förskolans förutsättningar’ påverka läroplan och så vidare.

  Mvh den ambitiösa förskolläraren

 14. ErikaJ skriver:

  Jag gillar inte att stå i centrum men gärna att nån i min familj blir berömd för nåt bra så kan jag säga ”X är min pappa, mamma eller syster”.?

 15. Sofia skriver:

  Vilken fantastisk dröm och jag tror att du kommer lyckas! ❤️

  Min största dröm är att arbeta i Afrika eller kanske Indien med djur som förlorat sina mammor! Att få hjälpa dem tillbaka ut i det vilda igen ?

 16. Lotta skriver:

  Vill bli en av Sveriges bästa retoriker men min hörselnedsättning drar ner mig, en annan dröm är att skriva en bok. Men vet inte hur jag ska börja.
  vill kunna inspirera folk med funktionsnedsättning, speciellt de döva för man lever i ett ljudbaserade samhälle, hörselnorm och så.
  Skulle vilja kunna läsa dina böcker men har inte råd heller 🙁

 17. L skriver:

  Jeg har også en forfatterdrøm. Jeg holder på med mitt første manus nå og håper jo så klart at det kan bli noe av det. Det hadde vært så gøy! Tror jeg har hatt lyst til å bli forfatter helt siden jeg selv kunne lese, så den har ligget der lenge og ruget. Jeg har flere ideer, så får se hva det blir til!

 18. Monica skriver:

  Jag har en bakgrund som ”misshandlad kvinna”. Jag har en dröm om att skriva min historia. Berätta om vad som händer en kvinna som någon har som slagpåse. Att komma loss inte gör att allt blir bra igen. Vilka skador mina barn har fått. Att det bara fortsätter o fortsätter.

  Jag vill slå knut på det sociala arvet. Det genetiska är ju svårare.
  Det är min dröm. Om jag orkar leva.

  • Sara skriver:

   Monica! Du behövs, du behövs för dina barn och andra kvinnor som genomgått/genomgår detsamma som du. Ta en dag i taget och påminn dig själv om att du är värdefull, som människa, kvinna och framtida förebild för andra!

  • A skriver:

   Fina du! Du är en hjälte som lämnat en våldsam relation och orkar fortsätta ta ett andetag i taget om än motvilligt. Det är ingen som berättar att de mest oumbärliga sakerna sker när en väl lämnat en våldsam person och att våldet ibland bara ändrar karaktär och att det mest jämt är barnen som då utnyttjas som maktmedel, och därför behövs din historia och röst för att belysa detta. Jag tror på dig, och hoppas du orkar och kämpar. Kärlek till dig gånger tusen

 19. Emelie skriver:

  Elaine! Du är bäst ingen protest. Sån inspo! Men nu till något helt annat. När du flyttar och om du säljer speglarna ni har bakom soffan så måste jag få köpa dom. Du vet inte hur fina dom skulle vara bakom min soffa. Ge mig ett bud och jag köper! Jag vill ha det som dig hemma. När manuset blivit en succé, skriv en bok om inredning då. Inte annat för att uppfylla min dröm! Hoppas jag blir lika cool som dig. Hej!

 20. Alltså, vilken inspirationskälla du är <3 Mina drömmar, som jag jobbar för att realisera, är att Bossbloggen ska bli Sveriges största ledarskapsblogg för kvinnor som är eller vill bli chefer och därmed kunna bidra till att jämställdhetsutvecklingen går fortare framåt än vad den gör idag. På sikt vill jag exportera riktigt bra, svenskt ledarskap utomlands och håller just nu på att knåpa ihop ett synopsis på min första bok. Så om du vill, orkar och kan får du gärna skriva ett blogginlägg om hur det var att skriva din första bok och vad du hade önskat att du visste då 😉 🙂

 21. Milda skriver:

  Min dröm är att träffa någon jag älskar som älskar mig tillbaka. Att skapa en familj tillsammans och känna tillhörighet. Åh vad jag drömmer om det! Men vågar inte säga det till någon för då blir mina misslyckanden så öppna och man blir så sårbar. Det är lättare att låtsas som att man inte bryr sig.

 22. Mimmi skriver:

  Åh, det känns som jag inte vågar drömma på riktigt? Nästan aldrig gjort. Jag strävar och fantiserar. Hittills har jag strävat efter trygghet, och uppnått det med min sambo sen snart 10 år och utbildning som gett stadigt jobb på en bra marknad. Nu strävar jag efter att fler ska bli lantmätare, och att köpa lägenhet i ett visst område i Älvsjö.
  Men nån gång skulle jag vilja illustrera till en barnbok – det känns bara så himla avlägset att jag knappt vågar kalla det en dröm ❤️

 23. Kristina skriver:

  Drömmer om ett eget företag där jag drar in pengar av att göra det jag gör bra: Nätverka, kartlägga, strukturera och inspirera. Det är väl något form av konsultjobb. Tänker på ögonblicket första inbetalningen till företaget kommer in, tänk att få betalt för att göra det jag tycker är kul/tjäna pengar på att vara jag ?

 24. j skriver:

  Du var väl på väg att skriva en skönlitterär bok för ett tag sedan…? Vad hände med den?

 25. Julia skriver:

  Klart du ska skriva! Min dröm är att vara författare, har haft den drömmen ända sen jag var liten men aldrig kommit till skott och vågat börja. Nu när civilekonomexamen (inte direkt så nära författare alls ?)är på plats och jag jobbat några år kanske det är dags att börja våga.

 26. Emma skriver:

  Vill ta jägarexamen
  Vill skaffa ett tredje barn

 27. Monira skriver:

  Jag har mer än en dröm och jag drömmer alltid stort! Den senaste drömmen är att öppna ett coolt jazzcafé med temakvällar, soulmusik, open mic nights, poesiläsningar och filosofikvällar. Långt ifrån min nuvarande vardag med patienter och medicin…. a girl gotta dream.

 28. Linnea skriver:

  Wow!
  Min dröm är att bli läkare.. alltid drömt om det men aldrig vågat tro, att de kan ske. Jag har snart arbetat 10 år som undersköterska & bara ”nöjt” mig med min situation, och tänkt att de där är för stora drömmar för mig. Men sedan barnen föddes (5 & 2 är de nu) så har jag börjat tro på mig, och försöker att älska mig själv. Mitt katastrofalt dåliga självförtroende och min självförakt jag haft sedan jag var barn börjar jag arbeta bort, och om 20 dagar skriver jag högskoleprovet i hopp och tron om att de kan leda mig ett steg närmre min dröm!

  Tack Elaine för att du ger mig styrka! ❤️❤️

 29. Emma skriver:

  Vad häftigt! Bara att satsa! Heja dig 🙂 jag blev precis färdig förskollärare i januari 2017, men har det senaste halvåret kommit till insikt med vad som är min stora dröm rent yrkesmässigt. Jag vill bli barnmorska. Vågar knappt uttala de orden för det känns som folk tycker man är sjukt korkad som precis gått färdigt en utbildning, men sen ändå inte är nöjd med tillvaron…men så känner jag! Så det är väl bara att kasta sig ut och köra i guess. Och en annan dröm jag har är att jag väldigt gärna skulle vilja skriva en barnbok☺️

 30. Chloe skriver:

  Min dröm är att hitta ett arbete som jag klarar av trots min ADD, som inte gör mig utbränd och som gör att jag får ha kvar lite energi att lösa livspusslet med barn och hem ❤ Ser verkligen fram emot att uppfylla den!

 31. Mollan skriver:

  Min dröm är att hitta ett nytt jobb. Går till mitt nuvarande varje dag med en klump i magen och genomlider dagarna och längtar till helgerna. Letar febrilt, mitt problem är att jag inte ”kan” något. Har ingen utbildning, är bra på det jag gör men det är det många som är och det är huggsexa om de få jobb som finns. Jaja, jag är tacksam över att ha ett jobb att gå till alls, jag önskar bara att det var ett som fick mig att må bra och växa.

 32. M skriver:

  Åh vad härligt det är att läsa om allas drömmar, och ett perfekt tillfälle för mig att skriva ned mina egna drömmar vilket jag aldrig vågat tidigare.
  Det känns som att man blir så himla sårbar när man sagt dem öppet, och att eventuella misslyckanden blir 1000 gånger större… men vad spelar det för roll egentligen? Jag tycker ju det är något fint att våga visa sig sårbar men ändå har jag så svårt för det?

  Jag har flera drömmar, den första och största är att jag önskar en fin familj med min sambo och 4 friska härliga barn.
  Jag vill bli en riktigt jäkla bra barnmorska, har precis påbörjat min sjuksköterskeutbildning så där är jag ett steg på vägen. Jag drömmer om att få hem en bukett blommor och tackkort från en nybliven mamma och pappa som upplevt en fantastisk förlossning med hjälp av mig.
  Jag drömmer om att förändra förlossningsvården och vården överlag, och vägrar tro att det inte går vilket är en inställning många inom vården tyvärr har i dagsläget.

  Hoppas ni alla törs ta tag i era drömmar och göra något av dem, så lovar jag att också göra det <3

 33. Sara skriver:

  Årets så härligt med drömmar! Min dröm handlar om att lyfta ämnet våld mot kvinnor/våld i nära relationer. Jag har en uttänkt plan i huvudet, men lite läskigt att ta steget.
  Hej har iaf på dig, Elaine!

 34. Sofia skriver:

  Vilket härligt kommemtarsfält! ❤ till alla här.

  Min dröm är att vara frisk och må bra. Må bra i min kropp, i min själ, må bra i mitt liv, mina relationer, mitt jobb och att hitta min väg/ min dröm.
  Kram

 35. Maria skriver:

  jag vill bli författare , har så många barnboksideer men vet inte vart lr hur jag ska göra..kmr på små saker hela tiden som jag antecknar för att komma ihåg! 2 st vet jag redan vad de ska heta! sen journalist , jag har alltid velat skriva.. mina stora drömmar..

 36. Fru K skriver:

  Min dröm är faktiskt att hitta en ny dröm. Att våga släppa taget om den som gick förlorad och drömma vidare. När det här året är slut kommer jag att ha bockat av allt på min bucket list. Vid årets början ville jag återta kontakt med en förlorad vän, träffa mina största idoler, genomföra ett OCR-lopp, träffa mina Twittervänner från Schweiz och Auckland och besöka Oceanien. Om 45 dagar står jag se på flygplatsen i Auckland och kramar min vän. Sista målet uppfyllt. Det här året har lärt mig att med rätt stöd har jag modet och styrkan att klara av det mesta. Ny ska jag finna den där drömmen!

 37. Eva Karlsson skriver:

  Min största dröm är att även få en dotter o en gång i livet bli mormor ?

  I andra hand kommer karriärs drömmarna. Dock inte lätt när man inte vet vad ens passion är lr va man ska lägga krutet på. Har diagnosen ADD å även svårt med talet. De behöver jag jobba med om jsg ska nå dit jag vill…. ?
  Känner mig lite vilsen just nu. O tom.

Lämna en kommentar