And we have a name


Efter många om och men så har vi äntligen ett namn till vår lille son. Som väntat så blev det inget namn på listan, det har det aldrig blivit. Vi har ju tidigt kommit överens om att alla söner ska heta Gustav i andranamn. Matheo heter ju Matheo, Gustav Oberlan Eksvärd. Men nu går vi all in. Lillebror kommer att heta Gustav den andre. Eller snarare Gustav II Eksvärd. HUR SNYGGT?! Jag smäller av av hur klockrent det är. Vi velade länge mellan Gustav junior som då hade blivit Gustav JR Eksvärd. Men det kändes så überinternationellt så det blev Gustav II Eksvärd efter denna fina man.

Och kungen.


Halleluja! Ni som har läst bloggen länge vet att jag alltid prankar namnet på våra barn. Matheo sa jag skulle heta Orvar Star Eksvärd och Evelyn skulle heta Ephifania och kallas Efifan. ? Gustav den andre Eksvärd kändes som en kändis som fått hybris. Nej, så ska han inte heta. Men däremot så blev det ett namn som inte stått på vår lista. Däremot på Evelyns lista. Jag ville att hon skulle heta det men Gustav ratade det som ett killnamn. Egentligen är det ett unisexnamn, men fler killar en tjejer heter så.

Här har ni lillebror Eksvärd som ska heta…

Pascal Eksvärd

❤️

Pascal Elias (efter morbror i Brasilien) Jan (efter farfar) Eksvärd. Vi skakade hand äver namnet över en lunch på den franska restaurangen Boule bar i Liljeholmen. Det känns bra. 

Bloggvännerna har ordet

26 svar till “And we have a name”


 1. Maria skriver:

  Fint namn. Nästa gång du är i Oslo får du inte missa att äta en chokladmoussebakelse på det franska konditoriet Pascal, de är himmelska.

 2. Emma skriver:

  SÅÅÅ FINT!

 3. Sarah skriver:

  Såååå fint! Nu önskar jag mig en son till som också kan heta Pascal! Vilken liten stjärna! <3

 4. Vanessa skriver:

  Haha hade glömt dina pranks, satt och tänkte, njaa… men hur ska det gå ihop hur ska de veta vem som ropas på Gustav den förste eller Gustav den 2e ??

  • Maria skriver:

   En väninna till mig gifte sig med en man från en familj där det var tradition att äldste sonen fick faderns namn som tilltalsnamn. Så både hennes make och svärfar hette Olof. Sen fick de en son som först fick namnet Olof (femte i ledet, tredje levande) men då insåg till och med hennes man att det blev för mycket så de ändrade sonens namn så Olof blev ett andranamn istället.

   • F skriver:

    Haha! Det är ju lite kul med sånt, men kände samma med min son. Jag gillar min morfars namn, Nilo, men tyckte att det blev lite knäppt för min mamma att ha samma namn på sin pappa OCH barnbarn. Det fick bli ett mellannamn istället.

 5. En av alla S. skriver:

  Jamen klart att han ska heta Pascal! Så fint ❤ Hur blir betoningen – PAScal eller PasCAL?

 6. Anna skriver:

  Åh vilket fint namn! ❤❤❤ helt perfekt ju!

 7. Ellinor skriver:

  Åh vad fint! Och passar så bra med Evelyn och Matheo. Ovanligt utan att vara svårt att uttala eller stava.

 8. Sofia Karlsson skriver:

  Fint och ovanligt (iaf i Sverige kanske) 🙂

 9. Femminutersmamman skriver:

  Så himla tjusigt! Bra val!

 10. Charlotta skriver:

  Vilken ljuvligt vacker bild när du och Gustav pussar på Pascal från var sitt håll, den tycker jag förtjänar en plats som tavla i nya huset. 🙂 Blicken er emellan är sånt som de gör romantiska hollywoodfilmer av, jag blir alldeles knäsvag. Jättefint namn på lillebror också.

  • Sofia skriver:

   Du blir knäsvag? Rörd möjligtvis, men knäsvag känns som ett märkligt ordval i sammanhanget. För övrigt kan jag inte sälla mig till hejakören här då jag inte riktigt förstår poängen med att ge honom ett namn som har anknytning till påsk? Övriga namn verkar det ju finnas en tanke bakom.

   • Jessica skriver:

    De flesta ger ett namn de gillar. Härkomst är inte särskilt viktigt. Min son heter Ebbe, det kommer antagligen från tyskans Eber som betyder vildsvin. Inte särskilt snyggt, men ingen har någonsin anmärkt på det. Och vad skulle det vara för fel på ordet ”Passage” som Påsk kommer från?

 11. Hedvig skriver:

  Haha det heter min sambo! ? Det är inte särskilt vanligt i Sverige nej, senast idag fick han höra att det låter som namnet på en hund. Men det är fint!

 12. Diana skriver:

  åh vad knasiga ni är.
  Men vilket härligt namn det blev, lilla sötnos! Pascal <3

 13. Nathalie skriver:

  Vilket fint och ovanligt namn! ? Massa tummar upp!! Kram

 14. P skriver:

  Lustigt, jag heter Pasquale (en annan stavning) är kvinna.
  Dock rätt ovanligt, speciellt i Sverige.

 15. Annette skriver:

  Sååå häftigt och fint!!! Det är en överraskning varje gång ni namnger <3
  Positivt alltså…

 16. Fia skriver:

  Cool! Har bara träffat en person som heter det och hon va också en kvinna. Helt klart dags att sätta Pascal på kartan. Det är en enhet också för tryck också! Så det kommer bli bra tryck på honom

 17. M skriver:

  Hahahah, gick på det ännu en gång!!!!! Tyckte det kändes coolt. Hahah!

  Så fint namn <3

 18. Åsa Hellberg skriver:

  Jättefint!!

 19. Emma skriver:

  Pascal! Så fint!

 20. Denise skriver:

  HAHAHAH! skrattade så jag kiknade och läste högt för mamma som undrade vad jag höll på med

Lämna en kommentar