Godmorgon


Vi har eventuellt hittat en lägenhet att hyra i liljeholmen under renoveringen. Så skönt att vi kan bo kvar i hoodsen fram till sommaren. Älskar ju Liljeholmen.

Jag myser med lillebror som jag vill ska heta Nathan och Gustav är inne på Benjamin. Så det blir väl att vi slopar båda namnen och tar något helt annat. Stackars lillebror, tre veckor och fortfarande namnlös.

Jag njuter av min första kopp kaffe på tio månader och cirkuskonster från min familj❤️

Vi ska träffa familjen Mittag idag. Som jag har saknat dem! 

Bloggvännerna har ordet

48 svar till “Godmorgon”


 1. Linnéa skriver:

  Åh jag röstar veeeerkligen för Nathan! Såå fint och passar så bra ihop med Matheo och Evelyn

 2. Erika82 skriver:

  Hur ska man uttala Nathan?
  Röstar helt klart på Benjamin. På min lista med.

 3. Sus skriver:

  Benjamin!! Håller med Gustav på den! ?

 4. Erika skriver:

  Sam! ❤️

 5. Ann-Sofie skriver:

  Håller med Gustav!
  Dylan är fint oxå!

 6. Emma skriver:

  Tycker Didrik var fin på listan du visade för någon vecka sen!
  Men i detta fall håller jag nog på Gustav ☺️

 7. Lina skriver:

  Både Nathan och Benjamin är fint. Ett annat namn som jag tycker passar fint med Matheo och Evelyn är Ezra

 8. Tina skriver:

  Bloggen har varit så seg att ladda senaste veckorna. Vad har hänt? ?

 9. Jonna skriver:

  Fina namn båda två 🙂 Vad tror ni om Nikolaj (älskar det, men inte sambon tyvärr) då? Eller Dominic?

 10. Annia skriver:

  Benjamin! <3

 11. Nina skriver:

  Benjamin! Sååå fint!!! Älskar älskar älskar det namnet!

 12. Emelie skriver:

  Tycker också Benjamin är väldigt fint. Men om det ska vara något annat så tänkte jag på Jonathan, kändes lite som en mix av era alternativ. Ett helt annat namn som är väldigt fint (som också vår tremånaders heter) är Edvin!

 13. Agneta skriver:

  Nathan är fint.

 14. Linn skriver:

  Igår i höstrusket gick jag förbi en lapp på trottoaren där det stod Ilon och ett hjärta ritat bredvid. Tänkte faktiskt på er då, Ilon Eksvärd – känn på den!

 15. Ann skriver:

  Edwin och Bill

 16. Åsa Henriksson skriver:

  Even då?

 17. Anna skriver:

  Hej,
  jag vet inte om du är medveten om det (eller kanske struntar i det) men jag tänkte på att du inte ville visa bilder på dina barn här på bloggen. Jag är vän med en av dina vänner på Feejan och du har taggat hen i ett par bilder. Och de bidlerna har dykt upp i mitt flöde efter jag är vän med hen och du taggat hen. Och på de bilderna syns barnens ansikte, så de dyker upp i flöden hos personer du inte är vän med. Du kanske redan visste om det, men jag ville bara göra dig uppmärksam på det ifall du inte visste det. Tror det är en sektretessinställningen man ska göra för att ändra det. Ha en fin dag.

 18. Johanna skriver:

  Min yngre son heter Benjamin och min äldre heter Nataniel, snarlikt ert alt Nathan. Så jag tycker att ni båda har fina namnförlag?

 19. Erica skriver:

  Om ni kan tänka er en tvist på Benjamin finns också Benjamim. Kanske inte jätte annorlunda men kan vara roligt 🙂

 20. Lela skriver:

  Nelson!!
  Skulle ni inte bo hos din mamma?

 21. Helen skriver:

  Ta det lugnt, för oss var det lilla syster i 6v sen bara dök namnet Petra upp och det är 25 år sedan. Lycka till kram på dig o familjen

 22. Alex skriver:

  Fina namn båda två, hoppas ni hittar något ni båda gillar! Ett litet tips är att ta något namn som passar på svenska med utan att man behöver säga de typ engelskt, har så många väninnor som råkar ut för felsägelser på sina barn som har utlänska namn

 23. Jenny skriver:

  Tycker att Axel, Erik eller Emil vore fint!

 24. Josefine skriver:

  Eliah heter min kompis ena son, det tycker jag är fint både med svenskt och engelskt uttryck?

 25. Maria skriver:

  Vad sägs om James? Matheo, Evelyn och James. Jag gillar det skarpt!

 26. Sandra skriver:

  Nathan är fint! Dante skulle jag säga.. blir spännande när namnvalet är spikat ???

 27. Isabel skriver:

  Alltid svårt med namn, men ingen stress. Ni har tid på ett och det är viktigt att det blir rätt. Benjamin är jättefint tycker jag. Nathan är jag inte så förtjust i som ett namn här i Sverige. Ska ni uttala det svenskt i så fall, som Natan? Eller med engelskt uttal? Hur som helst tycker jag inte det blir så fint och bra här i Sverige. Nathanael kanske är ett alternativ som är lite lättare att uttala?

  Ni kommer nog på något fint. Mina barn heter Mio, Thea och Evelyn. Om vi får en pojke nästa gång har vi funderat på Sam, Isak, Antonio, Levi eller kanske Oliver. Jag älskar även nament Elia men det är min man helt emot. Leo är fint också

 28. Maria skriver:

  Nathan blir jobbigt att uttala på svenska. Benjamin är för långt. Jag röstar på Adrian men det för ju inte Gustav.

 29. Maria skriver:

  Benjamin så fint tillsammans med matteo och evelyn. Tycker inte Nathan passar in men det är bar haah fint namn i övrigt 🙂 heter min kompis i efternamn

 30. S. skriver:

  Benji då?

  Vilmer gillar jag.

  Som många andra vet jag inte hur jag ska uttala Nathan i Sverige. Så det rimmar på satan eller så det låter mer som nej-fan? ?

 31. Jenny skriver:

  Even eller Eliah, Philip och Lucas tycker jag är superfina! Elaine vet du vad färgen på väggen i ert vardagsrum heter eller vad den har för kod? Så himla snygg, jag skulle vilja måla mitt kök i en liknande.

 32. D skriver:

  Benjamin betyder ”den yngste sonen” på hebreiska – så det kanske är passande? ?

 33. Margit skriver:

  Sindre ?

 34. Emma skriver:

  Åh Nathan skulle ju vara så fint ihop med Matheo och Evelyn! Förstår inte många av kommentarerna här, ska andras förmåga att uttala ett namn avgöra vad föräldrar döper sina barn till? Tror för övrigt som du sa på Insta, vår generation kommer utan problem att kunna uttala Nathan rätt! Och de som kallar honom Natan kallar vi för satan ?

  • S. skriver:

   Till Emma: Självklart ska andras förmåga att uttala namn inte avgöra vad föräldrar döper sina barn till. Jag uppfattade inte att det handlade om att vi läsare skulle avgöra, utan utgick från att det kan vara intressant att veta vad andra tänker om olika namn, i synnerhet om man talar om namnval och namntvekan i sociala medier.

   Att yngre automatiskt säger rätt är jag tveksam till. Uttal av namn är knepigt oavsett uttalarens ålder. Jämför:

   Nathan – nämen självklart uttalas det engelskt, det fattar väl alla!

   Lowe – nä, vi är ju i Sverige, så w ska inte uttalas ”o” som på engelska och e ska låta som ett svenskt ”e”, inte vara stumt eller låta ”i”.

   I could go on… MEN det är ju upp till var och en att avgöra om det är jobbigt eller ok att folk tvekar kring uttalet. Efter att man har hört hur det ska uttalas är det inget problem.

   • Erika82 skriver:

    Grejen är ju att vi i Sverige inte har som som engelskans läspande ord och därför låter det konstigt med såna namn enligt mig tillsammans med ett svenskt efternamn. Typ Lauren Svensson eller Kathy Lindström . Passar inte ihop.

 35. Carolina skriver:

  Nathan!!!

 36. En av alla S. skriver:

  Jag har också svårt med uttalet av Nathan, är ju ett väldigt fint namn men min hjärna läser det på svenska eftersom efternamnet är svenskt och då låter det lite som när mina gamla småländska förfäder döpte sina barn till bibliska namn men uttalade dem småländskt, typ Joshua blev JO-sua, NA-tan, E-lia o.s.v. Men med det sagt: Världen förändras och bara för att jag läser som en torpare från 1800-talet betyder ju inte det att lillemans generation kommer ha samma problem! Och i min värld har den som fött barnet alltid veto-rätt när det kommer till namnfrågan ?

 37. Jenny skriver:

  Jag röstar på Benjamin av de två namnen! Så fint! Annars älskar jag namnet Dante:)

 38. Carro skriver:

  Ibland är det svårt med namn. Vårt yngsta barn var också utan namn i drygt tre veckor, då vi helt enkelt inte kunde bestämma oss.

  Benjamin –>Benny? 🙂

 39. Louise skriver:

  Jag tycker att Eliano är ett fint namn.

 40. Emmie skriver:

  Här kommer mina älsklingsnamn!
  Mio

  River
  Mason
  Leon
  Jason
  Daniél
  Alexis
  Zacharias
  Adrian
  Lionel
  Kilroy
  Milion

 41. Caroline skriver:

  Vad fina namn! Vår son heter Benjamin med just Nathan som mellannamn ?

 42. Jossan skriver:

  Här kommer några förslag! ?

  Eldin
  Lawrence
  Josua
  Zachary
  Everett
  Silas
  Elliot

 43. Alva skriver:

  Hej! jag fyller på listan lite grann 🙂

  Emrik
  Elton
  Hugo
  Jonatan
  William
  Milton
  Valter
  Noel

  hoppas att det löser sig snart!

 44. Eva Karlsson (familjenoinredning på instagram) skriver:

  Åh benjamin som är så gulligt!! De tror jag skulle passa. Men hur uttalar man Nathan? Nä ja röstar på benjamin ? eller Dante. De är jy föööör fint!

 45. Maria E skriver:

  Hej Elaine,

  Jag har en helt annan fråga gällande detta inlägg. Vad är det för blå färg på väggen? Jag håller på bygga hus och precis kommit till punkten där vi ska meddela målaren färger. Den ni har på väggen är såå fin.

  Hälsningar
  Maria

Lämna en kommentar