Kvalitétstid med Matheo


Mormor kom hem med barnen och jag visste att Matheo skulle vilja titta på tv. Han gick till mormor för att viska något, förmodligen tv-viskningar. Då frågade jag om vi skulle upp till bokaffären och köpa en bok. Han blev så glad! ”Jag ska aldrig titta på tv i hela mitt liv!” Sa Matheo i sin glädjeyra. Så tog vi oss ut i regnet.

Jag fick göra några ärenden först, handla kläder till Benny och mig själv. Gud välsigna butiker som har leksaker till barn under tiden man shoppar?.

Sen tog vi oss till bokbutiken. Så roligt att han gillar böcker lika mycket mig och mormor. Jag vill gärna fortsätta underhålla hans intresse för böcker.

Sen gick vi till ett café och gjorde en mysig höstaktivitet – beställde varm choklad med grädde och läste ur böckerna.

Jag: Det här var väl roligt!

Matheo: mycket roligare än tv, det gör vi om mamma!

❤️

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Kvalitétstid med Matheo”


 1. Anna skriver:

  Böcker är guld.
  Glömmer inte när min tjej jublade – ååh hästskosviten! – när vi hittade några efterlängtade böcker i bokaffären i köpcentret. Så klart vi handlade.
  Det gör dem gott språkligt och allt, med böcker.
  Vi körde alltid högläsning efter kvällsmat när de var små. Så bra nedvarvning och go stund av närhet och prat.

 2. E skriver:

  Hihi, vi som aldrig ser på tv kollade på en hel film på eftermiddagen idag. Perfekt ”morot” för att få dem delaktiga i att först städa hela huset tillsammans lyssnandes på hög musik. Lite måndagsmys helt enkelt!
  Mellandottern blev dock väldigt nöjd när hon frågade om två böcker innan läggdags och jag sa javisst till det

 3. Sofia skriver:

  Min son är 7 och slukar böcker på 150 sidor styck, älskar det och är så glad att han har det intresset!

  Jag har av flera olika anledningar dragit mig för att läsa Medan han lever. Tog tag i det genom att för första gången någonsin lyssna på en bok, kände att jag inte skulle ta mig igenom den ensam – jag behövde dig. Du är fantastisk och nu när jag haft dig i öronen de senaste dagarna känns det som jag känner dig, så knasigt det kan bli. Vet inte vad jag vill ha sagt mer än TACK. Tack för att du orkar göra detta för alla barn. Jag har tre barn och jag ska göra allt i min makt för att ge dom en trygg uppväxt. Tack för information och tips!

  All kärlek till dig och din fina familj!

 4. Emma Olivia skriver:

  Efter en tuff dag blev jag alldeles varm i hjärtat av detta inlägg! Så mycket kärlek <3

 5. Therese skriver:

  Så härligt med läsning och att odla ett läsintresse! Vill bara säga att de böcker du köpt är delar av en serie, ser ut som att du köpt från olika serier om jack. De är roliga att läsa i rätt ordning!!

 6. Vanessa skriver:

  Åh gulle! Vilken bra höst aktivitet! ?

 7. Hb skriver:

  Gløm inte biblioteket 😉 hilsen bibliotekaren

 8. F skriver:

  Missa inte de andra jack-böckerna, det är ju tre olika serier med 4 böcker i varje.. om jag inte minns fel. Kram

 9. Sofia skriver:

  Vilken bra grejj! Den ska jag låna när min son är lite äldre 🙂 Vi älskar böcker i min familj!

 10. Caroline skriver:

  Böcker är en guldgruva! Här hemma har vi fixat en läslogg och en bokburk. 8-åringen och jag lånar böcker på biblioteket. En del böcker hon läser själv och andra som högläsningsbok till kvällen. När hon läst ut en bok så får hon skriva i loggen, bl.a. titel, författare, vad boken handlar om och vad hon tyckte om den. När det är gjort hamnar en liten slant i bokburken. Pengarna kan användas till något roligt, ex. köpa en bok, fika i samband med ett biblioteksbesök, gå till badhuset eller något annat skoj.

 11. Sara skriver:

  Jag önskar så att min äldsta dotter, 7 år också fann intesse för böcker, hur gör man mer än att ha böcker tillgängligt hemma? Tilläggas bör dock att vare sig jag eller barnens pappa har något större intresse för böcker..och att vi läst godnatt saga för dem (dotter 7år och son 2 år) sedan var små bebisar

 12. Men va finnnnnn. Att du delar tiderna med alla barn, är så inspirerande. http://polisenvillhjalpaoss.blogg.se/?tmp=386267

Lämna en kommentar