Så skapas en mördare


Sen såg jag denna dokumentär och tänkte om. Jag har sett den tre gånger för att jag tycker den är så intressant och får mig att tänka på Tor. Vad hände honom egentligen som gjorde att han blev psykopat och pedofil som förgrep sig på sin dotter.

Skärmavbild 2017-08-29 kl. 00.19.04

Jag skulle vilja hjärnscanna både honom och hans bröder. Något gick fel. Det är några skruvar lösa hos alla på olika sätt. Blev de slagna som små? Min farmor begick självmord och var alkoholist. Varför? Vad hände. Jag har ju skrivit om det här i Medan han lever därför kan jag blogga om det. Men jag undrar om Tor faktiskt har en hjärnskada. Något har gjort honom gränslös och empatistörd med starka psykopatiska drag. När jag såg blicken hos mördarna och pedofilerna i dokumentären så såg jag blicken hos Tor. Nästan som att det inte bor någon själ där bakom ögonen.

Att se denna dokumentär gjorde mig mindre hatiskt mot de som gör ont. Vi föds oskyldiga och snälla. Världen gör något med dessa personer som gör dem onda. Oftast mellan de är noll till tre år gamla. Se dokumentären. Ni hittar den här. 

När vi ändå är igång kan jag även rekommendera ”Made in America” som handlar om OJ Simpson. Också en psykopat som saknar det där boendet bakom ögonen. Det är vad jag ser när jag ser honom. Rakt igenom egoistisk och självbevarande som skiter i andra. SVTplay det med.

Kan ni rekommendera några dokumentärer? Känner mig sugen på fler tankespinn.

Bloggvännerna har ordet

21 svar till “Så skapas en mördare”


 1. Camilla skriver:

  Top Nio:
  West of Memphis, Mommy Dead and dearest, Boy interrupted, Paradise lost, The Jinx, Nothing left unsaid, The Friedmans, The Wolfpack, The Grizzlyman
  -hälsningar dokumentär slukaren:)

 2. Ak skriver:

  Kolla på svtplay, en miniserie om putin gjord av oliver stone. Bra!

 3. j skriver:

  The Keepers som finns på Netflix är nåt av det bästa jag sett i år! Oerhört välgjort, och upprörande…

 4. Hmm skriver:

  1 Hur många år har mama sagt att sen, snart ska allt vara fixat?

  *Tror det när jag ser det.*

  2 FYI Det är bara du som kan se alla kommentarer. Det hjälper inte att man går in på din blogg via datorn.

 5. Ingela skriver:

  I am Jane Doe på Netflix.
  En dokumentär jag tyckte var bra.
  Sen tycker jag att det är bra att du nu kan se att sjuka/elaka människor har något som gjorde dem till de monster de är och den psykologin tycker jag är intressant. Vad är det som gör en del till fullständiga monster och andra inte ….
  sen är det tragiskt och hemskt lika fullt.

 6. Anna skriver:

  Vad glad jag blir Elaine, att läsa att du tänkt om lite här. Jag har alltid känt att de, som liksom du tidigare, uttrycker att vad som gjort förövaren till förövare är ointressant missar den riktigt stora möjligheten att skydda potentiella offer. Förstå orsakssambanden och det går att arbeta förebyggande på riktigt.

 7. T skriver:

  Gift med en diktator – dokumentär i fyra delar på SVT Play.

 8. Sandra skriver:

  The Swedish theory of love. Riktigt bra! Serien om Putin med Oliver Stone. Diktatorn från Damaskus om kriget i Syrien. Bara några jag kommer på just nu.

 9. odelia skriver:

  Elaine du måste isf se the jinx!!! sjukaste dokumentären jag dog sista avsnittet, vill inte avslöja något, men du måste se alla avsnitt, googla inte ngt, se bara helt själv du kommer exploderaaaaa

 10. Charlotta skriver:

  Jag hoppas att jag lyckas säga detta på ett sådant sätt att det inte uppfattas som en klapp på huvudet för det är verkligen inte min avsikt. Det gör mig uppriktigt glad och varm i hjärtat att du har kommit så långt i din bearbetningsprocess att du nu kan och orkar öppna upp för tankar som tar dig bakom händelsen. Inte minst för ens egen skull blir skillnaden enorm när man kan se på hemska upplevelser med intresse och viss förståelse istället för med bara hat och smärta. Det är ett enormt utvecklingsarbete du har gjort, varmt grattis till det och stor kram!

 11. Maria skriver:

  What The health och The blackfish. Båda på Netflix

 12. Thalia skriver:

  Get me Roger Stone på netflix som handlar om mannen bakom Trump. Sjukt intressant. Han tror på det onda i oss alla därför får han inte dpligt samvete alls över att de har en politik som förgör människor. T ex stod han bakom att de tryckte upp tröjor med Bill Clinton och ordet ”RAPE” på ubder valkampanjen

 13. e skriver:

  The True Cost, som handlar om västvärldens extremt höga konsumtion av slit- och slängkläder och dess konsekvenser för människor i fattigare länder…

 14. Pernilla skriver:

  ”A plastic ocean”
  Ett annat typ av tankespinn, men ändå.

 15. Hanna skriver:

  Catfish och The Imposter och The wolfpack (fanns förut på svt play, vet ej om den finns kvar).

 16. Alva skriver:

  Jag såg en dokumentär på youtube minns tyvärr inte vad den heter, där de hävdar att psykopati är en hjärnskada- att man har förkrympt empaticenter. Jag såg dokumentären om OJ Simpson och tänkte precis samma sak: döda ögon antingen narcissist eller psykopat och bryr sig bara om sig själv. Jag har blivit psykiskt och fysiskt misshandlad av en narcissist i många år och har skyddad identitet idag pga det, så ja man lär sig känna igen dem, hur de beter sig: charmiga massa utstrålning personligheter orkar inte skriva mer om det där men ja jag tror definitivt på hjärnskada- en oförmåga och känna empati pga förkrympt empaticenter- alltså en osynlig funktionsnedsättning de borde få hjälp för men sålänge ”allt ser bra ut på ytan” så bryr sig inte samhället så mycket. Och det ser ”bra ut på ytan” generellt sätt med en psykopat/ narcissist så därför får de oftast bara vara som de är- de får ingen nämnvärd hjälp då de själva aldrig anser de behöver det för det är ju alla andra det är fel på aldrig dem.

 17. Agneta skriver:

  Hej, jag har också börjat tänka så om min sjuka far. Vad kan ha hänt? Nån måste ha kränkt han . Hans mor, min farmor var normal. Men min farfar var död när jag föddes.Så kanske han gjort nåt illa mot min pappa? Så här går mina tankar. Vad har Tors pappa sagt till dig? Grattis till bebis. Kram

Lämna en kommentar