Omställningen med Evelyn går bra


Matheo tyckte det lät skittråkigt, men Gustav lyckades ändå locka ut honom med Matheos vampyrtänder. ”Det blir monsterfotboll” sa Gustav och då var Matheo på. Jag, Evelyn, Benny och mormor stannade hemma. Evelyn och jag fick kvalitetstid och Benny och mormor fick detsamma.

IMG_3696

Matheo börjar verkligen gilla fotboll. De var ute i 1.5 timme. Jag var tvungen att ropa in dem från balkongen. Snacka Bredäng flashbacks när jag var liten. Haha, så mysigt. Jag läste böcker för Evelyn och Gustav tog över när Benny började gråta. Mormor hade gått hem och vi fick börja jonglera trebarnslivet. Jag ammade Benny medan jag läste saga för Matheo och Gustav la Evelyn. 20.30 sov alla knoddarna och Gustav och jag highfivade.

IMG_6545

Lite Game of thrones på det och allt kändes riktigt bra.

En omställning gör att man behöver skapa nya rutiner och då har vi möjlighet att slopa gamla dåliga vanor som att se Ipad eller tv-tittandet som en lösning medan en lagar mat och den andra viker tvätt. Nu gör hela familjen saker tillsammans och det är så mycket roligare. Sen är Gustav grym på att ge råd kring hur vi ska prata med barnen, trots att han inte läser de böcker jag gör. Han läser barnen istället. Haha, bra grej. Men Matheo vill nästan alltid sova med Gustav och jag blir nästan alltid ledsen eller martyr (i hemlighet) av det och kapitulerar. Men så sa Gustav att jag skulle skoja bort det och busa med honom så att han ändå ville sova med mig. ”Så gör jag” förklarade Gustav och det är särskilt viktigt när man inte har ett val. Jag vill ju inte vara martyr så idag dansade jag disco till Doktor bajskorv innan vi la oss och Matheo garvade läppen av sig. Så skönt!

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Omställningen med Evelyn går bra”


 1. Ulrica skriver:

  Troy!

  Possar ju så bra!

  Matheo, Evelyn och Troj

 2. Fia skriver:

  Ju mer jag tänker på det desto mer gillar jag det: Caspian.
  Starkt och på samma gång vackert. Och passar jättefint ihop med Matheo & Evelyn… OCH det funkar internationellt. Vad säger du Elaine? 🙂

 3. Anna i stugan skriver:

  Jag gillar Lars H Gustafssons böcker om barn, och i en av dem står det att ”de viktigaste verktygen i barnuppfostran är humor och diplomati”. Det tänker jag ofta på, och det stämmer ju. (Att man sen ibland misslyckas och hemfaller åt skäll och hot är en annan femma….)

 4. Stirrande tjej med barnvagn på Coop skriver:

  Hej! Jag mötte Gustav och Evelyn igår på Coop Liljeholmen, och vill bara hälsa Gustav att det inte var meningen att stirra på honom! Var bara så överraskad över att se dem ”på riktigt” (typ som om Kalle Anka hade klivit ur tidningen och plötsligt stått framför mig) + att han var chockerande snygg + Evelyn så ljuvligt söt 🙂 Så Gustav: Ursäkta stirret! Lycka till med trebarnslivet <3

 5. Marie skriver:

  Valentin! Matheo, Evelyn och Valentin! Bara att bestämma att det inte ska bli Matte, Evy och Valle, utan deras riktiga namn. Valentin är ju ett riktigt kärleksnamn på en kärleksbaby❤

 6. Christina skriver:

  Vad glad och inspirerad jag blir av att läsa hur ni som föräldrar är med barnen, dvs, mindre skärm o mer interaktion. Vi har två barn och har börjat med samma sak, gäller att ta vara på tiden med barnen, snart är de stora och vill inte vara med oss föräldrar. Igår efter middagen tog vi våra cyklar alla fyra och körde en sväng runt området, behövs inte mer just nu för att alla ska vara nöjda. Det är mysigt men kräver helt klart mer fantasi och energi än att ”sätta barnen framför tv:n/skärmen”. Kram till dig

Lämna en kommentar