Mormor


Det kändes helt tillräckligt att bara vara vi fem. Det är ju inte så bara. För första gången i mitt liv är det så många att prioritera att alla förutom Gustav, Matheo, Evelyn och Benny halkar lite efter. Jag hoppas att jag kan vara en bra kompis framöver. Ett nyårsmål jag har är att inte dra på mig andras draman. Nu har jag en livssituation då det är helt omöjligt. Så bra!

På kvällen åkte vi hem till vovó. Evelyn ska få kvalitétstid med sin mormor. Vi vill ge henne kärlek och uppmärksamhet på alla sätt och vis. Så hon sover över och stannar tills ikväll.

Vovó hade svårt att släppa ifrån sig Benny. Så himla fint att se dem ihop. Herregud vad detta kort blev fint, måste framkalla det. Han matchar mammas gröna inredning. Haha. <3

Matheo ska få en heldag med sin pappa. De ska på bio, sen ska de på kalas och sen ska det pröva på fotboll. Även han behöver egentid. Och jag ska hänga med Benny. Men även passa på att träffa vänner eftersom han sover mestadels.

Gustav och jag ska försöka se till att vi får ensamtid med alla barnen så att vi inte alltid blir flocken där de äldre ska ta hänsyn till de yngre osv. Det kommer bli bra det här. Jag känner det på mig.

Bloggvännerna har ordet

5 svar till “Mormor”


 1. ia skriver:

  Var inte så orolig att det inte ska funka, att alla måste ha egentid hela tiden, att det är negativt att vara ”stor och ta hänsyn”, att det är dumt att vara ”flock”. Barn klarar att få syskon, din kärlek räcker till alla tre, syskons kärlek räcker även för nya syskon. Visst kan det vara annorlunda när man har en med funktionsvariation (har själv tre, nu vuxna, och en varierad) men det funkar, kanske bara behövs lite mer tid tillsammans att få det att vara vardag. Och om ni som föräldrar tror detta blir kanon, så tror barnen det. Om ni oroar er så tänker barnen att det nog inte är ok…Släpp oro och njut, alla tillsammans.

  • Maria skriver:

   Så fin och klok kommentar! Tror också att det för mycket positivt med sig att vara ”flock”. Tror att vi överlag är så fostrade till individualister numera att vi stressar över ”egentid” även för barnen. Sedan är det viktigt såklart, och mer eller mindre i olika perioder och för olika barn, men ofta leder det till att man känner sig otillräcklig som förälder.

 2. Erika82 skriver:

  Vänner och bekanta får väl ha överseende när man blivit mamma!!

 3. Karin skriver:

  En nyfiken fråga som jag hoppas inte tolkas som kritik. Jag uppfattar det som att Benny är som ditt barn nu och de stora är Gustavs. Såklart inte ordagrant men att ni delar upp barnen så och jag uppfattade likadant när Evelyn föddes, att det var du som tog henne liksom. Amning och sånt fattar jag men i övrigt fattar jag det inte om det är så som jag uppfattar det. För oss har det aldrig varit så att bebisen varit ”min” men jag ser detta runt omkring mig som vanligt förekommande och är nyfiken på hur man då resonerar. Att mamman bär bebisen, Har bebisen i knät, byter, sover, tröstar.. och pappan får ta de/det större. Såklart fattar jag att inget är svart eller vitt.

  • ia skriver:

   Uppfattar också denna ”nyordning” underlig. Det är väl alla fyra, mamma, pappa, Matheo, Evelyn, som fått bäbis. och ni fyra jobbar på att ta hand om den tillsammans – syskonen älskar det upplägget har jag upplevt. Och tillsammans kan man sucka när bäbis gråter för mycket, tillsammans gläds man när bäbis är nöjd osv. Och som Elaine själv skriver ”de sover mestadels” tills en början, så det blir precis lagom jobbigt för alla fyra, och massor av ”vanlig tid”, så som det var före bäbis när den sover. Jag tror detta är klokt uttänkt.

Lämna en kommentar