Proppen har gått


Jag ska försöka censurera detta så gott det går för känsliga läsare. Men ni som har fött vet vad jag menar. Och proppen gick nu på morgonen. Mådde lite illa av’t faktiskt. Berättade för Gustav och Matheo. Matheo garvade ihjäl sig av någon anledning. Men han garvade desto mer när han kom in i badrummet.

Matheo garvar: Det ligger en ****propp på badrumsmattan.

Gustav och framför allt jag dör. Delar av den där.. oh well. Jag tänkte ta ett varmt bad, men nu när proppen har gått så är det väl inte så bra för Benny? Eller vad säger ni? 

Bloggvännerna har ordet

15 svar till “Proppen har gått”


 1. tina skriver:

  Har slemproppen gått? Nej, han är bara nere och köper kaffe. Tihi

  • Ocean skriver:

   Alltså den där historien, den berättade min mormor för mig för typ 10 år sen, sen berättade hon den med jämna mellanrum och vi skrattade lika mycket varje gång. Kan tänka på en i min ensamhet och skratta lika mycket – ”vår” version är ”Barnmorskan frågar den blivande modern om slemproppen har gått. Ja, han har gått och parkerat bilen”!

   Stort lycka till till er, er slempropp är på mattan och Gustav verkar tipptopp å allt annat än slemmig! 😀

 2. Maria skriver:

  Så länge vattnet inte har gått kan du bada! Lycka till när det är dags. Kram ?

 3. Matilda skriver:

  I andra länder, tex USA så föder man ju i badkaret, så varför skulle man inte kunna bada?

 4. S. skriver:

  Helt ok att bada om slemproppen gått! Ofta helt ok att bada även om vattnet gått, så länge huvudet är fixerat och fostervattnet är klart och du inte har feber eller andra tecken på infektion eller att det är en långvarig vattenavgång. Ring förlossningen och rådfråga om du känner dig osäker.

  Att bada skönt frigör oxytocin vilket både är avslappnande, smärtlindrande och enligt min erfarenhet kan verka helt fantastiskt för värkarbetet. Stort lycka till Elaine! ? In i dimman, fifan! ?

 5. Ess skriver:

  <3<3<3<3<3<3<3kärlek till dig och dina älsklingar<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

 6. Mary skriver:

  Blir förvirrad av alla som skriver att det är ok att bada hemma om proppen gått. Var på SöS på föreläsning i veckan, där de tydligt sa att man inte skulle bada hemma om proppen hade gått. På sjukhuset var det ok.

 7. Ina skriver:

  Det är helt ok att bada badkar sålänge inte vattnet gått. Slemmis återbildas hela tiden. Min gick i omgångar under flera veckor. Min BM sa att jag kunde bada även i havet om jag ville, vilket jag oxå gjorde. Mitt vatten gick inte föräns jag började krysta ut bebisen.

 8. S skriver:

  Helt ok att bada, är bm och jobbar på förlossningen. Men är du osäker, ring och fråga. Bättre att ringa och fråga en gång extra. Lycka till!

 9. Katrin skriver:

  Helt ok att bada. Badade på förlossningen bägge gångerna jag födde och första gången hade proppen gått hemma. Lycka till och grattis till Benny som kommer snart!

 10. Mia skriver:

  Åh, stort lycka till! Heja, heja!

 11. Christer Eklund skriver:

  Bada du, många föder ändå i badkar eller i vattnet.
  Lycka till och hoppas på en bra förlossning

 12. Josefin skriver:

  Det är okej med bad när slemproppen gått. Däremot inte efter att vattnet gått eftersom det då finns en ökad infektionsrisk.

  Inför förlossningen med vårt första barn så började jag prata om slemproppen med sambon som såg totalt nollställd ut och trodde att jag menade hunden. Hon dreglar rätt friskt så att han trodde att slemproppen var ett nytt smeknamn är i och för sig helt befogat ?

Lämna en kommentar