Godmorgon


Hej finingar, hoppas att ni mår bra. Igår hade jag värkar med 10 minuters mellanrum vid fem tillfällen efter varandra, sen klingade det av. Så märkligt. Idag ska jag dra mig i sängen, läsa ut Juul och påbörja en ny bok som jag har köpt.

Jag kanske tar mig för att göra en manikyr någonstans. Tycker inte att det blev bra dit jag gick förut. Ibland känns det som att det som har masskunder och lägger 45 minuter på både manikyr och pedikyr inte riktigt gör sina jobb. Jag gick på medicinsk pedikyr  igår och det var grymt.

Jag bor hos mamma i några dagar för att få lugn och ro och för att jag inte riktigt har kapaciteten att vara trevlig just nu. Jag har för ont och för lite tolerans för humor. Det är så skönt att Gustav ger mig den spacet. Jag tror slutet av graviditeten har gett mig riktigt kort stubin. Jag blir liksom arg bara jag tänker på honom. Allt för ett fniss och en blöja. Jag har inte energin att sura, så jag samlar energi hos mamma.

Det är så skönt att känna sig själv och sina tillkortakommanden. Sin för tillfället svaga sidor. På så sätt kan man avlägsna sig så ingen behöver uppleva dem. Som nu. Jag tror det är därför Gustav och jag har varit tillsammans i nio år. Vi hittar sätt att respektera varandra och vara kärleksfulla i affekten. Men så lättretlig som jag är under graviditeten brukar jag aldrig vara.

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “Godmorgon”


 1. Malin skriver:

  Och en annan tvärt om ! är så lugn och mår så bra i mig själv under grav. Och sen när jag blir mig själv så är de upp o ner hit och dit och mår skit. nåja skönt att du får vila. lycka till med allt!

 2. Dahlia skriver:

  Helt galet hur olika graviditeter man kan ha. Verkligen individuellt på alla sätt. På nåt sätt förväntar sig omgivningen att man ska må så himla dåligt när man är gravid. Jag visste inte ens vad foglossning är, och är höggravid med 2:a barnet. Tror definitivt vissa gravida överdriver krämpor för att man får vara mindre aktiv och för att omgivningen vill tycka synd om gravida. Bor i ett land där det under graviditeten varit 40 grader och vindstilla/ingen luft, under hela graviditeten. Folk frågar hela tiden om jag tycker det är jobbigt etc etc, jag kontrar med att 40 grader är varmt för alla och inte bara för mig. Tycker det är negativt att utgå ifrån att min graviditet är en hemsk upplevelse. Vissa kroppar tål mer än andra helt enkelt. Hade dock aldrig flyttat hem till min mor och varit ifrån mina barn, hur trött och tjurig jag än vore nu på slutet. Det är väll nu man behöver ha familjen nära.

  • Mica skriver:

   Som du säger är graviditeter väldigt olika. Att gå omkring med konstant smärta i månader, en konsekvens av svår foglossning, tär på sinnet. Att kunna se att det påverkar en själv och de man älskar runt sig är stort. Att våga ta en paus ur familjelivet och ge sig och familjen andrum är kärlek och respekt inför sig själv och sin familj. ?

   Mår man bra hela graviditeten är det fantastiskt men tyvärr inte alla förunnat.

  • Sanna skriver:

   Oj, välkommen åter när du haft en vidrig graviditet själv. Grattis till dig att du haft en sån lätt graviditet i värmen! Själv var jag sängliggande i 10 veckor från vecka 7-17 pga illamående och kunde inte ens ta mig till brevlådan. Som du själv skriver är alla graviditeter olika. Vem är du att döma hur andra hanterar sina graviditeter?

 3. Lu skriver:

  Hej Elaine! Du som ska föda närsom nu, kan du inte uppmärksamma marschen mot förlossningskrisen som sker på söndag? Hormoner och hemorrojder har skrivit om den här: http://blogg.mama.nu/hormonerhemorrojder/2017/08/15/hang-med-pa-var-arga-javla-riksmarsch/comment-page-1/#comment-159425

  En livsviktig sak att engagera sig i!Vet att du är engagerad i andra viktiga saker men jag tänker mest att du kanske kan gör ett inlägg i bloggen ☺kram

 4. lil skriver:

  fast alltsa, jag var inte ens dar och jag blir ocksa irriterad pa honom :p sa jag tycker du har ratt, haha.

 5. Mica skriver:

  Känner igen mig så. Smärtan är brutal. Det kändes som att höftkulorna skulle ploppa ut, precis som att dra i benen på en grillad kyckling ?-plopp. Kunde inte heller gå och fick åka sjuktransport så fort jag skulle (gå) utanför huset…

  Tänk på efteråt att smärtan och känslan av ostabilitet kan sitta i ett period efteråt. Var försiktig och gör inte stora utfall. En mjukstart (en utmaning för någon som älskar att träna)

  Ta hand om dig!

Lämna en kommentar