Paus


Eftersom jag har så HELVETES ont i fogarna och bara måste försöka andas så pausar jag idag. Vill springa ifrån min kropp men det går ju inte. Hade det inte varit 5 dagar kvar till BF hade jag sökt hjälp, men det här löser sig väl när Benny är ute. Kan man bryta höften under en förlossning? Jag ställde frågan igår och kanske tror folk att jag är ironisk men jag har aldrig varit med om smärta som denna. Jo att föda var likartat. 

Tack för att ni är här och så stöttande. Ni är bäst helt enkelt! Benny hälsar att han har hicka nästan hela tiden❤️

Bloggvännerna har ordet

23 svar till “Paus”


 1. Elin skriver:

  Men snälla Elaine! Åk in till förlossningen så du kan få lite smärtstillande. Så ont ska du inte ha. Du behöver vila. Stor kram ❤️

 2. Mary skriver:

  Hade svår foglossning med första barnet o sängliggande från v20. Smärtan är hemsk men nästan värst var känslan att vara ”instängd i sin egna kropp”. Tre dagar efter förlossningen var 90% av smärtan borta o jag kunde ta min första promenad längre än 150m. Euforin!

  Tycker absolut du ska göra som någon mer skrev att ringa förlossningen/din BM och be om smärtstillande eller något så du kan sova ordentligt på natten. Jag var helt slut under förlossningen då jag inte kunnat sova på flera veckor.

  Hoppas du får vila och mycket omtanke från nära och kära! Snart är Benny ute!

 3. Maria skriver:

  Fem år efter senaste graviditeten kan jag säga att jag skulle genomgå hundra förlossningar mot en graviditet till. Kanske visst överdrivet romantiserande. Men foglossningar kan vara fruktansvärda och tyvärr lite smärtstillande som kan erbjudas. Men tror det ytterst sällan att de påverkar förlossningen negativt kanske snarare tvärtom! Håller tummarna att närmar sig slutet för dig nu!

 4. Malin skriver:

  Jag hade så extremt ont som du beskriver när jag väntade mitt barn. Vidrigt. Jag var så orolig över att inte klara av förlossningen pga smärtan och att gå sönder och typ bryta något. Men för mig gick det verkligen över efteråt och foglossningen märkte jag faktiskt inte av under förlossningen. Jag hoppas det blir samma för dig.

  Nu ligger jag också här igen i vecka 39 och väntar. Har väldigt ont nu med men inte i klass med förra gången.

  Lycka till och heja dig när det är dags!

 5. Sofia skriver:

  Jag hade fruktansvärd foglossning under graviditeten och undrade hur fasen jag skulle fixa förlossningen. Men kände ingenting av den smärtan när det väl var dags och så chockad dagen efter då jag inser att jag kan gå igen! Nästan all foglossning var bortblåst. Helt otroligt hur kroppen fungerar 🙂

 6. Esterii skriver:

  Min dotter hade bf igår. Haft lite fogbesvär och pojken har hicka säger hon:) hoppas ni båda snart har det bortgjort .. Alla krafter till er… Kraaaam.

 7. Hoppas att han kommer snart kram

 8. Matilda skriver:

  Jag håller med Elin, be om lite hjälp! Kan man inte sätta igång förlossningen tidigare när du har så ont? Bf är väl inte någon garanti? Det kan väl gå flera veckor efter Bf utan bebis?
  Jag har inte googlat men jag har för mig att Anna shalene (heter hon så? Som spelade anna i bullerbyn och sen började sjunga. Spelade bland annat mot måns zelmerlöw i footloose) bröt bäckenet när hon födde.

  • J skriver:

   Fick mitt andra barn nu i juli, hade foglossning från vecka 16 och var i stort sätt nästan orörlig de sista veckorna. Men förlossningen gick bra men tyvärr så har jag fortfarande ont tre veckor efteråt, inte som innan men är verkligen inte helt återställd. Med min första så gick all värk över efter förlossningen så blev allt bra chockad att det inte var så nu ? kan tydligen sitta i ett tag med efteråt med.
   Håller tummarna att all din smärta går över med en gång bebisen tittar fram! All styrka till dig!!!

  • Sanna skriver:

   Hon bröt sin svanskota under förlossningen ?

 9. Annatotti skriver:

  Jag känner tyvärr igen mig alltför väl. Tredje barnet började foglossning i v6 (så jag fattade att jag var gravid). En liten ”varning” bara. För mig (obs behöver såklart inte bli så för dig) så försvann smärtan efter förlossningen men kom tillbaka med råge ca en vecka senare och jag kunde inte röra mig. Ville typ dö. Men så berättade läkaren att smärtan var för höfterna(?) drog ihop sig igen varav den extrema smärtan. Och ett par dagar senare var den tillbaka. Så OM det känns som foglossning efter förlossning så tänk på att det förhoppningsvis bara är kroppen som rättar till sig. Kram!

 10. Annie skriver:

  Lider med dig och känner lika. Bf på lördag. Trodde jag skulle fött för länge sen pga jäkla bowlingklot-känslan mellan benen i flera veckor. Har så ont jag bara vill gråta. Med sonen hade jag inga symptom alls under hela graviditeten och fick typ en chock sen när vattnet bara gick utan förvarning 3dagar innan bf. Nu har det för tusan känts typ hela tiden känns det som och trodde därför det skulle komma tidigt men nu börjar jag balka ur å tappa modet totalt och ställer in mig på att jag kommer få lida fram till igångsättning typ!!! Whaaaa *sliter mitt hår* Tack för att du visar även den oglammiga sidan av graviditeter och tack för att jag fick gnälla lite…

 11. Sverigebevakning skriver:

  Min rd till dig är, ring till förlossningen och får rd av de. http://sverigebevakning.blogg.se/

 12. Hope skriver:

  ❤❤❤

 13. ParvaneOttilia skriver:

  Det är så svårt att vila fastän kroppen skriker efter det. Huvudet och vanan att ha 100 bollar i luften säger något annat. Vila hjälpte mig en del under min tredje graviditet. Tillsammans med akupunktur, värme och massage. Jag blev sjukskriven under graviditeten och trodde att när min son väl var född skulle foglossningen vara som bortblåst. Tyvärr blev den så mkt värre direkt efter och jag kunde inte gå på flera veckor sedan sjukskriven 1 1/2 år efter förlossning. Nu 3 år senare flyger jag fram igen:-). Blir ju inte så alltid att det blir värre men jag önskar verkligen att jag hade lyssnat mer på kroppen och vilat mer när den bad mig om det. Lycka till:-). Med hopp om bättring när barnet väl är fött.

 14. ParvaneOttilia skriver:

  Det är så svårt att vila fastän kroppen skriker efter det. Huvudet och vanan att ha 100 bollar i luften säger något annat. Vila hjälpte mig en del under min tredje graviditet som var väldigt svår, smärtsam. Tillsammans med akupunktur, värme och massage. Jag blev sjukskriven under graviditeten och trodde att när min son väl var född skulle foglossningen vara som bortblåst. Tyvärr blev den så mkt värre direkt efter och jag kunde inte gå på flera veckor sedan sjukskriven 1 1/2 år efter förlossning. Nu 3 år senare flyger jag fram igen:-). Blir ju inte så alltid att det blir värre men jag önskar verkligen att jag hade lyssnat mer på kroppen och vilat mer när den bad mig om det. Lycka till:-). Med hopp om bättring när barnet väl är fött.

 15. My skriver:

  Ville bara tipsa om att Indiska har både kuddar och gardiner i härliga färger med papegojor på, till din mamma kanske? 🙂 Kram

 16. Mia i Stockholm skriver:

  Vid min sista graviditet hade jag foglossning från helvetet. Åkte till förlossningen på Karolinska när jag var i början på vecka 39. Jag grät och bönade och bad om att få bli igångsatt och de lyssnade på mig! Tre timmar var min dotter ute ? ❤

 17. Sarah skriver:

  Bryta höften kan man inte göra under en förlossning (om du inte halkar eller ramlar ur förlossningsbritsen) men man kan bryta svanskotan om man har riktig otur. Men det beror i så fall inte på foglossning utan hur barnet passerar ”kanalen” och om instrument används.

  Gör som Elin säger; åk in till förlossningen, du måste få hjälp. Lycka till!!!!

 18. Emelie skriver:

  Förutom en härlig släng av hyperemesis som varade från vecka 6 tills kiddot var ute sådär 6 dagar över tiden, så fick jag dessutom gå med kryckor de sista fyra månaderna för bäckenet höll fan på att gå av (fick en massa bra tips och höftbälten från arbetsterapeuten). Kunde göra en grej per dag typ välja mellan slänga sopor/försöka leka med dottern på 1 år/handla/hämta post. Annars var jag fast inne i lägenheten. Trodde också jag skulle gå sönder och samman vid förlossningen (visserligen gjorde vissa delar av mig det..), men bäckenet höll och tacksamt (?) nog så gjorde själva födandet så jävla ont att jag inte tänkte på höfterna, så tumme upp för det!
  Efter förlossningen kunde jag hiva kryckorna all världens väg och höfterna blev snälla mot mig relativt fort.
  Heja dig och lycka till!

 19. Hanna skriver:

  Med andra barnet hade jag så mycket foglossning från v20. Sjukskrivning fr.o.m. 21 pga utmattningssyndrom samt foglossning.

  Vissa dagar fick sambon lyfta upp mig från källaren, tog jag ett steg så vek sig benet. Helt fruktansvärt!

  Runt v30 började de släppa men sista veckan ville jag bara försvinna. Det gjorde så ont! Fogarna pch nertill. Helt fruktansvärt! Men efter lillasyster var ute försvann det i princip direkt

 20. Cia skriver:

  jag hade foglossningsproblem och svårt att gå under större delen av mina graviditieter, vissa ställningar under förlossningen gjorde fasligt ont och gick inte pga det och dagarna efteråt kom jag knappt ur sägen pga det gjorde så ont i fogarna men de var inte brutna men visst kändes det lite så : S jag hoppas du slipper det. Jag har tyvär fortfarande känningar av foglossning nu flera år efter… Önskar dig lycka till! och att du snart får bebis och mindre ont.

 21. Johanna skriver:

  Åh fy! Foglossningar är verkligen inte roliga! Hoppas det vänder snart 🙂

Lämna en kommentar