Hjärtat svämmar över


Jag vet inte vart jag ska ta vägen med alla känslor efter gårdagens fest för svärfar, så jag portionerar ut lite här. Vilket kvitto på den fantastiska pappa och farfar han är. Tårfyllda tal från sina barn och kramar från Matheo under tiden talen hölls. Han skulle promt sitta bredvid farfar under hela festen. Men när Gustav skulle hålla sitt tal så satt Matheo bredvid mig. Han skulle ge farfar tavlor efter talet.

Att höra Gustav stå där och tala var ett av de större ögonblicken i såklart både hans och Jans liv. Men jag såg hur Matheo var med om ett ögonblick han alltid skulle minnas och jag var en stolt tupp som fick hålla tillbaka tårarna. Så fina, genomtänkta och kärleksfulla ord som min man gav sin pappa. Jag vet inte varför, men det kändes som att hjärtat skulle gå sönder av all kärlek. Jag vet att Gustav inte gillar för mycket superlativ, men jag kunde inte låta bli att flera gånger under kvällen viska att hur stolt jag var och hur bra talet var samt vad det betydde för Matheo att få se det. Gustav bara log som han kan, glada ögon och gav mig varma pussar.

Sen vaggade jag omkring och han kunde stanna upp mig, det gör han ofta, tittar och berättar hur fin jag är. Precis så som han gjorde på vårt bröllop. Och på nåt magiskt sätt känner jag mig lika fin som då trots att jag går in i vecka 40 imorgon.

Att han låter mig fläta honom och kan går runt med de flätorna i två dagar. Sånt gör mig så glad. Han skäms inte, kommenterar inte. Tycker jag det är fint så år det kul tycker Gustav.

Att jag får pussa och krama honom vart jag vill. Och jag får alltid pussar och kramar tillbaka.

Att han är sån bra pappa.

Så många skäl till att jag älskar honom. Mer än någonsin nu efter nio år tillsammans. Det var en jobbig väg hit, mycket terapi och kriser i mitt inre. Men det är skönt att vara framme, i kärleken.

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “Hjärtat svämmar över”


 1. Kerstin Sörbom skriver:

  Vilken kärleksförklaring, tack för att du låter mitt hjärta svämma över. Så mycket känndes det, så mycket hade du att ge. Så det kunde hamna hos mig.

 2. Ida skriver:

  Så underbart att få ta del av. Tack för att du delar om kärleken som kommer efter svårigheter. Du ska veta att det ger mig hopp och tro ❤️??

 3. Hanna skriver:

  Går igenom min livs värsta kris… helt ensam. Jag har min familj men ingen partner. Detta gav mig hopp ?? tack så mycket för att du delade med dig ❤

 4. Så fint, så mycket kärlek <3

 5. Alva skriver:

  Ett sådant härligt inlägg 🙂 det gjorde en glad och läsa 🙂 önskar er många lyckliga år tillsammans framöver med 🙂

 6. Marja skriver:

  Så himla fint, har verkar vara en så stabil och kärleksfull människa. Jag tror att män med fäder som varit bra pappor har en extra stor chans att bli bra fäder och män. Då har det liksom funnits en bra förebild på hur en bra vuxen man ska vara. OBS! Detta är inte en diss av kvinnor som mammor, tror bara att det är extra bra när det finns en bra förebild av båda könen. Då lär sig tjejer att en bra man är en snäll och kärleksfull man, och killarna detsamma.

 7. Helena Rejnevik skriver:

  Hej! Vet att du just nu har fullt upp med kroppen, livet och barn nr 3. Men jag blev så himla berörd av det fina du skrev om din man ? Jag har det lite funderingar som jag gärna skulle vilja ha lite feedback på…från dig eller från någon av dina följare. Jag lever med sambon och hans två barn i hans hus på landet. Hans förra sambo gick bort för två år sedan nu….och jag kämpar för att passa in ? Svårt att ta till sig hans hus, som förra sambon inrett och svårt att ta mig till hans barn så som han älskar dom. Inte varit sambo alls innan detta förhållandet så jag är rookie på mycket, allt ifrån att laga mat och att den ska vara klar på vissa tider till att tycka prioritera vardagslivet framför mitt jobb som jag älskar, får ständigt höra detta och tassar ibland på tå för honom. Vad ska jag göra? Hur ska jag göra? Svårt att prata om detta med honom, vet att jag borde. KRAM alla!!

 8. Pau skriver:

  Tack ❤ för att du delar med dig. Så fint att tårarna tittade fram. Du har samanförts med en fantastisk människa och likaså har Gustav turen att få dela livet med en unik & fantastisk människa?
  Så glad för er skull och barnens, som har lyckan att omringas av er styrka, kärlek och kämparglöd.

  Det ger mig hopp om framtiden.
  Sitter i en ledsam separation och får dagligen slå mig på handen för att inse att trots 15 år av kärlek & bebis/barn har livet givit honom en ny ”blomma” att beskåda.
  Men att läsa om relationer som er, medveten att det inte varit en dans på rosor, alla kämpar, så hjälper det nig att inte bli bitter och hatisk.
  Hjälper blicka framåt och längta wfter att en dag få fläta någon fin människas hår ?? och inte bittra över att jag blev utbytt för en 25 årig hurtbulle.
  Närmar man sig 40 är det lätt hänt att börja tvivla på sig själv och lägga energi på fel saker.

  Tack för fina bloggen.
  Kram ??

Lämna en kommentar