Elaines lista av tips för karriären


Det är många som frågat hur jag kommit från Bredängsvägen 206, destruktiva familjerelationer och mobbing till drömjobbet, drömman och en massa härliga vänner. Det har inte varit en rak väg dit direkt. Jag har fått anstränga mig, pröva nya tankesätt och övervinna saker som jag inte gillat hos mig själv. Visst har min utbildning gett mig min retorikkompetens, men det är annat än den som tagit mig dit jag är idag. Tänkte dela med mig för att se om ni andra kan ta mina genvägar❤️. Sen vill jag bara säga att karriär för mig det är att komma dit man vill oavsett om man vill driva bolag eller jobba i kassan på Konsum. Att lyckas jobba med det man vill helt enkelt.

Karriär


Studera konkurrenter och se vad de gör. Gör något helt annat som matchar din kompetens eller gör det som de gör med hundra gånger bättre.

Se inte konkurrenter som konkurrenter. Se dem som kollegor och bjud ut dem på lunch. Särskilt de du tycker är skickliga. Eller bara släng iväg ett mejl där du berömmer dem. De kan ju vara väldigt busy.

Om du blir avundsjuk på dem som det går bra för så motverka det. Ring upp och gratulera dem. Gå emot din avundsjuka. Säg saker som du önskar att du kunde säga ”Vad grymt bra det går för dig. Du är verkligen en förebild.”. Känslor av glädje kommer komma ikapp sen.

Jag hade inga kontakter, kände inga vars föräldrar jobbade på eller drev olika kommunikationsbyråer. Så jag fick ”knacka dörr” och helt enkelt marknadsföra min kompetens som ett bra komplement till deras befintliga utbud.

Strunta i om du är ung gammal eller något annat som du tror kan vara ett hinder. Säger någon ”du är väldigt ung” så säg bara ”kul att du noterade det, men det känns irrelevant för den kompetens jag besitter och som jag är säker på skulle vara av glädje för er”. Säg det trevligt.

Kort och gott har jag arbetar bort avundsjukan jag hade för många många år sedan. Jag ser alla retoriker som mina kollegor, uppmuntrar folk att starta ”konkurrerande” retorikbyråer för det förbättrar kvalitén på hela marknaden. Jag har aldrig fokus på min ålder eller kön utan på det jag kan. Framgångskoncept Im telling you. 

Jag jobbar bara med folk som känns sympatiska och har hjärtat på rätt ställe. Strateger som bara ser folks anseende, efternamn eller omsättning lockar inte mig. Jag vill inte vara nära sådana personer. Sen gör det ju inget om bolag går bra, men det ska gärna vara ett hjärta på rätt ställe förmatt jag ska bli imponerad.

Sist men inte minst så är fritiden och de människor man ungås med då viktig för ens framsteg i karriären. Det är där man hämtar  sin glädje och energi. Du har inte råd med misunnsamma personer som säger ”det där kommer aldrig gå” eller ”ska du inte satsa på nåt säkert kort”. Omge dig med folk som tror på dig mer än du själv. Jag hade turen att ha en mamma som ständigt sa ”Det kommer bli något stort av dig” kusiner som sa ”du kommer bli president” och vänner som ständigt var övertygade om att jag skulle hitta min väg till lycka. Jag såg till att vara naiv nog att tro dem. Jag sa aldrig emot eller protesterade mot fina prognoser andra gav mig, jag absorberade dem. 

Så det är mitt främsta karriärtips! Omge dig med bra vänner❤️. Nästa gång tänker jag ge er mina kärlekstips. 

Vad är era karriärstips? 

Bloggvännerna har ordet

14 svar till “Elaines lista av tips för karriären”


 1. C skriver:

  <3 Bless!

 2. Tack Elaine! Härligt pepp för någon som går och drömmer stort och hela tiden jagar nya mål 😉 Och, det här inlägget fick mig att tänka på att du borde ha en sajt som var byggd så att alla bra inlägg du någonsin skrivit kunde få chans att lyftas och highlightas och inte bara drunkna i flödet <3 Lite så jag också tänkt med den nya designen jag själv lanserat på min blogg den här veckan! Och som överlag börjar bli poppis i bloggvärlden. Lite mer "magasin" liksom. Det kanske kunde leva kvar även den dagen du inte vill blogga dagligen längre liksom 😉

  Kram!

 3. Sverigebevakning skriver:

  DE som kom från Zero till Hero har jag stor respekt för. Inte de som är födda i pengar. http://sverigebevakning.blogg.se/

 4. Grymma tips! Blev inspirerad att skriva ett eget sådant inlägg nu men om vi kör något som jag på stående fot tror är bra för karriären så är det att nätverka (och balansera nätverkande med att leverera), att våga lämna uppdrag och arbetsgivare som inte stämmer överens med ens värderingar och att komma ihåg att livet handlar om mer än att bara jobba (även om det är sjukt kul) ??

 5. Hanna skriver:

  Bra tips men en stor del är också att du är en ambitiös och väldigt begåvad person. Alla är inte det och kommer inte nå toppen men det kan vara bra det med. Men du är en imponerande person och det är inte alla. Lycka till även i fortsättningen.

 6. Tack för det här inlägget! Inspirerande och bra, tycker att värderingarna om att vara unnig och glad för andra är otroligt sympatiska! Har du upplevt att det fungerar på alla, eller behöver du ibland möta typ missunnsamhet (och kanske bithchighet) med samma mynt? Jag vet ju inte, men gissar att alla du möter inte har samma inställning?

 7. Patricia Menger skriver:

  Härligt inlägg!
  Jag har jobbat i några år som fastighetsmäklare och många tror att vår bransch är hur enkel som helst! Det är den INTE!
  Men om man är villig att jobba hårt och tro på sig själv så går det. Jag håller med om det du skriver speciellt om konkurrenter till kollegor. För så tänker jag om mina mäklarkollegor! Tack för inspirerande ord❤️

 8. Alva skriver:

  Jag följer och kommenterar vanligtvis inte bloggar- förutom din då och då Elaine. Du gör ett fantastiskt arbete både för utsatta barn men lyfter även viktiga samhällesfrågor och moralisk problematik som vi har i samhället då den uppdagas. Du står upp för barn med funktionsvariationer, ja utför massor som är beundransvärt. En hel del oberättigad skit har du också fått ta i kommentarsfälten ibland. Fortsätt kämpa för det du tror på för du gör det bra! Tyvärr har jag inga karriärstips. Ville bara skriva detta.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Tack snälla Alva för att du säger det, läser ju era kommentarer och skiten går ibland in men också det fina som du skriver här. Tack❤️

 9. Madelen skriver:

  Tack för ett intressant och inspirerande inlägg! Läser din blogg sedan några år tillbaka men är alldeles för dålig på att kommentera här… Tycker verkligen detta inlägg får tummen upp! Ser fram emot att höra nästa tips! 🙂 Kram!

 10. Resfredag skriver:

  Har nyligen blivit min egen och det är PRECIS sådana här typer av tips jag vill ha. Tusen tack – och lycka till med stundande förlossning. ❤️

 11. Fantastiskt inlägg. Så sant, allt, och samtidigt en tankeställare. Alla borde utvärdera sig själv, sina tankar och sin omgivning med detta i åtanke.

  Tänk så ofta jag läser hos dig och tänker att vi skulle haft så grymma diskussioner om vi setts. Haha. En komplimang till oss båda, det. ?

 12. Mitt bästa karriärstips förresten?
  Var prestigelös. Det tar dig långt, gör törnar färre för att du fokuserar på rätt saker (leverans snarare än prestige) och för att det gör dig till en härligare person att jobba med. Och så blir det mycket roligare!

 13. Riktigt bra inlägg. Håller med om det mesta!
  Tack för alla sköna inlägg du skriver, Elaine.

  Det får mig att tänka på saker som är viktiga.
  Trevligt att det inte bara är jag som tycker så.
  Det ser jag nu när jag har läst alla kommentarer.

  För mig som jobbar med spelproblem är det viktigt med inspiration för mig och min familj och det är det jag får när jag läser din blogg.

  Kram från Annica

Lämna en kommentar