Så här stark vill jag vara


En tvåbarnsmamma som utstrålar styrka och glädje hela vägen in till själen. Jag blir så glad när jag följer henne.

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 09.17.54

Hon känns som en sån sund person. Och det hon kan göra är exakt de saker jag vill kunna göra.

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 09.17.02

Hon är stark, riktigt stark.

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 09.18.30

Kolla bara hur bra hennes kropp mår. Det här är inte lätt att göra men hon får det att se så lätt ut.

Så jag vill ha den PT:n som kan programmera mig att göra exakt dessa saker inom ett år. Jag vill ha kost, program för att kunna fixa det 2018. Strong 2018. Det är inga låga mål, men jag vet att med mitt pannben just nu så ska jag kunna göra det. Säger PT:n ”tonade muskler” så är det inget för mig. Däremot prestation och styrka är helt i linje med det jag vill ha. Är du den jag söker? Mejla mig på elaine@snackasnyggt.se och markera mejlet PT. Kan du PT:a på annan plats än gymmet, det vill säga hemma i vårt framtida gym så är det ett stort plus. Trebarnsmamman tänker långsiktigt.

 

Bloggvännerna har ordet

35 svar till “Så här stark vill jag vara”


 1. Cissi skriver:

  Haha jag är tvärtom, vill för mitt liv inte se ut sådär. Det roliga är att nu är det modernt, och då är det lite skämmigt att träna för nåt annat än att bli stark. Jag vill inte bli stark, jag har inte ont nånstans, orkar med min vardag och de sysslor som hör till, osv. Jag vill hålla mig smal, röra på mig mycket för att få endorfiner, komma ut på rundor i naturen osv. Det får man inte säga just nu i PK-Sverige :).

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Tänk om du Cissi kunde berätta vad du eftersträvar utan att pissa på andra. ”Vill inte för mitt liv se ut så där”. Hur kan man vara så elak under ett inlägg som du ser att personen på bilden dessutom läser. Kommer det spya i munnen på dig med kommentarer som den, och så skyler du dig med ”det får man inte säga i PK-Sverige.”. Tänk om nån kom fram till dig och sa ”vill inte för mitt liv se ut som dig”. För att prata ditt icke-pk-språk. Man får säga vad man vill men du avslöjar bara vilken stinkande fjärt du är när du pratar. Jävlar vad det stinker?

   • Emmie skriver:

    Jag tänker ju att det är en mindre lyckad formulering av Cissi – ett ”jag är precis tvärtom, har aldrig varit intresserad av att vara muskulös utan mitt mål har alltid varit att vara smal”. Känslan jag fick i hennes kommentar var inte att det handlade direkt om PT:n du pratar om. Men det är min tolkning och att tolka det skrivna är ibland en väldigt snårig labyrint tycker jag.
    Annars håller jag med dig, det du anser dig kunna skriva om eller till någon på nätet det ska du kunna säga till denna personen face to face – tycker det är en väldigt viktig regel.
    Tack för din blogg, jag håller inte alltid med dig men men det behövs inte heller ?

 2. Michaela skriver:

  Hon och Lofsan är ju polare 😉 tror fortfarande Lofsangruppen is the deal!!

 3. Jørgine skriver:

  Så skjønn du er!!! <3 tusen takk!

  Og du… om du er i Norge en gang tar jeg gjerne en PT time med deg 😉

  God helg!

  Jørgine <3

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Mer än gärna!!! Vem är din PT Jorgine? Eller är du PT åt dig själv? Gör du program åt andra?

   • Karin skriver:

    Följer hennes blogg, hon är grym! Hon är utbildad gymnasiklärare (tror iallafall det, om jag uppfattat norska språket rätt) och utbildad PT. Skrivit en träningsbok, jobbar även som influencer och Reebook representant. Hon håller tränings workshops i Norge och utomlands.
    Toppen person att inspireras av, hon är sund, rolig och inspirerar med sin träning.

 4. Jossan skriver:

  Men vilket svar du ger Cissi, Elaine! Blir mörkrädd!
  Jag tolkade absolut inte Cissis kommentar som att hon ”pissar” på någon. Bara för att hon inte vill se ut som din nya idol? Jeeez, take a chill pill!

  Förstår precis vad Cissi menar med att man inte får säga så i PK-Sverige. Nämligen att man vill vara smal, nu ska det istället heta att man är ”stark”. (Strong is the new skinny)

  Snart vågar väl ingen av dina läsare skriva kommentarer som skiljer sig från dina åsikter….

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Mörkrädd?! Tänk att nån går fram till dig och säger ”jag vill för mitt liv inte se ut som dig” förstår du hur elak kommentar det är? Tänker inte ta ett chill pill, man säger inte så. Man håller käften med sådana elakheter.

   • Jossan skriver:

    Jsg tolkar det iaf inte som elakt. Du skriver att du vill se ut som kvinnan på bilderna, Cissi replikerar och säger att hon är tvärtom. För att påtala varandras olika preferenser.

    Men men…

    • Elaine Eksvärd skriver:

     Ingenstans säger jag att jag vill SE ut som kvinnan på bilden. Jag vill vara stark som kvinnan på bilden, kunna göra det hennes kropp kan GÖRA. Därför blir det så skevt och elakt att kritisera hur hon ser ut. Kolla hur hennes kropp mår skriver jag och visar ett klipp på när hon tränar, det är inte så att jag berömmer hennes sexpack eller så.

     • Jossan skriver:

      ”Vill bli” som kvinnan på bilden då. My bad.

     • Elaine Eksvärd skriver:

      Fattar att den lilla delen kan tolkas, hade hoppats att det var tydligt med övrig text ”vill bli stark som” . Ska vara tydlig med att ”jag vill kunna Göra” så att elaka kommentarer likt Cissis inte ska kunna kläckas.

     • Anna skriver:

      Jag blir också alldeles chockad av ditt utspel mot Cissi?! Och ”jag har aldrig sagt att jag vill SE ut som”? Vad är det? Menar du att vi ska behöva ANALYSERA dina ordval för att fatta exakt vad du menar? För även om du inte sa det rakt ut så var det just vad texten signalerade. Att du vill SE ut som henne. Och om det nu inte var det du ville så är det ju märkligt eftersom du tydligen inte hade en aning om vem hon är och hur hon lever.

      Du slänger ur dig ganska ogenomtänkta saker väldigt ofta men har ingen tolerans alls för att andra kan göra samma sak.

     • Anna skriver:

      Och en sak till. Du skrev för ett tag sedan ett inlägg om hur du inte kunde förstå par som lever utan sex. Jag tror nog det du skrev då bränner i hjärtat på sexlösa par på samma sätt som det Cissi skrev bränner i hjärtat på dig. Det spelar ingen roll att du bäddade in ditt resonemang i lullull som ”ja alla gör ju som det vill och jag dömer ingen” för budskapet är ändå detsamma.

 5. Anna skriver:

  Åh vad det här inlägget skaver i mig, kan inte sätta fingret på det. Men det påminner lite om din förra graviditet när du hade sånt himla fokus på träning och du nu i efterhand själv inte tyckte det var så bra framställt av dig.
  Dels att ditt mål troligtvis är helt orimligt. Först komma tillbaka i grundform efter en graviditet plus en husrenovering och sen ett nytt trebarnsliv. Du skriver väldigt mycket om träning på ett sätt som jag tycker gränsar till hetsigt och jag tror inte det är ditt syfte (vet att det inte är det). Men ändå så är det ngt med den här typen av inlägg som inte känns helt hundra.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Asch man ska sikta mot stjärnorna så når man trätopparna❤️ tack för feedback Anna får gärna klura på exakt vad som är hetsigt och återkomma. Vill aldrig hetsa

  • Sara skriver:

   Jag håller med Anna. Jag uppfattar att denna ”stark-trend” är precis lika illa som den smalhets som råder. Lika skadlig, lika kroppsfokuserad, lika hetsande. OBS, vill inte på minsta sätt insinuera att det var dina avsikter Elaine. Men jag tror verkligen vi alla bör fråga oss varför vi vill bli ”starka”/”fit”/”hälsosamma”/”smala”/liknande adjektiv. Är det inte bara en rad uttryck/symptom för precis samma (i mina ögon: högst ohälsosamma) kroppsfixering?
   Hoppas detta landar på rätt sätt, vill verkligen inte klanka ner eller påstå att jag sitter på en sanning. Bara lyfta en tanke och frågeställning.

   Till sist, och till det viktigaste: all lycka till med vad som komma skall! Så obegriplig häftig resa du har framför dig!

   • Elaine Eksvärd skriver:

    Jag är med på att det finns aspekter av starktrenden som inte alls är sund. Stark tycker jag aldrig är en dålig strävan då det är ett kvitto på att din kropp går bra, men kanske ska man gardera sig med att säga sund också. Att mäta kroppssprocent och dylikt tycker iaf jag är fel fokus.

    Tack snälla Sara! <3

  • J | Noees, Amandus och Elviras studiekollega m skriver:

   Jag fick samma känsla – here we go again, typ! Dags att avfölja ett tag. Jag kan också snacka om avokados i ett till två inlägg om dagen, det betyder inte att jag inte hetsar och är besatt av avokado för det. Jag är helt med på det Solveig skriver också faktiskt, att bara för att man gillar en sak så kan man ändå tänka på hur man uttrycker sig och att det kanske finns fler (viktigare) aspekter att prata om i offentliga forum än just det. Många av oss läser fortfarande inte din blogg för att den är en träningsbloggen – den är i vanliga fall något djupare, något mer, något utöver det vanliga. Och även om hon inte redogör för sina mål om träning i livet i vart tredje inlägg på en blogg så betyder inte det att hon inte tränar. Och sen att dra den om generationer och träning – det var faktiskt lite fult och något fördomsfullt faktiskt Elaine. Jag var in på sidan och trodde jag skulle kräkas faktiskt, det där hurtbulleglada över träning och att det är det enda som finns i livet.. Jag klarar det inte, blir psykiskt sjuk på riktigt eftersol det triggar en massa osunda mekanismer och destruktiva tankemönster i hjärnan. Avskräck var mitt första intryck av det IG-kontot. Sen fattar jag också att det finns en riktig person bakom allt detta som har en vardag likt oss alla andra och som använder kanalen som ren marknadsföring, I get that! Men den här hybrisen på träning som du fått känns snarare som ett resultat av din oförmåga att kunna röra dig alls så som det ser ut just nu. Jag förstår att du blir hungrig på träning då men utåt mot oss läsare tolkas det av (en del av) oss iaf som besatthet vilket rimmar illa när man använder sundhet/friskhet/hälsa i samma andetag. Att tala i såna termer samtidigt som man är fixerad blir så motsägelsefullt. Och det skickar också signaler, som någon annan skrev, att dem av oss som inte skriker ut att vi strävar eller kämpar mot detta – vi är osunda. Tänk om man faktiskt valde att lägga lite av tiden man proklamerade om sin träning till världen eller lät bli vart tredje pass och la den tiden på barnen ist vilken direkt effekt det skulle få för deras livskvalité snarare än snacket om att ”jag ska hålla så länge barnen lever och det gör jag bara genom kontinuerlig träning”-snack. Jag menar, träning är bra, men din kropp går inte under om du inte kan göra 15 chins. Och 15 chins, om jag ska vara krass, tror jag knappast påverkar barnens livskvalité nämnvärt om det nu är för att öka på ens egenskaper som mamma genom det. Jag vet inte, kanske blev det mest svammel nu då men jag hoppas du är med i nåt av resonemangen jag för. Ha en fin kväll!

 6. Solveig Gustafsson skriver:

  Hej på er unga människor.
  Är det det enda ni tänker på att vara smala eller starka. Livet innehåller så mycket mer, och du Elaine som väntar barn, kanske skulle tänka lite mer på det livet än hur dig ska se ut om ett år. Har inte märkt sådana elaka kommentarer förut som den du gav här, har aldrig skrivit förut heller, men jag kände att jag ville. Jag är nog för gammal att läsa sådan här bloggar, för livet har lärt mig så mycket annat på vägen, än vackra hus eller lägenheter, eller vad det nu kan vara. Så det var sista gången jag läser här och första gången jag skriver något. Jag ska leva mitt pensionärsliv, på mitt sätt, så får ni unga leva ert. Lycka till med barn och starkt och smalt liv, flytt o hus m.m. Hoppas livet kommer att vara snällt emot di i framtiden Elaine.
  Kram från en Hammar mormor 75+

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Solveig. Inget i detta inlägg handlar om hur jag ska se ut om ett år utan om hur stark jag ska vara om ett år. Jag vet att det finns generationer som inte har styrka eller hälsa prioriterad, men det har jag i synnerhet nu när jag är mamma till en dotter med funktionsvariation. Jag vill kunna vara där för henne länge och ha hälsan med mig länge. Smal eller snygg är inte fokus för det. Men tack för att du var med så här långt och njut av ditt pensionärsliv. Stor kram

   • Solveig Gustafsson skriver:

    Hej igen. Nu kommer det sista i mitt inlägg. Du har ingen aning om vem jag är eller hur jag ser ut, vad jag prioriterar eller vilken styrka jag har. Men det har aldrig varit något jag pratat om. Ville bara säga att i dagens samhälle så kanske vi ska prata om annat, än styrka m.m. Förstår att du vill finnas för dina barn, det vill väl alla, men vi har inga garantier för någonting, oavsett hur starka vi är eller vilken PT vi har. Alla barn behöver sina föräldrar oavsett hur dom är. Men jag önskar dig lycka till med allt, och kanske vi kan se dig i tv-rutan som Bamse en vacker dag ?. Kram den gamla mormodern Solveig

 7. Anna skriver:

  Men oj. Jag trodde först att det var ett troll som skrivit den kommentaren. Såg sedan att det var du. Jag blev lite ledsen även om jag inte håller med C överhuvudtaget.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Jag blir arg när folk tar sig friheten att prata nedlåtande om andras utseende. Inte meningen att göra
   Dig eller andra ledsna❤️

 8. Erika82 skriver:

  Jag vill också bli stark men ser att det är många som skriver så på sina bloggar och sen ser de ut som bara skinn och ben (obs inget fel om man ser ut så ”normalt”) vilket bara är falskt.

  Men stark och tex bra kondition har inget med utseendet att göra även om man ofta får det på köpet.

 9. E skriver:

  Jag känner som flera andra här i kommentarsfältet att detta inlägg skaver. Kan inte riktigt sätta finger på det, men det skaver faktiskt rätt mycket. Jag är relativt ung, jag känner att det påverkar mig på ett negativt sätt, jag börjar fundera hur jag själv ser ut, och att jag kanske inte är stark nog (som tydligen ska vara = att min kropp mår bra/är frisk?).

  Jag har länge kämpat med min egna kroppsuppfattning, jag tror att träning är bra för många, men jag känner att det skaver när tanken är att stark=sund=frisk. Det innebär ju att alla andra som inte kan/vill/har förutsättningar att träna sig starka i samma veva får stämpeln osund/ej frisk. Det rimmar dåligt för mig.

  Jag önskar att fokus kunde få vara att alla får röra på sig i den mån en själv vill och mår bra av, att fokus ska vara på att vara en god medmänniska och att kroppar bara kan få vara just kroppar. Att alla lyssnar inåt på vad en själv behöver. Lär känna sin kropp. Och inte hetsas över inlägg som dessa. För jag blir hetsad, trots att jag aktivt försöker att inte bli det. Jag påverkas. Och det blir jag ledsen över.

 10. ELin skriver:

  Det här inlägget skaver hos mig med, är inte helt klar över varför. Men just att peka på en viss person och säga så där vill jag bli, är ju som gjort för att man ska tolka in utseende i det. Annars kan man ju bara spalta upp antal chins och vad det nu är för mål utan att lägga in bildmaterial. Jag har brottats med det här själv i många år, balans i träning, utseende och mål med träningen. Därför vill jag veta mer hur du tänker när du sätter upp träningsmål. Jag har tex vissa tider jag vill kunna springa på samt antal armhävningar och tid på plankan, men utåt sett säger jag bara att jag tränar för att orka med vardagen och barnen, vilket såklart är prio ett. Sen finns också mål om vikt och utseende där i bakgrunden, i hopp om att det ska komma av sig själv typ. Men jag orkar ju inte med barnen mer för att jag springer milen några minuter snabbare… kanske handlar målen om motivation och för att det ska vara kul. Jag vet inte, blir galen på mig själv och tycker att jag har dubbelmoral. Plus att jag tycker det är både peppande och jobbigt att läsa träningsinlägg på nätet, slutar nästan alltid i att jag känner mig dålig, trots att jag tränar 4-5 pass i veckan, det känns inte sunt att jag ändå inte kan känna mig nöjd 🙁

 11. E skriver:

  Kolla in världens bästa PT; Sandra ptsandii på Instagram! Hon är stark, hon är grym och när hon säger kör, vågar man inte något annat än att ge allt!!!

 12. Karin skriver:

  Jag tycker Jorgine är superinspirerande, hennes styrka, hur hon tränar. Hon är rolig, väldigt transparent, rakt på sak, genomtänkt när det gäller vad hon publicerer med tanke på kropps- och hälsohets. Hon är även väldigt vacker och ser superfit ut. Hon är proffs på träning precis som du är proffs på retorik. Utbildad lärare och lång erfarenhet som PT.

  Efter att ha följt henne länge så tycker jag att sättet du uttrycker dig här inte är vad jag uppfattar vad hon står för. Hon jobbar med träning och har gjort det i många år. Hon är proffs. Träning är hennes största intresse och hennes levebröd. Hon tränar nästan varje dag för att det är kul, lägger upp sin träning själv ingen PT.

  När du skriver att: ”Så jag vill ha den PT:n som kan programmera mig att göra exakt dessa saker inom ett år. Jag vill ha kost, program för att kunna fixa det 2018. Strong 2018.” – ja då blir det faktiskt lite samma sak som att ”Stong is the new skinny”. Att vara stark ses som mer hälsosamt (och är mer hälsosamt) än att vilja tappa fett men liknande tänk kan ju ligga bakom, hets om att även se vältränad ut. Men det kan maskeras bakom att muskler är mer häsosamt.

  Skulle du verkligen ha Jorgine som målbild om hon inte även var så vacker, stark och extremfit? Du skriver om hälsa, att hon ser hälsosam ut. Och ja efter att ha följ hennes blogg så håller jag med, hon verkar väldigt sund och hälsosam, men inte pga av denna träningsvideo utan hennes tänk som kommer fram i bloggen. Att nå hennes styrka och vältränande kropp på ett år känns inte hälsosamt (tycker jag). Om du tränar för livet är ju 2018 bara ett år av många. Om du inte klarat lika många push ups som Jorgine innan så kanske bäst att under amningstiden först ha som mål att nå den kropp man hade innan graviditeten efter all påverkan på kroppen en graviditet har.

  Du ser ut att vara väldigt stark och vältränad, supersnygga arm- och axelmuskler (om man får ge en komplimang 🙂 ) men varför jaga en i praktiken elittränande person, på ett år. Är det hälsa? För henne är det hälsa, hon har en viss genetik men samtidigt sund kost och mycket träning under många år. Efter hennes graviditeter så var detta hennes ”vardagskropp” att komma tillbaks till, en person som kan göra många, många push ups och knäböj med mycket vikt. Du har haft som mål att göra 10 pushups under flera år men inte haft tid att träna så mycket så att du nått det. Varför välja att nå Jorgines förmåga till push ups det året efter man blivit mamma för tredje ggn? Är det hälsa för livet?

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Näe, kanske inte. Visste inte att hon var PT eller elitidrottare. Halkade in på hennes insta igår, hade ingen aning om vem hon var visste bara att jag vill kunna göra det hon kan. Då kan jag förstå att det upplevs som hets från min sida. Lite som att säga att jag vill bli Usain Bolt på ett år.

   • Karin skriver:

    Ja! Liiiite så blev det. Hon är jätteinspirerande, allt verkar så lätt med träning, opretensiöst, kul med det hon delar med sig. Hon bara kör. Det är mycket kroppsträning ute och endel parträning (tips om du och Gustav vill träna ihop). Hon är en av norges mest kända PT:s, tror hon blev känd i början pga av hennes videos där hon kroppstränar med sina barn som ”vikter” efter graviditeten. Hon har massa videos ute på sin blogg och youtube. Men att hon fortfarande är känd och populär nu är nog för att hon är så skön! Tuff tjej, ofiltrerad, ”italiensk” temperamentsfull. Jätteduktig.

    PS jag vill oxå kunna det hon kan !!

Lämna en kommentar