Tre centimeter öppen och Benny är fixerad


Jag har precis varit hos min underbara barnmorska Marie. Kan man älska någon efter bara ett gäng möten så älskar jag Marie. Hon lugnade ned min oro för bb-situationen och sa att i värsta fall får jag ta mig till Gotland där hon är på semester några veckor fram. Hahaha.

Jag hade ju väldans ont efter all dans hos Agneta igår och det lugnade hon ned mig med också. ”I vissa länder dansar man ner och ut sina barn”. Sen undersökte hon mig och Benny var fixerad och jag är redan tre centimeter öppen. Men så kan det tydligen vara ett litet tag innan. Men sannolikt kommer hen att komma tidigare.

Jag har så kort överkropp så det syns inte så väldans när min mage sjunkit ner. Jag ringde Gustav och snacka om att han blev nervös. Helvete vad jag skrattade när vi pratade.

Jag: Jag är tre centimeter öppen och Benny är fixerad.

Gustav suckar nervöst.

Jag: Blev du nervös?

Gustav: Ja alltså tänk om du öppnas tre centimeter till i natt och vi är ni nån kyrkpark borta vid Villa Fridhem.

Jag garvar: Kyrkpark?

Gustav: Ja. Ett sånt ställe där det inte finns några sjukhus i närheten av så tvingas jag förlösa dig med linjal och sax.

Jag asgarvar.

Gustav: Matheo hämta linjal och sax så sätter vi igång.

Jag: Vad ska du med linjal till?

Gustav: Man ska väl mäta barnet efteråt. Och sen ska vi ju klippa navelsträngen

Jag garvar och Gustav suckarn nervöst mellan sina leenden.

Bloggvännerna har ordet

13 svar till “Tre centimeter öppen och Benny är fixerad”


 1. Lovisa skriver:

  Det är nära nu 🙂 stort lycka till! Skrattade gott åt linjalen ? Fina ni är! Kram

 2. Madelen skriver:

  Då ringer du mig Elaine om du är vid Villa fridhem och Benny ska ut så kör jag dig vettu ?

 3. Hope skriver:

  Smart av Gustav att tänka på linjal?

 4. E skriver:

  Är väl i Norrköpingstrakten? Tydligen lugnt på förlossningarna i Östergötland i sommar, så det ska nog lösa sig.

 5. Johanna skriver:

  Jag har istället lång överkropp och min mage har suttit långt ner hela tiden. Inte lätt att veta då heller. Heja på nu det sista. Själv går jag in i v 38 imorn.

 6. Maria skriver:

  Är det nu jag ska berätta att jag var öppen 4cm i 4 veckor…? Gick 11 dagar över tiden ?

 7. Johanna skriver:

  Åh det är det bästa som finns med bra människor som tar hand om en. Här där jag bor sköter gynekologer allt som MVC gör i Sverige och den jag hade för mitt andra barn var så fantastisk. En man som jag fullkomligt älskade. Jag gick inte upp så mycket i vikt så det oroade mig. Han lugnt: ”Ja, ja så är det med er smala kvinnor, inget att oroa sig för, det blir bra”. Jag hade länge små blödningar, jag var orolig. Han: ”Jag är inte orolig så va inte du det heller. Det är väldigt vanligt.” Osv. Saknar honom nu eftersom jag var tvungen att byta pga flytt…

 8. M skriver:

  Jag var 3 cm öppen och fick ändå sättas igång 15 dagar över tiden. Säger inte att det blir så för dig, men bra att ha i bakhuvudet att allt kan hända i den här världen….

 9. Annette skriver:

  Hahaha, tack för dagens asgarv!!! ???

 10. J | Noees, Amandus och Elviras studietokiga mamma skriver:

  Åh vad härligt! Och att det dessutom är fixerat, otroligt. Vad jag fått lära mig är det sällan fixerat när man är omföderska förrän precis innan det är dags just för att bäckenet har en helt annan (planare) form efter tidigare barn än vad en förstföderska har. Så det låter ju faktiskt som att det börjar dra ihop sig. Lycka till och hoppas allt går väl! 😀

 11. Sverigebevakning skriver:

  Ja har känslan att Helen får tillskott idag. Lycka till. http://sverigebevakning.blogg.se/

 12. Uh, trodde att han skulle mäta hur mkt du var öppen med linjalen och klippa upp dig med saxen?? då var ju hans tanke mer kärleksfull?

Lämna en kommentar