Mina fina svägerskor


Tänk att jag fick Hanna, Siri och Eira på köpet. Tre fina systrar till Gustav och svägerskor till mig.

Jag inbillar mig att det blir bättre män av de som är omgivna av kvinnor. Mer respekt och så vidare. Det blev en bra karl av min Gustav.


Vad tror ni? Spelar det nån roll? Mina tre morbröder fick ju åtta systrar. Jag tror det är det som har präglat matriarkatet i vår brasilianska familj. Kvinnorna bestämmer helt enkelt. Mormor Julia är The Big Boss. 

Hur ser det ut i era familjer? 

Bloggvännerna har ordet

3 svar till “Mina fina svägerskor”


  1. L skriver:

    Jag tror definitivt på det och har länge pratat om att det borde finnas forskning kring det. Min egen bror är den mest ödmjuka killen någonsin och jag tror starkt på att det beror på att han har storasystrar. Jämför killar som endast har bröder med de som inte har det och har i 10/10 fall sett stora skillnader mellan dessa, MEN det är endast min uppfattning.

  2. Erika82 skriver:

    Definivt. Det sägs ju att många män blir feminister när de får döttrar och har man flera systrar kanske det börjar tidigare att man respekterar kvinnor

  3. Mollan skriver:

    Joo men der finns det forskning på, och det stämmer. Mest mjuka drag får en lillebror tll flera systrar, och mest maskulin en storebror till småbröder. Finns en jättebrabok av ende svensk forskare som heter något med så påverkar syskonen eller något sånt.. lättläst iaf. Syskonen, könen på dem och ens egen placering är det som påverkar ens identitet mest, enligt forskningen.

Lämna en kommentar