Vecka 35


Det var det i tisdags. Krämporna håller i sig men jag har börjat drick blutsaft vilket gör att järnvärdena antagligen har gått upp och jag är inte lika maniskt sugen på salladshuvuden längre. Men, jag tackar inte nej?.

Benny är stor, väldigt stor. Det är första gången jag våndas förlossning och känner en viss ångest.

Den där stora ska ut genom lilla mig.

Samtidigt känner jag mig så allt utom knipdrottning som kissar på mig var och varannan dag så jag skulle ju lika gärna kunna nysa ut Benny. Haha.

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Vecka 35”


 1. Erika82 skriver:

  Jag har aldrig fött barn och drömmer ofta att jag föder barn typ som en nysning. Plopp så är barnet ut och jag tänker att kvinnor överdriver det där med smärta.

 2. F skriver:

  Hur vet du att Benny är ”stor”? Var dina andra barn det? Mina har varit relativt små, först 2.5 kg och den andra gjorde vi två tillväxt ultraljud på.. när jag var bf+4 dagar sa TUL att min lilla grabbhalva vägde 2.8 kg (rätt liten för veckan) men när han föddes senare samma dygn vägde han stadiga 3.2 kg.

  Det är alltså rätt svårt att bedöma hur stort ett barn är, även för erfarna bm som både klämmer och mäter med UL. Haha!

  Så, Benny är kanske inte alls så stor (om din MVC nu sagt det).

 3. Ina skriver:

  Jag tror inte att han är större än vad dina tidigare barn var , utan att det är muskulaturen som inte riktigt är med ?

  All lycka till ? sugen till i magen av längtan efter barn igen, du är så vacker ?

 4. Maria skriver:

  Min tvåa är fyra månader gammal idag. Han vägde stadiga 4555 gram när han föddes, vilket jag var helt oförberedd på med en ganska normalstor mage. 35 minuter på förlossningen, 2 krystvärkar och 2 stygn. Var bara att hålla i hatten och hänga med, din kropp fixar det mesta Elaine! Längtar efter att få följa en till liten underbaring i er fina familj ?

 5. Anna skriver:

  Nyligen födde jag min andra son, efter förlossningen kom läkaren och sa att om jag tänker skaffa fler barn så måste jag gå på tillväxtultraljud i v 37+0, för att undvika ett ännu större barn. Sonen vägde 4560g o 54 cm lång. Första barnet 3100g. Gick endast två dagar över tiden nu med barn nr 2.
  Vi födde på Helsingborgs sjukhus och de sa att de ska införa nya rutinerade tillväxtUL för att undvika stora barn som eventuellt kan skada mamman! (Man behöver ju inte bli skadad pga av ett stort barn såklart!)
  Barn nr 2 var en mkt enklare förlossning, trots att han var 1,5kg större!
  Jag sa att jag var orolig för att han var stor, men de gjorde inget UL, det bad de om ursäkt för efteråt.
  Så du kanske kan prata med MVC om det är möjligt med ett UL, så du slipper gå för länge med en eventuellt stor bebis! All lycka till inför förlossningen! Världens bästa upplevelse ju! ❤️

 6. Lina skriver:

  Jag är i vecka 32 och gjorde tillväxt UL idag då jag mäter 3 veckor över ’normalkurvan’ vet inte hur dom gör i Sverige men här i London skickas man på extrakoll om man mäter större än ’normalt’. Vår ’lilla’ kille såg hälsosam ut och väger tydligen redan 2.3 kg… herregud hur ska detta gå ?

 7. Thalia skriver:

  Jag fick mitt andra barn för nio veckor sen och det var en helt fantastisk upplevelse (gjorde självklart helt sjukt ont med). Jag bad om att få vara med med handen när han kom och i krystvärkarna så tog barnmorskan min hand och lät mig känna med fingrarna hur han kom närmre och närmre inuti mig. Jag kände hans huvud och hur det gick fram under värk och sen försvann. Det är det häftigaste jag varit med om och något jag verkligen rekommenderar, har aldrig varit i sån kontakt med min kropp som då

 8. M skriver:

  Jag var också jättestor med min son. Magen exploderade på slutet och vi fick göra ett extra ultraljud, ååå sååååå stor bebis vi skulle få! En viss oro hos läkare efter att de tagit mått på bebis mage under ultraljud. En tjockis skulle komma, vi sattes igång en vecka innan bf. Han kom… 57 cm lång och 4,3 kilo. Ingen tjockis här inte. Dock LÅNG och smal. 🙂 Det kommer gå fint Elaine!

 9. Helene skriver:

  Ser att några tycker du ska be om ett tillväxtultraljud om du tror att h*n är stor..så länge sf-måttet inte sticker iväg är det säkert ingen fara och tyvärr kan man inte lita på ultraljuden ändå. Jag gjorde tre TUL (pga för alldeles för snabbt ökande sf-mått) och bebisen skulle vara ’normaaaalstor’ men kom ut 5,3 kg & 57 cm. Man ska gå på magkänslan..tyvärr var jag för mesig men det slutade bra ändå. Lycka till med allt ?

Lämna en kommentar