”Dyra möbler och kladdiga barn?”


Häromdagen kladdade Evelyn ner våra Gubispeglar med sina små händer. Jag såg att det var kladd och skulle torka bort det. Men såg närmare och såg hennes söta handavtryck.

Jag hade inte hjärta att ta bort det och har fortfarande inte tagit bort dem.

Jag tänker att jag köper bra saker som bara blir snyggare ju mer de slits. Sen tyg som man kan kemtvätta och återställa. Vardagsrumsbordet och matborden får väl bli nån härlig träsak som blir snyggare av barns bitmärken och bestick som hackats i bordet. Jag tycker till och med det är trist med möbler som inte kan lämna avtryck och kanske till och med kan göra illa barnen. Glasbord med vassa kanter till exempel. Jag oroar mig inte för att våra nattduksbord ska gå sönder, mer för att de ska göra illa barnen. Måste överväga dem trots att de är fina.

Jag gillar saker med själ och när saker lämnar avtryck så får de själ. Som trosor efter en lingonvecka.

Hahaha, skulle vilja se era ansiktsuttryck på den sista meningen. Alla meningar utom den menade jag såklart. Blod är bara blodigt.

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “”Dyra möbler och kladdiga barn?””


 1. evelina skriver:

  Som när barnen får fläckar på kläderna…vad gör väl en fläck? Härligt att det används och slits!

 2. Cecilia skriver:

  Jag hade lite fläckfobi innan barn. Men oj vad jag har ändrat mig. ”Äh, en liten kräkfläck på soffan- den blir nog mer slitigt snart och då kan jag ju tvätta”. Och mat på kläderna har jag inte heller problem med eller lera. Det är ju däremot fantastiskt bra att kunna ”skylla” på barnen när jag själv är än mer klumpig och lägger diverse mat på hyllan 😉

 3. Maria skriver:

  Kul med svar! Jag är pedant och går med trasa direkt. Sambon är mer som dig. Kläder gör mig dock inget om det är kladdiga.

 4. Jennie skriver:

  Sista kommentaren hahahahha

 5. Katarina skriver:

  Haha, jag gapskrattade rakt ut vid sista meningen, Underbar humor!
  Hamnade här genom länk till ett senare inlägg men kunde inte sluta läsa utan scrolla ner inlägg för inlägg. Fått en ny favorit att läsa till morgonkaffet eller kvällsteet, tack för att du delar med dig!
  / Katarina

 6. Malin skriver:

  Äh vi köpte en svindyr soffa nyss och barnen är pyttesmå, låter dom kanske inte äta smörgås i soffan men överlag inte så noga ! Man lever bara engång och då får de gärna vara med en fin soffa med fläckar på ?

Lämna en kommentar