Snart är det fan dags


Jag kan liksom inte ta illa upp av den kommentaren för jag känner det och det syns tydligt. Herregud jag kan knappt stå upp utan att känna trycket från Benny där nere. Vi hängde ju med Paul och Rana igår och deras dotter Luna fick jag bebisgosa med. Men magen på kortet. Den var inte så står med varken Evelyn eller Matheo ens i vecka 40.

Benny vem är du och vad kommer du med för gener? Matheo och Evelyn har ju uppenbarligen fått mina svenska gener. Är det en brasse i magen nu? En amazon? Vi är ju halv indianer och halvsvarta på mamma sida. Därav många av mina mostrars och morbröders höga kindben, smala läppar och fräknar. Fräknar fick jag med, jag är så stolt över dem. Hittr dock inte en bild på google där jag har fräknar. Här skriver jag att jag har det men inte en enda. Bilden är tagen när jag är i vecka 38 med ”Maggan” som var Evelyn.

/Elaine, funderar på om hon ska föna ut håret på My sisters hair bara för att. Fint juh! 

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “Snart är det fan dags”


 1. Lil skriver:

  Vad spännande, konstigt att magen kan vara så olika från gång till gång. Men indianer? Antar du menar ursprungsfolket i Amerika. Det känns inte så fräscht med den gamla benämningen längre, iallafall inte utanför Sverige. Annars heter det ju indier om du syftar på människor från Indien 🙂

  • Emelie skriver:

   Hej. Får man inte säga indianer? Ursäkta om det är en dum fråga men jag förstår inte. /Emelie

   • Sofia skriver:

    Hej Emelie!
    Det var Christoffer Columbus som åkte till Amerika för att kolonialisera som döpte dem till ”indianer” eftersom han trodde att han kommit till Indien. Utsprungsfolket förlorade sin mark (och mycket mer) och därför anses det inte korrekt (och ganska sårande) att benämna dem indianer.

    • Elaine eksvärd skriver:

     Fast i min familj där vi delvis är ursprungsbefolkningen från Brasilien så säger vi indianer och är stolta över det. Säkert olika. Men indianer syftar såvitt jag inte enbart på USA:a ursprungsbefolkning

     • Emelie skriver:

      Tack för svar, tänkte inte ens så långt som christofer Columbus har bara hört om människor som är stolta över att vara indian precis som Elaine skriver. Intressant hur olika man tänker om allt.

 2. Darya skriver:

  Hej kära Elaine!
  Jag har följt din blogg under senare tid och vet att du brinner för frågan kring rättvis behandling av personer med funktionsvariationer. Det gör även jag eftersom jag har en underbar bror med autism. Jag kommer ihåg att vi i min grundskola under en vecka hade lektioner med temat ”olika diagnoser” vilket var någonting som jag såg fram emot men det blev allt annat än vad jag hade förväntat mig. Det var läraren som jobbade på särskolan i vår skola som höll om delen Autism och de saker som hon sa var helt felaktiga, kränkande och sårande. De sa exempelvis att personer med autism inte har några känslor och att de inte var kapabla att tänka själva och en massa andra upprörande saker. Därför har jag nu startat en namninsamling för att det ska vara obligatoriskt att KVALIFICERADE personer ska undervisa om autism och andra funktionsvariationer i Sveriges grundskolor. Här är länken till namninsamlingen som ska skickas in till utbildningsministern: https://www.mittskifte.org/petitions/obligatoriskt-att-kvalificerade-personer-lar-ut-om-autism-och-andra-funktionscarianter-i-grundskolor

  Det skulle betyda mycket om du kunde dela denna länk så att så många som möjligt skriver under.

  Tack på förhand!

 3. Lil skriver:

  Det var ju inte bara sa att Amerikas ursprungsbefolkning forlorade sin mark, de dodades, utrotades, och ”indianer” anvandes som skallsord tillsammans med ”savages”.

 4. Magda skriver:

  ”Jag hittar inte en enda bild på mig med fräknar…. PÅ GOOGLE” !!! ????? Älskar att du använder Google som bildbank. För en annan är det väl snarare så att man hittar sig själv på tredje sidan när man bildgooglar sig själv, haha ?

Lämna en kommentar