Kritik, förtal, lögner, fokusering och långfingrar


Kritik berättar om något personen har gjort. En faktiskt händelse eller citat som man kan få kritik på. Varför denna kritik blir fel är för att de pekar på saker som jag varken har gjort eller sagt. Och varför de verkar så vettiga i podden är för att hade det de pekar på faktiskt stämt så hade det varit vettig kritik värd att ta åt sig av. Men eftersom kritiken står på lögner och förtal så är det bara ett långfinger kamouflerat i ett silkespapper. Jag tänker att vi tar av silkespappret och studerar långfingret här så att du kan göra samma sak i din vardag.


Varför jag är mer förbannad på Alex än på Sigge är för att jag har träffat Alex. Berömt honom för hans mod kring sin barndom och han detsamma för mig. Att han kan sitta och nicka och hålla med okritiskt och haka på när poddmakaren Sigge gör sina uttalande gör mig desto mer förbannad. Att säga ”Men det var ju Sigge som sa inte Alex” gör inte saken bättre. Ungefär som ens brorsa trashar exfrugan och så säger man ”Men jag sa ju inget,det var ju han”. Men säger du inte emot så är du ju med på tåget. Fool. Sigge har jag aldrig träffat.

Jag är också förbannad för att de med sina en miljon lyssnare skadar allt det vi på treskablinoll jobbar för.

De förringar min kamp för barn till vilja att få uppmärksamhet.

Varför jag har haft svårt att släppa det är för att många, många lyssnar på deras podd. Och jag målas i efterhand upp som någon som inte kan ta kritik. När det de gav inte var kritik, alls.

Att Alex helt bortser från barnens eller offrets fokus i sin krönika dagarna efter gör mig också irriterad. En rätt genomskinlig agenda att måla upp mig som uppmärksamhetskåt på fredagen och Patrik som rättshaverist som borde låsas in på söndagen. Han drar fokus från ett specifikt fall och låter det stå för ett tänk för ett helt samhälle – en idé Patrik aldrig har propagerat för. En klassisk fokusering – man vrider sakfrågan till något helt annat. Drar fokus det som gagnar ens sak och argument när den man argumenterar emot aldrig har sagt att ”Nu ser vi till att hänga ut alla misstänkta pedofiler”. Det var en misstänkt pedofil, inte alla.

Imorgon mina vänner så lämnar vi dessa gubbs och återtar fokus på barnens perspektiv. Vill folk säga att min kamp är för att jag vill ha uppmärksamhet så får de göra det. Så länge det inte skadar kampen och lögner vävs in. Men innan morgondagen, innan fokus får hamna tillbaka på barnen igen, så vill jag gärna få ur mig detta. Men först till de som studerade och värderade silkespappret utan att ta upp långfingret – en fokusering i sig. Bloggkommentatorerna.

Anna-Maria är så pass förstående mot Sigge och att hon bortser hans förtal och förklarar vad han menar. Lite som fröknarna som förklarade att pojkarna var kära i en efter man blivit slagen.

”Det är det som Sigge menar i kritiken mot Elaine Eksvärd, att om man överdriver och spelar på folks rädslor så gör det att den tillit vi människor behöver känna för varandra för att upprätthålla ett välfungerande samhälle minskar, och på så sätt förstör vi vårt egna samhälle istället för att göra det tryggare.” 

Och Anna-Maria. Låt oss studera långfingret du uteslöt i din analys. De där stenarna du pratar om är stenar som faller på Alex från de han kastade i sitt eget glas hus. För att sammanfatta några av de lögner som de basunerade ut i sin podd så är detta några:

Hon är med i Nyhetsmorgon i ett dussintal olika debatter, bland annat gällande abortkritik, kubtest, och pedofiler.

Jag har aldrig kritiserat abort eller kubtest i Nyhetsmorgon. Jag har på min blogg skrivit om att efter att fått barn med kromosonavvikelse så är kubtest där levnadsdugliga barn aborteras känsligt för mig. Såklart. Att jag skulle säga det för att jag vill ha uppmärksamhet är så lågt. Jag säger ju det för att jag har en dotter med Williams syndrom. Jag initierade en kampanj för att variera ansiktena på reklamskyltarna #intesåkonstigt . Det var inte en debatt, det var ingen rädsla utan det var för att lyfta barn med funktionsvariationer i samhället. Inte ljus på mig utan på barnen.

Skärmavbild 2017-06-24 kl. 23.35.06

Om det säger Sigge:

Hon måste alltså hitta nya sätt att finnas med i den mediala flödet då hon verkar ha ett sådant behov men hon verkar inte alls lika säker som om hon pratar om retorik. Men hon tar ett ämne som är aktuellt – exempelvis rädslor – och varje gång hon återkommer i sofforna så är det ett nytt ”hot” hon pratar om. 

Hur är det kritik eller ett hot? Att min dotter skulle ha Williams syndrom. Att jag tittar på henne och tänker ”YES, nu kan jag hitta sätt att få uppmärksamhet och vara aktuell.” Det övergår mitt förstånd att man kan dra sådana slutsatser. Däremot tänker jag att jag kan använda min plattform för att hjälpa och uppmärksamma barn som henne. Hur är det fel? Det tog mig ett år att berätta om det och när jag gjorde det så ville jag göra något bra av det hela precis som med de sexuella övergrepp jag varit med om. Uppmärksamhet? Om jag ”mår bra i kroppen”, som Sigge nämner längre ned, att prata om detta bara Tilde och Peter lyssnar? Jag skulle må bra i kroppen om barn som min dotter hade en självklar plats i samhället.

dsc00396

Sigge fortsätter: En person som Elaine ofta citerar är bloggaren Lady Dahmer och Elaine rekommenderar föräldrar att prata med sina barn på det sättet som LD har gjort. – Jag är ännu mindre en expert än Elaine Eksvärd men jag undrar om det verkligen är bra att hon ska få sitta i tv-soffa efter tv-soffa och utbilda svenskarna i hur de lär sina barn om övergrepp när jag gissar på att det här är en hel vetenskap i sig.

Jag har aldrig rekommenderat föräldrar att prata med barn som Lady Dahmer gör. I ett blogginlägg sa jag att hon hade pratat med sina barn om pedofiler. Jag har varken själv gjort eller hört någon annan rekommendera hur man gör. Därför länkade jag till henne för de som ville veta hur hon gjorde. Sen sa jag att jag tyckte att det var bra. Jag uttalade mig aldrig som expert och sa SÅ SKA NI GÖRA. Väldigt stor skillnad.

Sen gör Sigge något fult. Han kritiserar något jag aldrig har gjort. Suttit i tv-sofforna som expert i barns integritet. Jag har haft med mig experter.

Sigge: Jag är ännu mindre en expert än Elaine Eksvärd men jag undrar om det verkligen är bra att hon ska få sitta i tv-soffa efter tv-soffa och utbilda svenskarna i hur de lär sina barn om övergrepp när jag gissar på att det här är en hel vetenskap i sig.

Alex: Jag har inte tänkt på det på det sättet men har ibland känt att Elaine är på tunn is i olika ämnen men aldrig känt att det är någon fara, men när man ser på det på det sättet så är det ju ganska allvarliga ämnen som hon ger sig in i.

SiggeDet ÄR fel sätt som hon propagerar för, men eftersom hon inte ÄR någon expert så är det ju riskfyllt att låta henne få så stort utrymme.

Här är jag retorikexpert tillsammans med Maria Schillaci som är barnpsykolog. Vi pratar integritet.

Och så kommer vi till förtalet.

Sigge: Elaine har i sitt engagemang startat en organisation som heter treskablinoll. Eftersom jag sett ett fall på nära håll där en förskola, skolad av just Elaine Eksvärd, förstörde en familjs liv.
Några nära vänner till mig och Malin var med om detta för ungefär ett halvår sedan, då deras barn gick på en förskola där verksamhetschefen har berättat att hon var djupt präglad av experten Elaine Eksvärd och att förskolan nu bestämt sig för att delta i Elaines program för förskolor.

Det som är så allvarligt här är att han både sänker treskablinoll och ljuger om att jag ska ha ett program som en förskola följer. Förskolebrevet är riktlinjer skapade av förskolor och experter, inte mig. Och att jag skulle förstört en familjs liv är en allvarlig anklagelse.

Sigge: Elaine svara då att man ska presentera statistiken som visar att 3 barn i varje klass i en grupp på 30 blir sexuellt utnyttjade.
Det betyder rent statistiskt 10% av barnen på din förskola. Jag kommer ihåg att jag reagerade då för att bara för att 10% av barn under 18 utsatts för övergrepp så betyder ju inte det att 10% av barnen på en förskola lider av risken att bli utsatta på förskolan.
Det kanske låter som en detalj men det är ändå viktigt för man vill ju inte skapa rädslor, inte minst för att människor som jobbar på förskolor inte ska behöva känna sig attackerade i onödan.

Han citerar först rätt 3 barn i varje klass. Sen gör han om det till varje förskoleklass. Det har jag aldrig sagt. Det står dessutom klart och tydligt på hemsidan vad statistiken hänvisar till. Jag tror inte ens Sigge har läst det.

Alex:
Hon använder sig alltså av statistik som inte är sann. Och hävdar då att det främsta argumentet är för att hon ska få med sig förskolorna i det här initiativet är att titta på den här statistiken som alltså inte stämmer.

SiggeJag förstår att det känns bra i Elaines kropp när hon är gäst hos Tilde och Peter Jidhe och jag förstår att det känns bra för henne när hundratals svenska mammor tackar henne för att hon gick ut och varnade dem så att de kunde utbilda sina barn så att deras barn kunde vara rustade mot pedofilerna. 
Men man borde kanske fråga sig hur det känns för barnen när de får höra föräldrarna berätta de här skräckhistorierna om pedofilerna.

Jag har som sagt aldrig pratat med mina eller andra barn om pedofiler eller rekommenderat folk att göra det. Det här är inget man bara kan slänga ur sig eller vänta sig att jag ska rycka på axlarna åt. Du kan inte säga till mig att ”släpp det” eller strunt i dom. Det är allvarliga anklagelser som kom ut ur denna sektion och det kan ha fått allvarliga konsekvenser. De har heller inte bett om ursäkt eller korrigerat några fel utan podden rullar på och nästa vecka är det ett nytt avsnitt. Förstå arrogansen och illviljan i dessa ”sköna snubbar” som ba ”vaddå, va inte så känsligt de’ba kritik.”. Ja, i så fall är det här också kritik.

Bild-2013-08-11-kl.-11.04-3-564x376

Jag har mer respekt för folk som säger rakt ut vad de tycker istället för att linda in skiten i silkespapper. Det senare är så falskt och Alex och Sigge är för mig riktigt falska. De bäddar in sina attacker – sina stora långfinger mot mig – i resonerande och saklig argumentation där teserna står på falsk grund. Det är ju skönt att vara retoriker och kunna dra av silkespappret och visa folk långfingret. Men mindre skönt att väldigt många inte ser igenom det utan kallar långfingret ”kritik”.

Jag vill tacka alla er som ser igenom det och gett stöd. Ni som med jämna mellanrum ger mig saklig kritik. Som den med fitnessmamman som jag trodde ville gå ner i vikt trots att hon var gravid. Klart som fan att jag ber om ursäkt efter en sån sak. Det är min skyldighet om jag missuppfattat något och har en stor skara följare. Att Alex och Sigge inte kommer på tanken… sjukt.

Bloggvännerna har ordet

32 svar till “Kritik, förtal, lögner, fokusering och långfingrar”


 1. Susie Palm skriver:

  Elaine!
  Ta inte åt dig av det Sigge och Alex gör.
  Det ingår i den psykologiska utbildningen och kallas överföring….
  För om man ska kolla på någon som är ute efter uppmärksamhet och kan kallas mediakåt så är det Alex Schulman.
  För ett antal år sedan gjorde han en löpsedel där han skrev att en känd artist var död! Det stämde alltså inte.. artisten tog väldigt illa vid sig… men Alex tyckte det var skitroligt..
  Han skrev detaljerad blogg om sin dotter Charlie… där hon inte haft en möjlighet att samtycka… Han har skrivit en bok om sin far… en sån där bok där man fiskar uppmärksamhet för att man är son till en känd person.. Och sen hänger han ut sin mor som alkoholist efter att hon dött och inte har någon möjlighet att försvara dig…
  Däremellan kommer han med uttalanden som att han aldrig hade lärt sig att man skulle duscha… ursäkta.. men då undrar man var han har befunnit sig..
  Alex Schulman är en väldigt liten person som är hatisk och bitter… Sigge vet jag inget om men dom verkar ha hittat ett sjukt brödraskap där dom kränker andra människor som gör något bra!

  Rent sakligt… att informera barn om rätten till sin kropp har ju ingenting att göra med att skrämma barnen… På samma sätt som man lär barnen hur man hanterar trafiken… inte springer ut i gatan.. har hjälm när man cyklar….. Det finns väl ingen förälder om målar upp en bild av vad som händer om man inte gör så…. Men i Alex och Sigges vridna hjärnor så ser det ut så…

  Jag måste tyvärr säga att jag ser Alex och Sigge som två personer som skulle behöva gå i terapi och inte ha möjlighet att vräka ur sig vidrigheter mot andra…

  Elaine! Du och Patrik gör ett toppenjobb! Ta med dig det! Det är barnen som är det viktiga i det här!
  Skit i Alex och Sigge…. skrapa av skiten från skon… och gå vidare…. dom är inte värda mer än så!

  Och tänk på uttrycket.. Stå på dig… annars gör någon annan det!
  Och det ska dom banne mig inte få göra!!!

  Vi kör tillsammans… för barnen… för att dom inte ska utsättas
  Och för dom som blivit utsatta!a

  Kram om det är ok Susie

 2. Anna skriver:

  Så grym du är som kämpar!
  Jag förstår att det inte är så lockande men kan du inte stämma dem för förtal? Göra någonting som skakar om dem lite?! Känner du inte någon som kan hjälpa dig? Det är så bedrövligt att de ska få gå ” ostraffade” för detta. Jag blir så arg och ledsen. För din skull, för allt som dom raserade på några få minuter. För lögnerna som människor tar som sanningar. Det skadar dig, ditt varumärke men också kampen vi för för barnen, mot pedofilera. Jag kokar av ilska och jag kan nog bara föreställa mig vad du känner.
  All styrka E, du är fantastisk!
  Anna

 3. Elin skriver:

  Jag tror (hoppas!) att detta INTE skadar tre ska bli noll. Nästan tvärtom. Har sett så otroligt många delningar av ditt inlägg på Facebook och jag tror verkligen att en absolut majoritet står på din sida. Jag tycker att det är helt uppenbart att Alex blivit kränkt (han är ju dessutom öppen med hur otroligt lättkränkt han är) av ditt försvar av Calles exfru. Att det var Sigge som förde dig på tal betyder inte att det inte har snackats om dig innan skulle jag gissa…

 4. Isabelle skriver:

  Inte ett enda ord i din kommentar var såkallad ”saklig kritik”. Likaså var det Aldx och Sigge kräkte ut saklig kritik. Det finns en anledning till att förtal är olagligt, och själv tycker jag Elaine borde ta det ännu längre och polisanmäla dem, då detta kan ha så ofantligt fruktansvärd påverkan på Elaines fantastiska arbete inom Treskablinoll.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Jag raderade den kommentar du kommenterade på Isabelle för den var så beyond. Men tack fina för stöd, det värmer massor <3

 5. Josefin skriver:

  Deras beteende är så pissigt att jag saknar ord för det. Du däremot har gjort ett enastående jobb för våra barn och det har knappast skadat treskablinoll, tvärt om. Vi, med annat än luft innanför pannbenet, förstår att vårt gemensamma jobb för barns rättighet till en trygg uppväxt snarare blir ÄNNU viktigare när det finns män som Alex och Sigge. Män som håller andra män som handbollstränaren och din pappa om ryggen och barnen utanför. Det är ju på grund av män som Alex och Sigge som pedofiler fortfarande har möjlighet att förgripa sig på barn. Deras heder som vuxen (och pedofil men det tycks ju vara oviktigt i sammanhanget) är viktigare än barns trygghet. Det tror jag dock tack vare ditt engagemang börjar förändras nu… jag lyfter i alla fall frågan på mina barns förskola och det hade jag nog inte ens funderat på att göra om inte du hade kastat ljus på det problemet. Du borde få pris!

 6. Hmm skriver:

  Du vet redan vad jag tycker och var jag står i frågan!
  ❤❤❤❤

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Ja och jag är så glad för dina analyser! Du min största kritiker men också försvarare (om du tycker att jag har rätt) ❤️❤️

 7. Matilda - hovrättsassessorn skriver:

  Jahapp, då blev min kommentar också raderad. Det är givetvis helt och håller upp till dig hur du vill moderera ditt kommentarsfält, men får jag lov att fråga varför? Jag kom inte med några personliga påhopp eller liknande (till skillnad från ”Adam”), utan gav endast kritik i sak.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Matilda, att du tar upp saker som inte hör till sak och som jag dessutom bett om ursäkt för som det till hovrätten. Jag var ju till och med och träffade dem och bad om ursäkt IRL. Det blir osakligt när du kör men-du-rå. Det är som att du ogiltigförklarar min rätt att sätta gränser till två som gått långt över gränsen för att jag själv gjort en fadäs för ett år sedan. Din kommentar var delvis saklig men delvis ful för att du tar upp det gamla. Alla gör misstag men att inte be om ursäkt för dem eller förklara hur man tänkte är fult. Alex och Sigge gör det senare.

 8. Så otroligt bra skrivet! Det är så jävla sjukt att Alex och Sigge sitter och säger alla dessa konstiga påståenden om dig och Patrick och att folk då håller med. Precis som du säger är det ju inte kritik de ger till er. Det är bara.. äeh jag vet inte ens vad man ska kalla det för att det är så jävla sjukt och så otroligt jävla dumt bara. Du och Patrick gör båda ett fantastiskt jobb genom att använda era traumatiska upplevelser för att kämpa för barns rättigheter. Du vet ju redan detta om detta jag skriver eftersom du är smart, intelligent, en vacker person som är god rakt igenom men du och Patrick behöver höra det när rötägg som Alex och Sigge beter sig såhär illa. Du och Patrick har fler människor som håller era ryggar och som respekterar och beundrar allt ni gör än vad ni tror <3

 9. Isabell skriver:

  Jag tycker detta var mkt bra. Har följt detta och tyckte på något vis inlägget hos BK var droppen. Så extremt onyanserat. Precis som du skriver – som en skolfröken som ursäktar dåligt beteende. Så många ggr jag varit utsatt för sådant – jag kräks. Du är en fantastiskt stark person som tar striden på ett mycket bra sätt.

 10. Maja skriver:

  Jag tycker att det är så otroligt fegt av Alex att blocka de som kommer med kritik mot honom på hans instagram och facebook efter de helt sinnessjuka påhoppen. Han anser alltså att han kan bete sig jävligt och elakt mot andra och deras jobb, men kritik mot sitt eget beteende det är inte ok. De som då följer honom ser bara hur han hyllas och får medhåll. Snacka om uppmärksamhetskåt.
  Elaine, fler som Elaine åt världen!

 11. Alva skriver:

  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Treskablinoll behövs och är viktig! Barnperspektivet är vad som alltid ska komma främst. Jag tycker Sigges och Alexs uttalanden säger mer om dem än någon annan. Du har mitt stöd 100% Elaine, så många viktiga frågor du engagerar dig i.

 12. Det är så viktigt att man börjar tidigt att lära barnen integritet och gränser av deras egen kropp. Därför behövs förskolebrevets riktlinjer och tips. För om det ska bli ändring i samhället och om vi ska kunna uppfostra bra framtida vuxna måste arbetet börja direkt och så tidigt som möjligt i åldrar. När jag ser och hör barn på 3-4 år säga STOPP, jag sa stopp. Då blir jag glad för det betyder att de pratat om detta på förskola. Fortsätt kämpa och hoppas Alex och Sigge och alla de andra kommer till bättre insikt och själva gör sin research mer grundlig nästa gång de öppna munnen.

 13. Robin skriver:

  Låter som att Alex och Sigge är två vita kränkta män. Vem som helst kunde blivit deras måltavla, tyvärr blev det du denna gång. Ett väldigt IQ befriat poddavsnitt dom gjorde. Dvs de enda dom får med sig är lika iq befriade lyssnare i sådanna fall. Inget att oroa sig för Elaine.

 14. Millan skriver:

  Jag undrar ju varför två män är så väldigt rädda för att pedofiler får ta ansvar för sina gärningar o att man lyfter fram utsattheten hos barn. Vad är de rädda för? Det är inte farligt att prata med barn om rätten till sin kropp, arbeta med barns integritet etc. Det gjorde vi redan i förskolor då jag jobbade som socionom för länge sedan. Särskilt i de förskolor där övergrepp uppdagats i kommunen. Det är ngt vi vuxna ska tänka på i daglig basis. Det är jättebra att Irene sitter i tv o pratar om barns integritet, att det skulle vara farligt i de här männens ögon får mig att bli både skratt o gråtfärdig.
  Inte ovanligt inom soctjänsten när man anmäler till polis vid misstanke om att barn råkat ut för övergrepp att det skriks om att den misstänkte fått sitt liv förstört. Det är ju knappt någon som blir dömd till en början pga ett icke barnanpassat rättssamhälle och vad är alt? Ska vi strunta i att så många barn faktiskt blir utsatt o får sina liv mer el mindre förstörda? Är inte våra barn värda att tas på allvar? Vad är det med Alex egentligen? Förminska andra, svärta ner….nej tyvärr lärde han sig inte mkt av sin egen barndom. Och tyvärr ger den här sortens resonemang från dessa poddherrar pedofiler fri framfart. Ett samhällsproblem dessa attityder skulle jag vilja säga.

 15. Helena skriver:

  Ett tips i all vänlighet. Tycker absolut att ni kan bli bättre på att skriva ut ”tre barn i varje klass blir någon gång mellan 0-18 år sexuellt utnyttjad” än vad ni är idag då det ofta bara står tre barn i varje klass. Jag o många andra med mig missförstod till en början den statistik ni presenterade som att det typ alltid är tre barn i varje klass som blir utnyttjade just nu. Hemskt oavsett som jag sagt förut då jag kommenterat men skulle vara bra om ni jobbade på att vara tydligare om ni vill att vissa kritiker ska tystna.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Jättebra feedback. Vi kan skriva till det på hemsidan. Man kan aldrig vara för tydlig!

 16. Mia skriver:

  Hoppas att Expressen kan vara modiga o lägga ut detta blogginlägg som ett typ av svar på Alex krönika. Läskigt när Alex har sån sjuk medial makt. Han har vid flera tillfällen när han har återberättat eller spelat upp olika saker som andra mediala eller sk kända personer gjort, klippt bort eller kortat av berättelser för att få dem att framstå som helt galna. Varför vill man såra andra? El i alla fall få dem att framstå som helt galna? Vad har man för elakt behov då? Heja dig E!!/Mia

 17. Cin skriver:

  Detta skadar inte treskablinoll, tvärt om, jag tror att många med mig först nu verkligen förstår problemet. Hur samhället skyddar förövaren och lämnar barnets fokus i skrubben. Om fem år minns ingen handbollspedofilen, bara ”Sara” som samhället vände ryggen till. En schulig rektor kan anställa honom för ”han är ju inte dömd”.

  Det är nu vi måste göra nåt. Kan vi inte organisera oss, protestera, starta namninsamlingar, ja hur gör man? Schulman eller Cantwell ska inte ha sista ordet! Vi kräver en lagändring som förhindrar att ett brott mot barn kan preskiberas för att förövaren håller sig undan! För Saras skull, våra egna barns skull och för de barn skull som ännu inte orkat anmäla. Det får inte hända igen.

 18. Elin Brohage skriver:

  Alex å Sigge är sandlådebarn. För dem har högre frågor och sociala frågor ingen som helst betydelse, noll. För dem är allt en lek där dem som skriker högst och värst vinner och får all uppmärksamhet från andra sandlådebarnen. Då mår de. Sen går de till nästa sandlåda och gör samma sak där. Medan kassan klirrar för varje dumt uttalande. De är halvpsykopater och har ingen vuxen normal kapacitet att hysa moral eller ta en äkta ställning i någon fråga. De förstår inte att barn våldtas. De skrattar åt hur mycket pengar de drar in och hur viktiga de själva är. De äcklar l

 19. Delya skriver:

  Hej Elaine! Kanske ett autocorrect-fel, men kromosom stavas med m på slutet 🙂 som språknörd gnager det i mig, haha.
  Mycket bra och pedagogisk text för övrigt, hoppas Alex och Sigge läser och svarar på dina kommentarer och kritik av vissa av deras påståenden i podden. Rättelser av felaktigheter är viktigt, och rätta sig själv borde man kunna göra oavsett sina egna åsikter tänker jag? Vidare vore det intressant att se om det finns ett resonemang, logik och eftertanke i hans/deras uttalanden eller om det bara är skitsnack. Det sistnämnda vore så tråkigt med tanke på den stora lyssnarskara de ändå når ut till.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Tack snälla, osäker på om jag stavat fel av mig själv eller auto. Men nu vet jag i alla fall. Tack och kram

 20. C skriver:

  Vad man sår får man skörda. Gäller även sandlådebarnen A och S. Det är bara att se vad som kommer att hända framöver. Bra att du lämnar det.
  Heja dig.

 21. Stina skriver:

  Kära Elaine! Det du gör är ljust och gott och har bara välvilja som mål, jag och många många fler hejar på dig!! Jag förstår inte hur man kan missförstå din agenda eller vilja vinkla den till något negativt. Det skrämmer mig, inte ditt arbete, det är viktigt och bra!!! Heja heja heja Elaine, Patrik S och ni som arbetar med tre ska bli noll

 22. Hanna skriver:

  Alex och Sigge är faktiskt två väldigt osköna snubbar, så är det!

 23. Sofia skriver:

  Jättebra skrivet! Dock tror jag att det du upplever som lögner och förtal upplever andra som tolkningsfel och missförstånd. Några exempel

  Det står inte på förskolebrevets hemsida att statistiken inte gäller förskolebarn, och att den gäller 3 barn i varje gymnasieklass och inte varje klass, så det är lätt att misstolka. Eftersom du vad jag vet inte har publicerat statistik som rör förskolor specifikt så är det ju inte så konstigt att vissa drar egna slutsatser.

  Sitter man i tevesoffa framstår man lätt som expert oavsett om man är det eller inte, vill du inteframstå som expert ska du kanske undvika tevesoffor, eller undvika att ge rekommendationer i dem.

  Att du skriver att förskolebrevet inte är ett program är också lite märkligt, det är väl rekommendationer o riktlinjer, vilket låter som ett program. O även om du inte har skrivit brevet så har du väl ett visst ansvar då du marknadsför det, så om någon upplever att det använts på fel sätt kanske ni bör utreda det? Det har ju inte med dig att göra, alla fattar väl att när saker sprids så kan det bli fel

  Jag tolkade Alex krönika som att han inte tycker att man ska hänga ut odömda brottslingar, oavsett omständigheter, varför det inte var relevant att skriva om omständigheterna. Även om du inte håller med så får han väl skriva vad han vill? Åsikten är ju inte särskilt kontroversiell.

  Du har väldigt stor trovärdighet, så om du skriver att LDs inlägg var bra, länkar till det och skriver att du ska göra som hon så är det lätt att tolka det som en rekommendation. Precis som om du skriver jordgubbar med mjölk är jättegott, kan lätt tolkas som att du rekommenderar att man häller mjölk på jordgubbarna, även om du inte skriver det.

  Tycker du gör ett grymt jobb o hejar verkligen på dig, men tror dessa konflikter tar energi som kan användas bättre. Nästa gång du får kritik kanske det är bättre att mejla vederbörande, och publicera konversationen när ni är säkra att ni förstår varandra?

 24. Malin skriver:

  Jag är en trogen följare av Alex och SIgge och ofta har de vettiga eller roliga diskussioner men den som handlade om dig gjorde mig så förbannad att min sambo frågade vad tusan det var med mig när jag kom hem arg från jobbet. När jag sa att jag lyssnat på Alex och Sigge-podden fattade han direkt att jag menade den juka disussionen om barnen och pedofiler och alla anklagelser mot dig, han hade själv blivit förvånad över vad de sagt. Så idiotiskt av dem, så jäkla tanklöst och dumt!

 25. Jens Eriksson skriver:

  Jag tycker Sigge är ett geni och har rätt i allt han säger.

Lämna en kommentar