Svar på en repa frågor


Hej! Jag undrar vilket parti du skulle rösta på om det var val idag?
Hur tänker du kring det?

Jag har faktiskt ingen aning. Men förmodligen det parti som tar barnrättsfrågan först. Jag vet inget parti som gör det idag. När man utgår från barnens bästa så blir det automatiskt allas bästa i samhället eftersom barnen är framtiden. Jag tror miljöfrågor, säkerhet, välmående och allt skulle komma med. Mår barnen bra så kommer framtiden må bra. Jag är inte politiskt färgad, har ingen partitillhörighet och har aldrig haft. Jag tycker alternativen är sådär just nu. Men det blir säkert bra. Det gör det lättare för mig att sätta betyg på partiledarnas tal under valåret, att vara politiskt ofärgad. Men det har också gjort folk arga när jag så tidigt som 2010 sa att Jimmie Åkesson var en skicklig talare. Det har ju visat sig vara rätt. Konstigt egentligen. Även om man inte skulle gilla Usain Bolt så måste man ju kunna säga att han springer fort.

20130706-144446

Har du ett tips på vad man inte får missa med små småbarn när man är i centrala Stockholm?

Åh jag är så dålig på stan, håller mig helst utanför. Kanske kan bloggvännerna ge tips? Vi ska ju vara i Stockholm hela sommaren så det hade ju varit toppen med ett gäng tips inför sommaren.

Om du hade tid, skulle du vilja vara med i lets dance och fångarna på fortet? Hur tror du att det hade gått för dig?

Jag har blivit tillfrågad om Fångarna på Fortet två gånger men tackat nej. Det skulle förmodligen gå åt helvete för jag tycker husflugor är läskiga. Tänk alla kryp där. Jag har konsekvent tackat nej till underhållningsprogram för jag vill inte sudda ut konturerna till mitt varumärke. Handlar det om retorik, då är jag med för det är mitt jobb. Handlar det om sexuellt utnyttjade barn så är jag med för det är min kamp.  Därför var det lite ironiskt när Alex Schulman sa att jag gör allt för att vara med i tv när det är två områden jag tackar ja till. Gud vad jag ogillar den mannen och jag hoppas att vi aldrig ses, creepy creature.

Det enda undantaget är Let’s Dance. Där VILL jag vara med för dans är min passion och jag skulle gärna lära mig det ordentligt. Jag vara en Salsa-galning en gång i tiden, dansade på La Isla tre gånger i veckan. Sen har min kusin Wendy och jag kört street dance, afrikansk dans. You name it. Men ful dans är nog vårt roligaste. Haha, här är ett gammalt klipp från 2011 när bloggen var pytteliten. Vi bara larvar oss inför nån utgång tror jag.

Hej!
Vad har du för relation till svensk polis? Vad tycker du om polisen? Jag är inte dummare än att jag förstår att alla är olika inom kåren men ändå nyfiken vad för inställning du har.

Jag älskar polisen. Jag skulle vilja dubbla deras löner och utöka polisutbildningar så att varenda polis blir specialist på det brott som är närmast epidemiska i Sverige som misshandel av kvinnor och barn, sexuella övergrepp. De borde få blommor varje dag, även högre löner. Längtar tills det blir ett högstatusjobb.

980

Hej
Jag undrar om du berättade för din farfar om din pappas övergrepp? Om så hur hanterade du och din farfar det?
Finns inte ord att säga vad man tycker om din ”pappa”, så vidrig och ondskefull människa. Tack för att du har berättat om det och vilket jobb du har gjort för att fortsätta kämpa för våra barn och alla som blivit utsatta!

Ja det gjorde jag. Allt det står i Medan han lever. Tror du kan lyssna på den gratis på book beat. Jag orkar sällan prata om vad som hände på den tiden därför skrev jag det. Men kort så pratade jag inte med farfar på ett år. Jag hatar min ”pappa” skulle gärna slå honom om jag sprang på honom. Hårt och mycket. Han är en äcklig psykopat och pedofil. Usch. Men jag tänker inte ens på människan och jag är så glad att mina barn slipper honom. Tre barnbarn missar han för att han utnyttjade sin dotter sexuellt. Vi gör alla våra val i livet. Han blir i alla fall ihågkommen i denna värld, som pedofilen.

IMG_2518-1

Hej! Jag tycker det är så modigt att du vågar ”skaffa”ett barn till. Hur tänker du angående gentester mm. Med tanke på Evelyns diagnos?

dsc06039

Skulle jag få en till Evelyn skulle jag välkomna henne med öppna armar. Jag vill ha många barn. Jag lever för barnen. Jag vill bara kunna skära ner på jobb så jag kan ägna mig åt barnen alla timmar de är hemma och kampen de timmar de är på förskola/skola. Det är klart jag är nervös. Jag tror att Evelyn har en rätt ”snäll” diagnos då hon är glad och social vilket matchar mig väldigt bra. Hade det varit gravt autistiskt på så sätt att det var väldigt svårt att kommunicera eller man inte fick kramas (autism är ju väldigt olika) då hade jag nog känt annorlunda. Men jag hade verkligen hittat sätt och genvägar för att hitta kommunikation och kärlek på det barnets sätt.

 

Bloggvännerna har ordet

14 svar till “Svar på en repa frågor”


 1. Ludwig skriver:

  Hej! Tänkte att du skulle vara intresserad av youtubekanalen WatchTV, ett gäng svenska ungdomar som låtsas vara unga flickor på nätet och sedan filmar när de konfronterar pedofilerna.

 2. Johanna skriver:

  Hej Elaine! Vad tycker du om partiet enhet? Jag har läst lite om dem på deras hemsida och tycker att de verkar ha en helt annan människosyn jämfört med etablerade partier. De har en existenslinje, alla människor har samma värde p g a sin existens inte p g a vad de presterar.

 3. Josefine Gillving skriver:

  Är så sjukt imponerad av dig!! Har typ aldrig lämnat en kommentar tidigare på någons blogg och vet inte äns om du läser detta. Men jag är själv snart 3 barns mamma och tycker du ska veta att du är fansiken grym i allt arbete du gör för barn. Stark, stolt och ödmjuk människa verkar du vara. Blir så glad när du som förebild skriver att du älskar polisen efter som jag jobbar som polis och med hela mitt hjärta utreder så sorliga saker som oftast inte leder till fällande dom.

  Finns skit inom poliskåren som inom alla myndigheter och mindre bra poliser. Men min erfarenhet av svensk polis är att det finns så mycket eldsjälar. Fler än på de flesta andra arbetsplatser eftersom man nästan måste brinna för jobbet för att orka vara kvar med tanke på uppgifterna och lönen. Så många förebilder och media som hela tiden skriver skit om polisen och mycket är historier, påhitt eller rykten. Ibland har man ju själv haft insikt i förundersökningen och man vet att det media eller någon känd profil skriver inte alls är sant.

  Tänk om fler personer kunde göra lite mer för att förbättra det som inte är bra istället för att lägga upp bilder på deras senaste inköp, plutmunnar och annat skit. Självklar ska sånt också finnas men man blir lite förvånad över att så många inte bryr sig om det som händer omkring oss.

  Kram

 4. Anna skriver:

  Har du någon kommentar till bloggkommentatorernas inlägg om Schulman?

 5. Elli skriver:

  Rekommenderar dig att läsa bloggkommentatorernas inlägg! Hoppas att det väcker en tanke.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Den tanke det väcker är hur skrämmande det är att hon helt bortser från att de påstod att gjorde allt för att få uppmärksamhet, hon nämner inte lögnen om att jag jobbar med en förskola som förstört en familjs liv ELLER det faktum att de ljög om hur jag använder statistiken som treskablinoll tydligt hänvisar till. Alex Schulman menar väl? Apor flyger. Jag har noll respekt för den där människan, så otroligt falsk och trevlig när man träffar honom och så kör han denna stil i podden. Det där blogginlägget var som att bli slagen av en pojke när man var liten och fröken sa ”han är kär i dig”. Den enda tanken det väckte var att hon gick på Schulmans Schulmani.

 6. Ewa skriver:

  Polisen skall få mer resurser för att klara upp alla brott, inbrott (har kostat mig skjortan) gatuvåld, våld i hemmet, trafikgalningar, alkoholpåverkade eller inte, som förorsakar skador och död, hedersrelaterat våld och mord, listan kan göras oändlig. Alla hejar på vår polis.

 7. MS skriver:

  Fina ord om polisen. Tack för svar! Jag är polis. Jag har varit på väg att säga upp mig. Första gången jag bestämde mig för att fortsätta trots all skit och dålig lön man får var när Monas Universum berättade om sin exman-dotter. Då tänkte jag att ”jag slutar aldrig” att arbeta som polis. ”Tack gode gud att jag inte hunnit dra”. Andra gången var när terroratacken skedde i Sthlm nu i april. Då tänkte jag samma sak.

  Följer treskablinoll och älskar ert arbete. Min ena vän är kompis med dig och min andra vän, vän med Linda så det är extra roligt. Vår förskola finns på er karta och i år gick sommarpresenten till pedagoerna (flera tusen) till treskablinoll.

 8. Sarah skriver:

  Är så nyfiken på hur det går med din/er mobilparkering, Elaine? Håller det i sig? Tycker själv det är så skönt när en umgås med vänner/familj att kunna lägga undan telefonen och faktiskt umgås.

 9. Ronja skriver:

  Jag har en som som är 11 månader och föddes frisk. Älskar honom mer än allt. Såg bilden på din dotter och kan inte förstå att de finns föräldrar som väljer bort/inte kan ta till sig barn som föds med olika handikapp/syndrom. Hon är såååå otroligt söt och precis som du hade jag älskat henne mest av allt i världen ❤️

Lämna en kommentar